Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αναλυτικά Προγράμματα και Διδακτικές Πρακτικές στο Σύγχρονο Σχολείο

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο:

«Αναλυτικά Προγράμματα και Διδακτικές Πρακτικές στο Σύγχρονο Σχολείο»

το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011, από 09:00 – 18:00.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, για μεν τις πρωινές συνεδρίες στο αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός), για δε τις απογευματινές παράλληλες συνεδρίες εκτός των παραπάνω και σε χώρους των 1ου και 3ου Λυκείων Χολαργού που βρίσκονται πλησίον του Δημαρχείου (Καραïσκάκη 1 και Β. Μελά, Χολαργός).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 28/2 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης τη Δευτέρα 28/2 στο Υπουργείο Παιδείας, την ημέρα που η Υπουργός Παιδείας συναντάται με τους δημάρχους και τους Προϊστάμενους Διευθύνσεων του Λεκανοπεδίου. Στα πλαίσια αυτά έχει κηρύξει 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 8:00-12:00.

Επιμορφωτική ημερίδα για το μάθημα «Τεχνολογία» Α΄ και Β΄ Γυμνασίου

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Κονταξής ΠΕ12 Μηχανολόγος Μηχ., Νικόλαος Ζούλης ΠΕ12 Ηλεκτρολόγος Μηχ. και Πελαγία Πλουμίδου ΠΕ12 Αρχιτέκτων Μηχ. διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα « Το εργαστήριο της Τεχνολογίας στην πράξη. Χρήση εργαλείων και υλικών για την κατασκευή ατομικών και ομαδικών έργων». Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στην Α΄ και στη Β΄ Τάξη των Γυμνασίων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Δ΄ Αθήνας και κατά προτεραιότητα σ’ αυτούς που παρακολούθησαν τις επιμορφωτικές ημερίδες για το μάθημα της Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκαν στις 18-9-2010 και 25-9-2010 στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά.

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Άκου την ιστορία της εβδομάδας....


O εννιάχρονος Ισίδωρος, θέλοντας να μοιραστεί την πλήξη του με κάποιον που να βαριέται εξίσου, αποφασίζει να γράψει γράμμα σε ένα ναυαγό! Ακούστε τον Γιάννη Χαρίση να διαβάζει από το βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου « Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός», σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου (εκδόσεις Πατάκη).
http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp
Τα διαδραστικά flipping books μπορούνν  να εμπλουτιστούν με αφήγηση και με διαδραστικές δραστηριότητες που θα προκαλούν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών και θα τους παρακινούν να δημιουργήσουν αξιοποιώντας τη φαντασία τους. Μία τέτοια δράση έχει ξεκινήσει από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και είναι ο «μικρός αναγνώστης».



Eκπαίδευση Επιμορφωτών Β' Επιπέδου

Γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκπαίδευση Επιμορφωτών Β' Επιπέδου στο πλαίσιο των Πράξεων με γενικό τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» που είναι ενταγμένες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007- 2013 η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου και είναι ευρύτερα γνωστή ως έργο επιμόρφωσης Β' επιπέδου.
Οι αιτήσεις - δηλώσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στο διάστημα 16/02/2011 έως ώρα 15:00 της 03/03/2011, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis (ένδειξη: υποβολή αίτησης για εκπαίδευση επιμορφωτών Β Επιπέδου).



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Και μία ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΑΠΟΨΗ για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 09:24

Για να καταργήσεις την εξουσία της ηγεσίας ενός κράτους και να εγκαταστήσεις μια μέθοδο ελεγχόμενης εξουσίας, δηλαδή κοιονοβουλευτισμό, στον οποίο μπορείς σε χρόνο μηδέν να προωθήσεις πρόσωπα που τα ελέγχεις, μέσα από τα ΜΜΕ, που εκ των προτέρων έχεις εξαγοράσει, ακολουθείς τα εξής απλά βήματα.

1. Αγοράζεις το πλειοψηφικό πακέτο των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών μιάς χώρας, χρηματοδοτόντας κάποιους "πλούσιους" της χώρας αυτής.

Εξετάσεις στο Γυμνάσιο για την απόκτηση πιστοποιητικού Πληροφορικής

(αντιγράφουμε από http://www.esos.gr/ ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της  ΠΕΚΑΠ

Στο Λύκειο δεν θα είναι μάθημα Γενικής Παιδείας η Πληροφορική-Τέσσερα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας
Θα ξεκινήσει, μάλλον από το επόμενο έτος στο Γυμνάσιο , η διαδικασία πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού με βάση το Γαλλικό μοντέλο ανακοίνωσαν στην Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαιδής , στη διάρκεια συνάντησης με το ΔΣ , ενώ όπως είπαν στο Λήκειο η Πληροφορική δεν θα είναι μάθημα γενικής παιδείας, αλλά μόνο μάθημα επιλογής και όχι σε όλες τις κατευθύνσεις. Ο γενικός σχεδιασμός τόνισε η υφ. Παιδείας είναι στο Λύκειο να μειωθούν τα μαθήματα, να υπάρχουν μόνο 4 μαθήματα γενικής παιδείας και να υπάρξει μεγάλη αύξηση της εξειδίκευσης μέσω των κατευθύνσεων από τη Β’ Λυκείου και ειδικά στη Γ’ Λυκείου.

Certificat de compétences linguistiques - Test Francophone Langue Française (TFLF)

Institut Supérieur des Langues Vivantes (ISLV)
Université de Liège

Πρόσκληση

Η Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας ΕΠΕ διοργανωτής των νέων εξετάσεων γαλλικής γλώσσας TFLF στην Ελλάδα έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση των νέων εξετάσεων

Certificat de compétences linguistiques –
Test Francophone Langue Française (TFLF)
Institut Supérieur des Langues Vivantes (ISLV)
Université de Liège

στην AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους καθηγητές ξένων γλωσσών



Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, προσφέρει, μειωμένη είσοδο ( 1 ευρώ ) έως το τέλος του 2011 σε όλες της οργανωμένες ομάδες. Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στο Λυγουριό Αργολίδας επί της Λεωφόρου Ασκληπιείου, που συνδέει το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με το Ναύπλιο και τις Μυκήνες.
Απέχει από το Αρχαίο Θέατρο 3 χλμ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανακοίνωση Έναρξης Σεμιναρίου

Άρχισαν οι Εγγραφές της 5ης περιόδου του σχολικού έτους 2010-2011.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στα πλαίσια επιμόρφωσης των μελών της και μη και ενόψει της πολιτικής του ΥΠ.Δ.Μ.Θ. για την Διαπολιτισμική Παιδεία συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ Εκπαίδευση.

Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Έχοντας υπόψη:

1. τις διατάξεις :

α) του άρθρου 18 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α΄)

β) του κεφαλαίου Β΄ του Ν. 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»

ΠΡΟΣΚΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ κου ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευθύμιου Πριόβολου:

Το άλλο χρώμα του κρασιού
απ’ τους ληνούς του έντεχνου λόγου

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης

ΘΕΜΑ: «Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας».

Σχετικές: 1) Π.Δ. 201/98, άρθρο 14, παράγ. 1-5.

2) Αριθ. Φ. 3/524/87913/Γ1/1-9-2004, ΥΠ.Ε.Π.Θ.

3) Αριθ. Φ.15/2706/21.02.2011 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη του Προγράμματος ΕΣΠΑ) που υπηρετούν στην 9η Περιφέρεια ΕΑΕ Πειραιά να συμμετάσχουν σε επιμορφωτική ημερίδα.

Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο

Σας προσκαλούμε σε ημερίδα με θέμα «Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο» την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, ώρα 9.00-14.30. Η ημερίδα οργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Jacqueline de Romilly στο ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.

ΘΕΜΑ: Επιμορφωτικά σεμινάρια

Το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα εκπαιδευτικού και βιωματικού περιεχομένου, τα οποία απευθύνονται και σε εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα ακόλουθα σεμινάρια, ανάμεσα σε άλλα:

ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://users.sch.gr/dimitrako έχουν αναρτηθεί:

Α) Ενημερωτικό σημείωμά μου με διευκρινίσεις σχετικά με:

Έξυπνα μαργαριτάρια

Γραπτό πρωτοετή Φοιτητή στη Χημεία Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 'Α'

Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση.

Οι Μαθητές Στην Όπερα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Π. Αθηνών-Ψήφισμα


Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε τα εξής:

  • - Θεωρεί τα Διδασκαλεία ως ιστορικό θεσμό μετεκπαίδευσης, ο οποίος από το 1995 μέχρι σήμερα έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και στη βελτίωση της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.
- Επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος ακαδημαϊκός χαρακτήρας της παρεχόμενης μετεκπαίδευσης στα Διδασκαλεία και η διάρκεια των σπουδών, την ευθύνη των οποίων εξακολουθούν να έχουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα ως Πανεπιστημιακοί φορείς έρευνας και διδασκαλίας.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα

,Τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού για ενισχυτική διδασκαλία καλύπτουν κάποιες  ΕΛΜΕ οπως :
ΕΛΜΕ Ρεθυμνου
Περισσότερα

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
ΕΛΜΕ Θήρας
Περισσότερα

Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σχετικά με τις συνχωνεύσεις σχολείων

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων Αγίας Παρασκευής γνωρίζοντας σε βάθος την κατάσταση των σχολικών μονάδων της πόλης προέβησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν για τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις-συνενώσεις ή όπως αλλιώς ονομαστούν στο μέλλον οι καταργήσεις σχολείων.
Περισσότερα
http://www.agiaparaskevi-guide.gr/el/?p=1772

3η Μαθηματική Εβδομάδα



Η Μαθηματική Εβδομάδα ειναι θεσμός και πόλος έλξης για όσους ασχολούνται με τα μαθηματικά.Η εγγραφή και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν για όλους μεσω της ιστοσελίδας της ένωσης ..Περισσότερα .http://www.emethes.gr/

Διημερίδα Επιμόρφωσης Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

«ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ»



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) προκειμένου να βοηθήσει όλους τους συναδέλφους γαλλικής, αλλά και τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, να εμπλουτίσουν τις διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές τους και να αναπτύξουν τεχνικές που θα βελτιώσουν την αυτογνωσία και αυτοεκτίμησή τους, διοργανώνει στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στη Νομική Σχολή Αθηνών, (Σίνα 3), διημερίδα επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια διδακτικής, παιδαγωγικής, αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.