Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Eπίσκεψη στη Θράκη με στόχο παρεμβάσεις σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών και στα μειονοτικά σχολεία

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα επίσκεψη στη Θράκη με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης της μειονότητας. 
Ήδη στελέχη των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχουν έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς (εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς) με σκοπό την οριοθέτηση των σημείων του διαλόγου που θα οδηγήσει στον κοινό στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης για την μειονότητα.
Οι επαφές αυτές ανέδειξαν ως κύρια σημεία ενδιαφέροντος τα εξής:

Καταβολή οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου

 OΛΜΕ - Κυρία Υπουργέ, Κυρία Υφυπουργέ,  Ενώ, μια ακόμη σχολική χρονιά βρίσκεται προς το τέλος της, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά που δικαιούνται.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 14 παρ. 15 και του άρθρ. 18 παρ.2 του Ν. 1566/85 «οι εκπιδευτι8κοί που διατίθεται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολεία άλλης πόλης ή κωμόπολης λαμβάνουν α) οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με Tις κείμενες διατάξεις

Με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Μ.Θ. για την αναπλήρωση

ΔΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Μ.Θ. για την αναπλήρωση
Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο που αναφέρεται στην «αναπλήρωση διδακτικών ωρών», ανακάλυψε επιτέλους τον «ένοχο» για την απώλεια διδακτικών ωρών, στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν φέτος οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν, με ευθύνη της, από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία.
Είναι φανερό ότι το ΥΠ.Π.Δ.Μ.Θ. με την κίνησή του αυτή επιχειρεί να αμφισβητήσει

ΠΑΣΧΑ ΜΕ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμπληρώνοντας 16 χρόνια δράσης, προσκαλεί όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στα Πασχαλινά Παζάρια που θα πραγματοποιηθούν:

-Στην Αίθουσα του Αττικό Μετρό (Στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ), από το Σάββατο 16 Απριλίου έως και την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 καθημερινά από 7.30 πμ έως και 10.30 μμ
-Στο Περιστέρι, στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου, στο κινητό μας λεωφορείο, από την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2011, καθημερινά από 9 πμ έως 9 μμ
-Στο εμπορικό κέντρο Athens Heart από Παρασκευή 15 Απριλίου έως και Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2011, καθημερινά από 10πμ έως και 9μμ και Σάββατο από 10πμ έως και 8μμ (Δ/νση: Πειραιώς 180 Κόμβος Χαμοστέρνας - Τηλ.: 210 3414105)
-Στο Μαρούσι, Σταθμός ΗΣΑΠ, από την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2011, καθημερινά από 9πμ έως 9μμ

Τα έθιμα του Πάσχα - Παιδικό Μουσείο

Ολοήμερο Πασχαλινό Εργαστήρι για παιδιά 5-12 χρόνων
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα
«Τα έθιμα του Πάσχα» για παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2010 & ώρες 8:30 – 16:30Στόχος του προγράμματος είναι να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας για τον προπηλακισμό του Τζέιμς Γουότσον

Δελτίο Τύπου 15-4-2011
O προπηλακισμός του νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας Τζέιµς Γουότσον, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του, πρέπει να αποτελέσει έναυσμα αφύπνισης συνειδήσεων.
Απάντηση στον κουκουλοφόρο φασισμό, που απειλεί με ωμή βία την επιστημονική έκφραση

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πρόσκληση - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς βία

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή την 30η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, διοργανώνεται από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά (www.somatikitimoria.gr), στις 3 Μαΐου 2010 και ώρα 12.30 έως 15.00,στην Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς βία ;».
Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και τη μέθοδο της εκπαίδευσης στο θετικό γονικό ρόλο αλλά και το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί,

Κατασκευή ιστοσελίδων και εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης

‘ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ’ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης & Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Køge Business College της Δανίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2011 ‘Θερινό Πανεπιστήμιο’ στην Ιθάκη, με θέμα:
Κατασκευή ιστοσελίδων και εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΟΕ - Σχετικά με το Ειδικό Δ.Σ. Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας

Αθήνα 14/4/2011
Προς 1. τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
2. τα ΜΜΕ(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου, κύματος συγχωνεύσεων / καταργήσεων που αφορούν την ειδική αγωγή.
Αν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις, μιλάμε για λουκέτο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας. Ένα σχολείο όπου μορφώνονται τα κωφά παιδιά και ταυτόχρονα αποτελεί κέντρο αναφοράς για την Κοινότητα των Κωφών. Ένα σχολείο με πολύτιμη, ανεκτίμητη και αναντικατάστατη προσφορά στην εκπαίδευση.

ΟΛΜΕ -Για την εξαγγελία της απόκτησης απολυτηρίου Γ.Λυκείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την τακτική του Υπουργείου Παιδείας να αναστατώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, καθιερώνοντας ουσιαστικά δύο τύπους απολυτηρίων: το ένα που θα αποκτιέται με ενδοσχολικές εξετάσεις και το άλλο που θα αποκτιέται με πανελλαδικές εξετάσεις. Εκείνο που επιβάλλεται (υπό τις παρούσες συνθήκες) ως μόνη λύση είναι: για όλα τα παιδιά το απολυτήριο Λυκείου να αποκτιέται με ενδοσχολικές εξετάσεις και η επιλογή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση να πραγματοποιείται μετά την αποφοίτηση από αυτό.

Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Παιδαγωγικές-επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα: «Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας».
Η Σχολική Σύμβουλος Οικιακής Οικονομίας καλεί τους/τις συναδέλφους των Γραφείων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας».
Οι συναντήσεις θα γίνουν ανά γραφείο:
• οι εκπαιδευτικοί των Γ/σιων της Δ/νσης, του 1ου και 3ου Γραφείου την Τρίτη 3-5-2011 και ώρα 12.00-14.00 στο 13ο Γ/σιο Πειραιά (Ασκληπιού και Παπαστράτου 14 - Μανιάτικα, ΠΕΚ Πειραιά).

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΡΩΝ


Πειραιάς, 12/04/2011  Αρ. Πρωτ: 539
Για το έγγραφο του Υπουργείου για την αναπλήρωση ωρών.
Η απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα!
Με ένα πρωτοφανές θράσος, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστειλε έγγραφο στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών, για να μεριμνήσουν για «την αναπλήρωση των χαμένων ωρών για λόγους κινητοποιήσεων». Το κείμενο αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς:

Διεξαγωγή σεμιναρίου για το Kodu

Διεξαγωγή σεμιναρίου για το Kodu
Αγαπητοί συνάδελφοι
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τo βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο με τίτλο «Kodu: Μια οπτικοποιημένη γλώσσα αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού για την παραγωγή παιχνιδιών»το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο πλαίσιο του κύκλου των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2010-11  στο Γυμνάσιο Κρυονερίου

Επιτήρηση ΚΠΓ στην Καστοριά

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν οριστεί οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για τις 7 και 8 Μαΐου 2011. Παρακαλούμε να μας στείλετε τα ονόματα αυτών που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στις ομάδες επιτηρητών μέχρι την Παρασκευή 15 ΑπριλίουΣτην Καστοριά θα λειτουργήσουν 2 εξεταστικά κέντρα: Στο 1ο ΓΕΛ Καστοριάς για την Αγγλική γλώσσα και το 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς για τις γλώσσες Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Ημερίδα στο Δημ. Σχ. Σαγιάδας, με Θέμα "ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Πασχαλινό Παζάρι στην Αμφισσα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Υπουργείο Παιδείας -Σύσκεψη για την ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας

Σύσκεψη για την αναβάθμιση και την ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/04/2011, στις 10:30, στο Υπουργείο Παιδείας.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων (ΟΣΚ, ΚΑΠΕ, ΕΑΙΤΥ).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης σε τμήματα διδασκαλίας στη μονάδα 18 ΑΝΩ

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει της αρ. 27677/Γ7/ΦΕΚ507/τ.β΄/4-4-2011 Υπουργικής Απόφασης «Οργάνωση και λειτουργία Τμημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ», καλεί τους μόνιμους εκπ/κούς, που ενδιαφέρονται να διδάξουν σε τμήματα Γ΄ Τάξης Γυμνασίου (Aρχ. Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Πληροφορική, Βιολογία, Αγγλικά), Γ΄ Τάξης ΓΕΛ Θεωρητικής κατεύθυνσης (Aρχ. Ελληνική Γλώσσα Γενικής

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2010-2011 την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, σύμφωνα με την με αρ. πρ. 42864/Γ2/07-04-2011 Υ.Α., για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. 
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

Χίος - Άρωμα Αιγαίου

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Άρωμα Αιγαίου».

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 15/04/2011.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.
Το σεμινάριο (α΄ επιπέδου) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Σάμου, Ν. Χίου και Ν. Λέσβου.
Οι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν με τα εξής κριτήρια:

ΚΠΕ Φιλιατών Σεμινάριο Παρασκευή 6 /5/2011

Παραδοσιακοί οικισμοί, κτίσματα - βιώσιμη ανάπτυξη

Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών 38(2 πρωτοβάθμιας και 2 δευτεροβάθμιας από κάθε νομό εμβέλειας) και ενηλίκων αρμοδίων σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ( μικρής κλίμακας Ο.Τ.Α. δημοτικά διαμερίσματα ) 40 άτομα.
Το ΚΠΕ Φιλιατών θα καλύψει από το τεχνικό του δελτίο: -Τη διαμονή και διατροφή όλων των εισηγητών και των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
-Τα έξοδα μετακίνησης και ωριαίας αποζημίωσης των εισηγητών.
-Καθώς και τα υπόλοιπα έξοδα του σεμιναρίου (αναλώσιμα υλικά, εκπαιδευτικό υλικό). 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχολικοί αγώνες Αντισφαίρισης Χανιών

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων ( Ο.Ε.Σ.Α. ) του Νομού Χανίων προκηρύσσει τους σχολικούς αγώνες Αντισφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Χανίων, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 στα γήπεδα Αντισφαίρισης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Ε.Α.Κ ) , στις 08:30 π.μ.

Το Νέο Λύκειο σε τηλεοπτικο κανάλι

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, ώρα 22.00, σε νεανικό τηλεοπτικό κανάλι  θα μεταδοθεί η εκπομπή αφιέρωμα «Your Voice: Το Νέο Λύκειο» με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και μαθητών. Η Υπουργός απαντά σε ερωτήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο.Δείτε εδώ το ενημερωτικό trailer

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF


Ραδιομαραθώνιος της UNICEF – Πέμπτη 14 Απριλίου 2011»



Ραδιομαραθώνιος της Unicef, για την καταπολέμηση του AIDS στα παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ.



2ου Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων Κινηματογραφική Βραδιά

Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (Π. Π. Γερμανού 23 Άνω Βριλήσσια).

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΛΜΕ     Α.Π.:2155
Κυρία Υπουργέ, Κυρία Υφυπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ για τον τερματισμό των μαθημάτων σχεδόν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και την έναρξη των Γενικών Εξετάσεων στις 12 Μαϊου. Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου λίγες μέρες πριν με πρόσχημα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, εγκαλούσε τους εκπαιδευτικούς για τις κινητοποιήσεις τους. Ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις προς τα σχολεία για αναπλήρωση των χαμένων (με ευθύνη του Υπουργείου) διδακτικών ωρών, ξαφνικά το πρόβλημα λύθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μην αιφνιδιάζει με αυτό τον τρόπο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Απαράδεκτη επίσης είναι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των εσπερινών λυκείων το πρωί.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Aμοιβές εκπαιδευτικών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΟΛΜΕ       Α.Π.:2154
Κυρία Υπουργέ, Κυρία Υφυπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
Σε περίπου ένα μήνα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Γνωρίζετε επίσης ότι πέρυσι η αθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ που καθόριζε τις αμοιβές των συναδέλφων που εμπλέκονταν με οποιοδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η έκδοση των ΧΕΠ και να υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των αμοιβών αυτών. Σας επισημαίνουμε ότι οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό τους έχουν στηρίξει και καταξιώσει έναν από τους πιο αξιόπιστους και αδιάβλητους εξεταστικούς θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας. Οι συνάδελφοί μας μετακινούνται από νησί σε νησί ή μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους σε απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής τους σχολεία, προκειμένου να υπάρξει φερεγγυότητα στην όλη διαδικασία, και επιβάλλεται να αποζημιωθούν για τα έξοδα διανυκτέρευσης

Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 σε 8.000 εκπαιδευτικούς (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Φιλολόγους, καθηγητές Φυσικών Επιστήμων, και Ξένων Γλωσσών) σε 5 νομούς της χώρας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λέσβου, Κοζάνης, Ευρυτανίας).
Απο τον χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του 1ου Σεμιναρίου για τους επιμορφωτές του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης. του Ειδικού Γραμματέα

Μικτή Ελληνογερμανική Επιτροπή για τη διδασκαλία Ελλήνων μαθητών στη Γερμανία

Η Σύνοδος της Μικτής Ελληνογερμανικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διδασκαλία Ελλήνων μαθητών στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε  από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2011
Στο πρωτόκολλο που υπογράφτηκε μετά την λήξη των εργασιών της συνόδου, εμπεριέχονται ιδιαίτερα σημαντικές δεσμεύσεις από Γερμανικής πλευράς  σχετικά με τους Ελληνικούς στόχους:
1. Τρόποι αναβάθμισης των τίτλων των ελληνικών σχολείων, ώστε οι μαθητές να αποκτούν ισότιμουςΒ τίτλους με αυτούς των γερμανικών σχολείων.
2. Απόκτηση Ελληνογερμανικού απολυτηρίου (Abiapo) που θα είναι πλήρως αναγνωρισμένο από την Γερμανία ισότιμο με το Abitur.
3. Παροχή πιστοποιητικού γερμανομάθειας στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων. και Πιστοποίηση Ελληνομάθειας για τους μαθητές (Έλληνες και μη) στη Γερμανία. 

Νέες Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ονόματα

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2010-11 προσλαμβάνονται 76 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ12.04, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ16.01, ΠΕ17.02, ΠΕ18.03, ΠΕ18.04, ΠΕ18.10, ΠΕ18.11, ΠΕ18.12, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.25, ΠΕ18.26, ΠΕ18.28, ΠΕ18.39, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ34, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας

Το Επίγραμμα του Διόφαντου

Όταν πέθανε ο μέγας μαθηματικός Διόφαντος, οι μαθητές του (κατά παραγγελία του) αντί άλλου επιγράμματος, συνέθεσαν έναν γρίφο και τον έγραψαν πάνω στον τάφο του.
"ΔΙΑΒΑΤΗ, Σ? ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΟΦΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΥΣΕ. Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΕΝΙ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΒΔΟΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΗΡΘΕ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ Η ΜΕΡΑ. ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟ. ΑΦΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ."
Ζητούμενο
ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ;
Η λύση του έχει έτσι:

Διόφαντος

Tο «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Ι.Τ.Υ.Ε.“Διόφαντος”», που προκύπτει από το μετονομαζόμενο και εξελισσόμενο
A)“Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών” (Ε.Α.Ι.Τ.Υ.) και
 B)την ένταξη σε αυτό όλης της δραστηριότητας του Οργανισμού Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ο οποίος καταργείται.
Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Πάτρα, και παράρτημα στην Αθήνα και εξελίσσεται στον κεντρικό τεχνολογικό πυλώνα υποστήριξης τόσο των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Στους σκοπούς του Νέου Ινστιτούτου περιλαμβάνονται πλέον:
(α) ιδίως η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στις Τ.Π.Ε., η ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση, η εν γένει η παροχή συμβουλευτικών, σχεδιαστικών, τεχνολογικών και διαχειριστικών υπηρεσιών σε θέματα Τ.Π.Ε.,
(β) η ενιαία διαχείριση,

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Ιδρύεται «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής», που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, Σε αυτόν μεταβιβάζονται οι κύριες αρμοδιότητες τεσσάρων φορέων που λειτουργούσαν ως τώρα με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και πλέον καταργούνται,
(α) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ),
(β) του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ),
(γ) του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ) και
(δ) του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΕ).
 Δημιουργείται ένα επιτελικό όργανο με πρώτη και βασική αποστολή την συμβολή στον διαρκή εκσυγχρονισμό και τη βέλτιστη υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που θα λειτουργεί ως ο κατεξοχήν επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας.

2ημερο Συμπόσιο για την Περβαλλοντική Εκπάιδευση

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

11 Απριλίου 2011
Αλληλεπιδράσεις εκπαιδευτικής έρευνας και πράξης στις Φυσικές Επιστήμες. Αλεξανδρούπολη 15 - 17 Απριλίου 2011
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, στην Αλεξανδρούπολη από 15 έως και 17 Απριλίου 2011, με θέμα «Αλληλεπιδράσεις εκπαιδευτικής έρευνας και πράξης στις Φυσικές Επιστήμες». Το συνέδριο περιλαμβάνει συνολικά την παρουσίαση 122 εργασιών σε 21 συνεδρίες και 4 συμπόσια, την διεξαγωγή 4 εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μιας στρογγυλής τράπεζας, ε

1ο ΓΕ.Λ. Πρέβεζας - Πρόγραμμα Comenius

Στην Πρέβεζα λίγες μέρες πριν το Πάσχα θα φιλοξενηθούν από τη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕ.Λ. Πρέβεζας, 20 μαθητές και 2 καθηγήτριες από το σχολείο Modellschule Obersber του Bad Hersfeld της Ο.Δ. Γερμανίας

Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ αποστάσεως 140 ωρών

«Σύγχρονα Ερευνητικά δεδομένα στη Γλώσσα: Παθολογία, Διδακτική Παρέμβαση και Αποκατάσταση»
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ αποστάσεως 140 ωρών (Μάιος – Ιούνιος 2011) με τίτλο: «Σύγχρονα Ερευνητικά δεδομένα στη Γλώσσα: Παθολογία, Διδακτική Παρέμβαση και Αποκατάσταση».
Επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος
Ανάργυρος Καραπέτσας, Καθηγητής Νευροψυχολογίας – Νευρογλωσσολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε:

Πάμε Καρπενήσι για Ανταλλαγη Προιόντων

Παρακαλούμε, εάν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να διευκολύνετε την ενημέρωση των πολιτών, για το παρακάτω θέμα:
Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο ΚΠΕ Καρπενησίου (εντός της Μαθητικής Εστίας) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: «Τοπικά Δίκτυα Ανταλλαγών».
Ένα Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών υπάρχει όταν μία Ομάδα ανθρώπων ανταλλάσει τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία χρήματος.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τέθηκε σε ανοιχτή  Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου των Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων. Το θέμα ηταν ανοιχτό από τις 15-1-2011 ως τις 25-1-2011.
Προέκυψε το σχέδιο νόμου
Η εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα-πειραματικά λύκεια γίνεται κατόπιν εξετάσεων ή τεστ δεξιοτήτων, σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του ΕΕΣ.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται στο πρότυπο-πειραματικό δημοτικό σχολείο με κλήρωση
ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Η επιλογή των μαθητών στο πρότυπο-πειραματικό
γυμνάσιο και στο πρότυπο-πειραματικό λύκειο γίνεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα ανωτέρω,
ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

ΔΟΕ- Μη κάλυψη εξόδων εκτός έδρας για την εισαγωγική επιμόρφωση εκπ/κών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη τακτική της πολιτείας να αθετεί και μάλιστα με καθυστέρηση τριετίας, όσα υπηρεσίες της, με έγγραφά τους (ΠΕΚ Πειραιά, αρ.πρωτ 1968/21.8.2008), έχουν ορίσει.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2008, 201 συνάδελφοι διορίστηκαν στο νομό Κυκλάδων. Τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε επιμορφωτικά σεμινάρια 2 εβδομάδων στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προερχόμενοι απ' όλα τα σημεία της Ελλάδας αναγκάστηκαν να διαμείνουν στη Σύρο- προκειμένου να «επιμορφωθούν» - από 25/8/2008 έως 5/9/2008, καλύπτοντας τα προσωπικά τους έξοδα μόνοι τους (διαμονή - διατροφή - εισιτήρια) γνωρίζοντας ότι αυτά τα χρήματα θα τους επιστρεφόταν εξ' ολοκλήρου, αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Παρ' όλα αυτά μετά από σχεδόν τρία χρόνια και αντί οι συνάδελφοι να πάρουν ολόκληρο το ποσό που δικαιούνταν σύμφωνα με τις αποδείξεις που ο καθένας είχε καταθέσει (ένα ποσό γύρω στα 700-800 ευρώ) μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ΜΟΝΟ 300 ευρώ!!!

Ημερίδα - Διαδίκτυο:Δυνατότητες και Κίνδυνοι

ΧΙΟΣ 12 Απρίλη

ΚΠΕ Ιεράπετρας Έγκριση επιμορφωτικής ημερίδας

Συμμετοχή ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 14 Απριλίου 2011 στο ΚΠΕ Ιεράπετρας.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ιεράπετρας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, στα πλαίσια της Πράξης Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες, του ΤΔΕ του ΕΙΝ, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε και από Εθνικούς πόρους, διοργανώνει στις 04 Μαΐου 2011, στην Ιεράπετρα, επιμορφωτική ημερίδα για ενήλικες, διάρκειας 4,5 ωρών. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μέχρι 60 ενήλικες πολίτες από το νομό Λασιθίου οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αειφόρο διαχείριση και τις σχετιζόμενες με αυτή πρακτικές. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν και σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Τίτλος της ημερίδας είναι: «Οι Αμμοθίνες με κέδρα στη νήσο Χρυσή και στην Κρήτη»
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει

Πάμε στο Μεσσοχώρι Παρανεστίου για Ανταλλαγη Προιόντων

10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών Στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου Ν. Δράμας.
Σάββατο 30 Απριλίου 2011 Από τις 11:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο νομό Δράμας. ΠληροφορίεςΤηλέφωνο: 2524022059 από τις 09:00 το πρωί ως τη 13:00 το μεσημέρι η γιορτή περιλαμβάνει:

Atenistas -Mεταμόρφωσαν στην Πλατεία Αττικής την παιδική χαρά

Σήμερα Κυριακή οι Atenistas μεταμόρφωσαν στην Πλατεία Αττικής την παιδική χαρά, που βρίσκεται Αριστομένους και Κύμης, με τη βοήθεια παιδιών και κατοίκων της περιοχής. Γέμισαν χρώματα τους τοίχους, συντηρήσανε και βάψανε τα παιχνίδια και τα παγκάκια και οργανώσανε μία μικρή γιορτή για όλα τα παιδιά της γειτονιάς.Τα γέλια των παιδιών γέμισαν το πάρκο όπως τα χρώματα έδωσαν ζωή στους γκριζαρισμένους τοίχους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΔ΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αρ. Πρωτ. 333 Αθήνα, 6. 4. 2011
Θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Χώρος Διεξαγωγής: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2011
Ιστοσελίδες: http://www.pee.gr/  και http://www.uom.gr/  

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ /ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
6 Μαΐου 2011: Προθεσμία υποβολής περιλήψεων
11 Ιουλίου 2011: Ενημέρωση για την αποδοχή των εργασιών
1-3 Δεκεμβρίου 2011: Διεξαγωγή του Συνεδρίου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Το ΔΣ του συλλόγου, μετά την ενημέρωση που είχε για το θέμα από τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Θανάση Γκούμα, διαμαρτύρεται έντονα για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών με τη χειρότερη μορφή ελαστικής εργασίας, αυτή της ωρομισθίας . Το ΥΠΔΒΜΘ προσλαμβάνει ωρομισθίους τετράωρης απασχόλησης και τους αμείβει με το «αμύθητο» ποσό… των 144 Ευρώ το μήνα!!! (ποσό που προκύπτει με βάση την καθαρή ωριαία αποζημίωση που είναι 9 Ευρώ. Οι 4 ώρες αμείβονται με 36 Ευρώ την εβδομάδα

Aπόκτηση απολυτηρίου με ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ εξετάσεις

Το ενδοσχολικό απολυτήριο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγκέντρωση στοιχείων για την απόκτηση απολυτηρίου με ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ εξετάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ 8 - 4 - 2011 ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Β’ Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ. ----- Φ.251/ 43226 /Β6 ΕΠΕΙΓΟΝ
Όπως γνωρίζετε, στις 4.4.2011 ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο κατέθεσε πρόταση, η οποία ήδη έχει περιληφθεί σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου, κατά το έτος αποφοίτησης, μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριό τους με συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε επίπεδο της σχολικής μονάδας (ενδοσχολικές εξετάσεις). (Βλέπε συνημμένο)
Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων, παρακαλούμε όπως ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου συζητήσει το θέμα αυτό με τους μαθητές της τάξης του και καταγράψει τον αριθμό των μαθητών που προτίθενται να συμμετάσχουν στην διαδικασία για την απόκτηση απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ «Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 18:30-20:45
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μήπως οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας στερούν τις πραγματικά «μεγάλες» χαρές και απολαύσεις της καθημερινότητας;

Περιπάτους-Παιχνίδια-Συζητήσεις-Παρέες-Ανάγνωση βιβλίων-Στιγμές χαλάρωσης
Ας δώσουμε στα παιδιά μας περισσότερες ευκαιρίες δραστηριοποίησης και ενίσχυσης των διαπροσωπικών & ενδοοικογενειακών σχέσεων!
Πρόγραμμα

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Χανίων
Δευτέρα, 11 Απριλίου, 2011
Πρόγραμμα