Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Aπόκτηση απολυτηρίου με ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ εξετάσεις

Το ενδοσχολικό απολυτήριο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγκέντρωση στοιχείων για την απόκτηση απολυτηρίου με ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ εξετάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ 8 - 4 - 2011 ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Β’ Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ. ----- Φ.251/ 43226 /Β6 ΕΠΕΙΓΟΝ
Όπως γνωρίζετε, στις 4.4.2011 ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο κατέθεσε πρόταση, η οποία ήδη έχει περιληφθεί σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου, κατά το έτος αποφοίτησης, μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριό τους με συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε επίπεδο της σχολικής μονάδας (ενδοσχολικές εξετάσεις). (Βλέπε συνημμένο)
Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων, παρακαλούμε όπως ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου συζητήσει το θέμα αυτό με τους μαθητές της τάξης του και καταγράψει τον αριθμό των μαθητών που προτίθενται να συμμετάσχουν στην διαδικασία για την απόκτηση απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις.
Η καταγραφή αυτή δεν δεσμεύει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, θα διευκολύνει όμως τις υπηρεσίες του Υπουργείου στην οργάνωση των εξετάσεων.
Κάθε Λύκειο θα ενημερώσει για τα αριθμητικά του στοιχεία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει. Στη συνέχεια κάθε Δ/νση Δ.Ε. θα αποστείλει ηλεκτρονικά στην υπηρεσία μας (t01ode2@minedu.gov.gr) μέχρι την Τετάρτη 13.4.2011 το συνημμένο συγκεντρωτικό πίνακα που θα περιέχει τα στοιχεία για όλα τα Λύκεια ευθύνης της.
Επισημαίνεται ότι:
α) Το ενδοσχολικό απολυτήριο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις. β) Οι μαθητές που θα επιλέξουν το ενδοσχολικό απολυτήριο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν κατά τα επόμενα έτη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου