Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης στείλτε βιβλία, κάρτες και άλλα γραφικά είδη μέσω ταχυδρομείου


Συγκινητική έκκληση απηύθυνε η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου, ζητώντας την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών μέσω ταχυδρομείου.
Όπως επισήμανε η κ. Γεωργιάδου μέσω μηνύματός της σε ραδιοφωνικό σταθμό, δεν ζητάει αυτά τα είδη επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο ακριτικό νησί, δείχνοντας πως δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και ότι «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται».
Για όσους επιθυμούν να ανταποκριθούν

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακλήσεις Τροποποιήσεις Αποσπάσεις εκπ/κών Δ.Ε. από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2011-12


Β’ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, για το διδακτικό έτος 2011-2012
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (αποσπάσεις, τροποποιήσεις, ανακλήσεις) για το διδακτικό έτος 2011-12.
Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου ανήκουν οργανικά οι εκπαιδευτικοί να κοινοποιήσουν την απόφαση αυτή στους ενδιαφερόμενους και να τη γνωστοποιήσουν στις σχολικές μονάδες από τις οποίες αποσπώνται.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπώνται έως την Τρίτη, 04/10/2011, εφόσον καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός.
Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών απόσπασης θα πρέπει να φροντίσουν να αποσταλούν αντίγραφα της ανάληψης υπηρεσίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Προϊσταμένους της οργανικής θέσης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.

YΠΕΠΘ- Απάντηση για τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις

Αυτή την κρίσιμη για την Παιδεία στιγμή είναι πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη η άποψη της πλειοψηφίας των πολιτικών σχηματισμών της χώρας για ανοικτά σχολεία.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με κλειστά σχολεία, αλλά για αυτό δεν   ακούσαμε κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με κατεστραμμένα από βανδαλισμούς σχολεία υπό κατάληψη, αλλά ούτε για αυτό ακούσαμε κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ.
Θα περιμέναμε να ακούσουμε για ανοικτά σχολεία, για την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας που δεν είναι άλλη από τη σχέση δασκάλου – μαθητή.
Όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν ο χώρος της εκπαίδευσης θα παραμείνει χώρος ανταλλαγής απόψεων, πάλης ιδεών και Δημοκρατίας, όχι χώρος βίας και ανομίας.

Για την Ανακοίνωση Τύπου πατήστε εδώ.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήψεις σχολείων και εγκύκλιος για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών


Σας ενημερώνουμε ότι οι διδακτικές ώρες που δεν πραγματοποιούνται λόγω καταλήψεων θα αναπληρώνονται οπωσδήποτε σύμφωνα με την υπ΄ αρίθμ. 22143/Γ2/            21-02-2008 Υπουργική Απόφαση (Β΄ 357), φωτοαντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουμε.
          Για το λόγο αυτό να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, για να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στη σχετική Υ.Α., ώστε η κάθε σχολική μονάδα να προβεί σε πρόταση για τον προγραμματισμό της αναπλήρωσης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιούνται.
Η Υφυπουργός  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέδωσε

Δημιουργία - πράξη - μουσική


Δημιουργία - πράξη - μουσική
Γνωριμία με τον κόσμο των κρουστών
Το Μουσείο σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗοργανώνει εργαστήρι κατασκευής κρουστών μουσικών οργάνων, για παιδιά και εφήβους. Οι συμμετέχοντες, με τα μουσικά όργανα που θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν μια αυτοσχέδια ορχήστρα κρουστών με τη διδασκαλία και επιμέλεια του μουσικοπαιδαγωγού Δημήτρη Σαρρή.
Για παιδιά ηλικίας 9 - 15 ετών
  • Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011
  • Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011
Κεντρικό κτήριο (Κυδαθηναίων 17, Πλάκα)
 Ώρα έναρξης 11 π.μ.

ΑΔΕΔΥ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 29/9/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα (29/9/2011) καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.
  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομο
Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα (29/9/2011) στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.
Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.

Παιδικά Προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης


Τα Παιδικά Προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχονται τη νέα χρονιά με ένα διήμερο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων στην πόλη. Για πρώτη φορά, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011 γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο με δυο ‘σταθμούς’: 

• Στο Μεταξουργείο: τη γειτονιά που αναπτύχθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα γύρω από  το εργοστάσιο μεταξουργίας, και

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

θΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...


θΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάθε εβδομάδα ο Μικρός Αναγνώστης αφηγείται μια νέα ιστορία με τη φωνή ενός νέου ταλαντούχου ηθοποιού.

Στο απομακρυσμένο πριγκιπάτο της Σουρλανδίας εξαπλώνεται ξαφνικά μια περίεργη επιδημία… γέλιου!
Ο πρίγκιπας Οράτιος εξοργίζεται καθώς τα ευτράπελα δίνουν και παίρνουν…

Ακούστε τον ηθοποιό Γιώργο Στάμου να μας διαβάζει για ένα από τα ξεκαρδιστικά περιστατικά  που εκτυλίσσονται στο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου «Μια αστεία επιδημία»!

Ημερίδα Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας: το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου


Η Προϊσταμένη του τμήματος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων Ν. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν επιμορφωτική Ημερίδα σχετικά με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ τάξης ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Εισηγητές στην Ημερίδα αυτή είναι πανεπιστημιακοί, μέλη των ομάδων εργασίας που εισηγήθηκαν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα διδακτικά αντικείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας στην Α΄ Λυκείου ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011,  από τις 09:00 ως τις 15:00, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (παλιός κινηματογράφος,  Εθνικής Αμύνης 1) , απέναντι από το Κρατικό Θέατρο).

247 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ



Αποσπούμε από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, για να προσφέρουν υπηρεσία σε σχολεία που θα οριστούν από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ στα οποία μετακινούνται, για το διδακτικό έτος 2011-2012 με αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης:

Μαραθώνιος κατά του Καρκίνου του Μαστού


Σας θυμίζουμε την εκδήλωση «Μαραθώνιο κατά του Καρκίνου του Μαστού» που οργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της  Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Ειδική τιμή συμμετοχής για τα μέλη του ΣΕΟ που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο: 5 ευρώ. Ενημερωθείτε για τη διαδρομή του Μαραθωνίου.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

6ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας Εκπαίδευσης «Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση»


ΚΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ -ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», αναλαμβάνει πρωτοβουλία υλοποίησης δράσης,.
η οποία έχει ως στόχο να δείξει εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον και μέσα από αυτόν να αλλάξει (ανατείλει) την ψυχολογία του καθημερινού πολίτη. Έτσι λοιπόν διοργανώνει ποδηλατοβόλτα με μαθητές της Α/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών και με μέλη της Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 12:00μ.μ. με αφετηρία και τερματισμό την Μαθητική Εστία, Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη (χώροι του Κ.Π.Ε. Γρεβενών). Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι πολίτες θέλουν με τα ποδήλατά τους.

ΟΝΟΜΑΤΑ (144) αναπληρωτών δασκάλων που προσλαμβάνονται για την Παράλληλη Στήριξη


Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2011-2012, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινοποιεί την 110475/Γ6/23-9-2011(ΑΔΑ 4Α8Η9-ΒΜΛ) Υ.Α.μόνο, ως προς την πρόσληψη των εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των Πράξεν «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», για το διδακτικό έτος 2011-2012, λόγω τοποθέτησηςοκτώ εκπαιδευτικών σε εναπομείναντα  κενά της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

ολμε -Απόφαση Γ .Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011) (ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ)


ολμε -Απόφαση Γ .Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011) (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ)


Αλέξανδρος Δελμούζος Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη 2011


Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης (μέσα στα χρονικά περιθώρια που εισηγήθηκε η Δ.Ο.Ε. ),  για να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για :
  • Την   πρόταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με τη μορφή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης μαζί - τουλάχιστον με την ΟΛΜΕ- και τους άλλους εργαζομένους, για το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη
  •  Tις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, την κυβερνητική πολιτική  και για τα γενικότερα θέματα που μας αφορούν.
Έπειτα από αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 20:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Εθνικής Αντίστασης και Μαυρομιχάλη-Παλλήνη) .
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ 

ΕΛΜΕ Θήρας: σκληρή κριτική σε ηγεσία ΟΛΜΕ, καλεί σε απεργία διαρκείας αντί σε 48ωρες τουφεκιές στον αέρα


ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ 

ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΜΕ
Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.
Οι φόροι πέφτουν βροχή, η μισθοδοσία πολλών απο μας περιλαμβάνει, πλέον, τριψήφια ποσά και οι συντάξεις κατακρημνίζονται. Είναι, πλέον, εξαιρετικά αμφίβολο αν είμαστε σε θέση να καλύψουμε ανάγκες που μέχρι σήμερα θεωρούνταν βασικές. Και έπεται συνέχεια...


Το υπουργείο παιδείας μας οδηγεί στην απόλυτη εργασιακή εξαθλίωση.

Χωρίς να ξέρουμε που και τι μας ξημερώνει, μετακινούμαστε διαρκώς για να μπαλώνουμε τις τρύπες των σχολείων. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις και τα ναυτικά μίλια θεωρούνται ζητήματα ανάξια λόγου.

ΟΙΕΛΕ - ΝΕΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συναδέλφων προς την ΟΙΕΛΕ ότι κάποιοι σχολάρχες μειώνουν τον μισθό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (κίνητρο απόδοσης) επικαλούμενοι ρυθ
μίσεις (αρθρ. 55 ν. 4002/2011) που αναφέρονται αποκλειστικά στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό είναι παράνομο, βάσει των εγκυκλίων Α.Π. 172/22-3-2010 και Φ8/51/13776/Δ5, υπογραφόμενες από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ κ. Μ. Κοντογιάννη και τον  Γενικό Γραμματέα κ. Β. Κουλαϊδή, αντίστοιχα.

ΟΛΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ



ΥΠΕΠΘ - Η απορρόφηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»


Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής» (25/09/2011) για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνουμε: 
Η απορρόφηση του Επιχει
ρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» είναι σήμερα 17,92% (και όχι 15% όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα) ενώ με δαπάνες που εκκαθαρίζονται τώρα εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα φτάσει το 21%.
Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο 2009, οι δεδηλωμένες δαπάνες του Επιχειρησιακού