Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής

Ανακοίνωση Τύπου 18/03/2011 ΥΠΕΠΘ
Σχετικά με την κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής
 http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/sxetika_me_thn_katalhpsh_perifereiakhs_dieythynshs_attikhs_110318.doc

Σήμερα, μετά τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, μερίδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότρυναν μαθητές να καταλάβουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και να προβούν σε βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

30 μαθητές περιμένουν στην τάξη τους γονείς τους, να τα παραλάβουν, οι οποίοι χάθηκαν στο τσουνάμι

πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/30_3345.html
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή που βλέπουμε για δεύτερη εβδομάδα στην Ιαπωνία , παρακολουθούμε και διάφορα γεγονότα τα οποία μας αφήνουν άφωνους.
30 παιδιά κάθονται στην τάξη τους ήσυχα σε μια γωνιά στο δάπεδο και περιμένουν υπομονετικά να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν. Δυστυχώς όμως για εκείνα , δεν γνωρίζουν ότι οι γονείς τους είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της πόλης Ishinomaki.
Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι κάποια από τα αγόρια και τα κορίτσια, ηλικίας μεταξύ οκτώ και δώδεκα, γνωρίζουν ότι οι γονείς τους είναι μεταξύ των αγνοουμένων και ποτέ δεν θα ξαναεμφανιστούν μπροστά στις πύλες του σχολείου στα ανατολικά προάστια της πόλης, αλλά δεν λένε τίποτα .
Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, επειδή δεν θέλουν να δώσουν δικαίωμα στα παιδιά να έχουν έστω και την παραμικρή ψεύτικη ελπίδα.
Οι υπάλληλοι φοβούνται ότι ακόμη και ο ήχος της συρόμενης πόρτας ενδέχεται να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στα παιδιά ότι ένας γονέας έχει έρθει να τα παραλάβει.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Λογγάς

πηγή : http://filiatranet.blogspot.com/2011/03/blog-post_9832.html
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζει τη συνέχιση της κατάληψης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς διότι οι υπεύθυνοι κωφεύουν στο οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται... με την κατάργηση των τάξεων του Λυκείου της Λογγάς και τη μεταφορά-συγχώνευση στο Λύκειο Πεταλιδίου.
Αγνοούν όμως ότι η μεταφορά των μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά του πρώην δήμου Αίπειας από το δ.δ. Μηλίτσας απαιτεί 1ώρα περίπου προς το Πεταλίδι με σχετικές βεβαιώσεις αρμοδίων φορέων, ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Σύλλογος Επαγγελματιών ΤΑΞΙ και ιδιόκτητων λεωφορείων Μεσσηνίας.
Επίσης ο ασφαλής τρόπος μετάβασης στο σχολείο του Πεταλιδίου είναι αβέβαιος διότι δεν έχει άμεση πρόσβαση το λεωφορείο στο κτήριο του Πεταλιδίου, οπότε οι μαθητές θα πρέπει να διανύουν απόσταση 400 μέτρων περίπου

Σύσκεψη ΕΛΜΕ Πειραιά για τις συγχωνεύσεις


Η προώθηση των συγχωνεύσεων σχολείων απαιτεί τους κοινούς αγώνες καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και γονιών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί την Τετάρτη 23/3, στις 6 μμ, στον 3ο όροφο του Ζαννείου (Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς) σε ανοιχτή σύσκεψη

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - Θερινά Σχολεία για μαθητές λυκείου

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά μας Σχολεία στη Ζάκυνθο ,στην Ερέτρια στην Κυπαρισσία και στα Γιαννιτσά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι από 24 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2011 Θερινά Σχολεία σε Ζάκυνθο, Ερέτρια, Κυπαρισσία, Γιαννιτσά, Κρήτη και Κέρκυρα.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόγραμμα «εκπαίδευση & σύγχρονος χορός»

από τα σχολεία του Πειραιά

31 Μαρτίου 2011 στο Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μικράς Ασίας 24 Κερατσίνι (όπισθεν δημαρχιακού μεγάρου) και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Μαρτίου 2011

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΕΚΑΠ, Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»

Σήμερα, σε όλες τις χώρες
ς (αναπτυγμένες τεχνολογικά και αναπτυσσόμενες) συντελείται η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας που μεταφράζεται σε νέα επαγγέλματα και νέα δίκτυα διανομής της πληροφορίας η οποία αποκτά αξία υλικού αγαθού. Μέρος αυτής της πραγματικότητας είναι η επιστήμη της Πληροφορικής, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία των υπολογιστών, τη ρομποτική και φυσικά τις θετικές επιστήμες.
Στην εκπαίδευση η Πληροφορική προσφέρεται ως επιστήμη η οποία αντιμετωπίζει με αναλυτικό και συνθετικό τρόπο αυθεντικά προβλήματα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας εισάγοντας τους μαθητές στη δομημένη λογική αλγοριθμική σκέψη. Παράλληλα αντιμετωπίζεται ως το εργαλείο για την καλύτερη επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων καθώς και ως το εργαλείο το οποίο μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα βοηθήσει στην ένταξη των μαθητών στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον

Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «SAINT-PAUL» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 (17.30 - 21.00)

Ημερίδα με θέμα:
Πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον”

Ρότες Ναυτικού Πολιτισμού

Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, η Βιβλιοθήκη Ναυτικού Πολιτισμού, ο ΣΑΣΜΥΝ και ο Όμιλος Ερετών, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:30, σε μια ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη εκδήλωση-έκθεση με τίτλο "Ρότες Ναυτικού Πολιτισμού".





Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο Ιτέας Ιστοσελίδα

Το Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο Ιτέας άρχισε τη λειτουργία του το 1977 αρχικά ως Γυμνάσιο ενώ από το 1985 λειτουργούν και Λυκειακές Τάξεις με Ενιαία Διεύθυνση.
Η Ιτέα είναι η έδρα του Δήμου Φύλλου και στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές που προέρχονται από τα δημοτικά διαμερίσματα Λεύκης, Ορφανών, Φύλλου, Αμπελώνα, Ιτέας, Συκεώνας, Ηλιά, Πέτρινου και Αστρίτσας.Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου απλώνονται σε μία έκταση 33 στρεμμάτων σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στον ποταμό Ενιππέα και περιβάλλεται από δέντρα έτσι ώστε το προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές να παρατηρούν και να απολαμβάνουν όλες τις αλλαγές των εποχών του έτους.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τσοτύλι: Καταγγελία για τη συγχώνευση του λυκείου στη Νεάπολη

πηγή: http://kozanimedia.gr/archives/8586
Επιγραμματικά
Το Γ.Ε.Λ Τσοτυλίου δεν εκλήθη για διαβούλευση αφού ο αριθμός των μαθητών του υπερβαίνει τους εξήντα.
Ήδη με την υπ’ αρ. 46272/Δ2/02-05-2002, ΦΕΚ 599Β/16-05-2002 τα σχολεία του Γυμνασίου και του Ενιαίου τότε Λυκείου Τσοτυλίου έχουν καθοριστεί ως δυσπρόσιτα.
Και μόνο αυτός ο λόγος θα έφτανε, ακόμα και αν το Γ.Ε.Λ Τσοτυλίου είχε αριθμό μικρότερο των 60 μαθητών, για να αποτρέψει τη συνένωση.
 Ό,τι αφορά τις κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές το Γ.Ε.Λ Τσοτυλίου τις έχει άρτιες και πλήρεις
Αυτή η καταγγελία – διαμαρτυρία μας, υποδηλώνει το ξεκίνημα των κινητοποιήσεών μας για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου να συνενωθεί το Γ.Ε.Λ Τσοτυλίου.

Γυμνάσιο Κουβαρά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα(26-3-2011) έξω από το Υπουργείο Παιδείας μαθητές και γονείς του Δήμου Σαρωνικού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά
Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, το Γυμνάσιο Κουβαρά είναι βιώσιμο και ενώ φέτος έχει 46 μαθητές την επόμενη χρονιά υπολογιζόταν ότι θα φιλοξενούσε 61 παιδιά.

Γυμνάσιο Τυλίσου

Η Υφυπουργός, ακούοντας την πρόταση του δημάρχου και λαμβάνοντας τις υπογραφές της πλειοψηφίας των κατοίκων από τις γύρω περιοχές, έκανε δεκτό το αίτημα και εν τέλει το Γυμνάσιο Τυλίσου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Πηγη
http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22538:2011-03-16-05-02-19&catid=19:2010-03-23-18-34-12&Itemid=100


Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς

Υπόμνημα - Διαμαρτυρία για Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς
Η διαμαρτυρία και η αντίθεσή μας δεν έχει να κάνει με τοπικιστικά κριτήρια και τοπικό πατριωτισμό, αλλά εδράζεται στο γράμμα και το πνεύμα του κειμένου για τις συνενώσεις - ιδρύσεις σχολικών μονάδων.
Πως μπορεί να συνενώνεται ένα Εσπερινό Γυμνάσιο με τριάντα (30) μαθητές σε ένα άλλο με δεκαεννέα μαθητές (19); Έχουν υπολογίσει το κόστος μεταφοράς των 30 μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς στους 19 μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
Έχουν ληφθεί υπόψη οι αποστάσεις των μαθητών από τόπο κατοικίας τους στο Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς και στην συνέχεια να διανύσουν άλλα 30 χιλιόμετρα για την Ηγουμενίτσα;

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

28-30 Απρίλη 2011
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διοργάνωση

o Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ).

o Εργαστήριο Η/Υ και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΗΥΕΤ) - ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΟΝ

με υπουργική απόφαση


Πόσο παιδαγωγικά είναι τα κίνητρα του υπουργείου;

Οι καθηγητές του Γυμνασίου Γάβρου Καστοριάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ζυγούρη για το λουκέτο που βάζουν επιτέλους στο κακό σχολείο μας που δεν προσφέρει στα παιδιά τα αναμενόμενα.



Γυμνάσιο Τσεπελόβου

Συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, το Γυμνάσιο Τσεπελόβου είναι καθ’ όλα οργανωμένο, λειτουργικά αποτελεσματικό, με πλήθος αιθουσών και ποικίλες δραστηριότητες. Ο μικρός αριθμός των μαθητών φέτος οφειλόταν στην αναίτια διακοπή λειτουργίας της μαθητικής εστίας, ενώ για το 2011-2012 η πρόβλεψη των μαθητών ανέρχεται στους δέκα. Το κόστος μεταφοράς τους στις Καρυές αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχονται από τη Λάιστα, το Τσεπέλοβο και το Μονοδένδρι και η παράλληλη συντήρηση ενός κλειστού κτιρίου που θα προστεθεί στα τόσα άλλα θα είναι ίσως το υψηλότερο από την ίδια τη λειτουργία του σχολείου», αναφέρεται στην επιστολή του Δήμου Ζαγορίου.

Γυμνάσιο Λαγκάδια Αρκαδίας

Γυμνάσιο Λαγκάδια Αρκαδίας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Λυπημένοι...γιατί τους παίρνουν τα σχολειά τους


Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Δευτέρα, 14 Μαρ 2011 14:38
Eικόνες σαν και αυτές που συναντήσαμε στον Άγιο Σεραφειμ. Σήμερα οι κάτοικοι του Αγίου Σεραφείμ εξέφρασαν την λύπη τους, που καταργείται το ένα και μοναδικό σχολείο στο χωριό τους.
ΠΗΓΗ
tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6572.html

Σχολείο Τσοτυλίου Ιστοσελίδα

Ιστορικό σχολείο Τσοτυλίου

http://lyk-tsotyl.koz.sch.gr/lyk-tsotyl/news.html

Λύκειο Κολινδρού Ιστοσελίδα

Λύκειο Κολινδρού Ιστοσελίδα


Απο την ιστοσελίδα τους
Το κύριο καθήκον της πολιτείας είναι να προστατεύει τον άνθρωπο και να του δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί σε μια δημιουργική προσωπικότητα" ..Einstein

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΕΚΑΠ 16-3-2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16 Μαρτίου 2011 (25/2/2011)Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 22/2/2011 και τις ανακοινώσεις που έγιναν για το θέμα της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση και ειδικά το σχεδιασμό για το Γενικό Λύκειο, αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την ενημέρωση των συναδέλφων και τη λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ανατραπεί η διαφαινόμενη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της διδασκαλίας της Πληροφορικής.
Η έκτακτη Γ.Σ. θα γίνει την Τετάρτη 16/3/2011 το απόγευμα. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αθηνών (Αχιλλέως 37-39 & Μυλλέρου 124, στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)

Σχολικός χάρτης 2011-2012

Συνενώσεις- Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011 – 2012 για παιδαγωγικούς λόγους.
Δελτίο Τύπου
13-03-11
Σχολικός χάρτης 2011-2012
Διαβάστε στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΠΘ

http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2332%3A13-03-11-synenoseis-idryseis-sxolikon-monadon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis-gia-ti-sxoliki-xronia-2011-2012&catid=80%3Adeltia-typoy&Itemid=806&lang=el

Θεατρική παράσταση στα Αγγλικά, για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου

RUINS OF PASSION


Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ ετοίμασε μια παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου 2011 και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου και η οποία απευθύνεται σε παιδιά που μαθαίνουν Αγγλικά.

25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας


Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 2 Απριλίου 2011, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό μας παρελθόν 10/3-24/3



Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελευθέρων Δράσεων του Κολλεγίου Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους έργα, μέσα από τα οποία φανερώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους.