Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΡΩΝ


Πειραιάς, 12/04/2011  Αρ. Πρωτ: 539
Για το έγγραφο του Υπουργείου για την αναπλήρωση ωρών.
Η απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα!
Με ένα πρωτοφανές θράσος, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστειλε έγγραφο στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών, για να μεριμνήσουν για «την αναπλήρωση των χαμένων ωρών για λόγους κινητοποιήσεων». Το κείμενο αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς:

• Πάρα πολλές ώρες χάνονται κάθε χρονιά, από τα κενά εκπαιδευτικών που έχουμε έως και Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Στον Πειραιά, ακόμα έχουμε κενά, μήνα Απρίλη! Γι’ αυτά δεν βλέπουμε μεγάλη αγωνία και αυτοκριτική από την Υπουργό.

• Δεν θεωρούμε τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών «χαμένες ώρες». Οι κινητοποιήσεις γεννιούνται από τα προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν γεννιούνται από «χόμπι». Και οι κινητοποιήσεις για καλύτερο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές, για να μην στοιβάζονται μαθητές σε 28άρια τμήματα, για να χτιστούν και όχι να κλείνουν σχολεία, είναι μέρος της σχολικής ζωής, «εκπαιδεύει» τους μαθητές να μάθουν να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, να μην είναι απαθείς και πειθήνιοι στην εξουσία, τους μαθαίνει να αμφισβητούν, να κρίνουν, να αγωνίζονται, να μην γίνουν πολίτες «του καναπέ».

• Το έγγραφο αυτό του Υπουργείου είναι συνέχεια μιας λογικής που καλλιεργεί την συνείδηση ότι όλες οι απεργίες είναι καταχρηστικές. Οι ναυτεργάτες δεν πρέπει να απεργούν γιατί δημιουργούν πρόβλημα στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ το ίδιο, γιατί μπορεί να κινδυνέψει κάποιος ασθενής, οι εργαζόμενοι στ Μέσα Μεταφοράς δημιουργούν πρόβλημα στους εργαζόμενους που πάνε στη δουλειά τους, οι εκπαιδευτικοί απεργούν «εις βάρος των μαθητών». Μόνο η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απεργία δεν πρέπει να παρακωλύεται και να παρεμποδίζεται, είναι δικαίωμα και θα χρησιμοποιείται όταν επιλέγουν οι εργαζόμενοι και όχι η κυβέρνηση και τα δελτία των 8, που κατασυκοφαντούν κάθε αγώνα και διεκδίκηση! Ακόμα και αυτές οι υποτονικές απεργίες που καλεί η συνδικαλιστική ηγεσία, ενοχλούν και τίθενται «υπό διωγμό»!

• Η λογική αυτή είναι συνέχεια της αντιδημοκρατικής θωράκισης που θέλει να στείλει στο περιθώριο κάθε αγώνα. Οι αγώνες είναι υποκινούμενοι, οι αγώνες είναι για τα προνόμια συντεχνιών, οι αγώνες δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία, οι αγώνες εν τέλει πρέπει να απαγορευτούν; Ας μας το πουν καθαρά και ας μην κρύβονται πίσω από τις λέξεις: Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Υπουργός «σέβομαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για αγώνα, είμαι βέβαιη όμως πως συμφωνείτε ότι τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές». Ευχαριστούμε για τον σεβασμό!

• Τέλος, τις μέρες απεργίας, παρακρατείται ο μισθός στον απεργό. Είναι παράλογο να ζητάμε να αναπληρώσει αυτές τις μέρες, αφού τότε αυτόματα καταστρατηγείται το δικαίωμα στην απεργία. Είναι σαν να υποστηρίζουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα, ένας απεργός, θα πάει να αναπληρώσει, δωρεάν, την ημέρα της απεργίας του πχ μια Κυριακή! Τόσο θράσος!

 Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους συλλόγους να μην προχωρήσουν σε διαδικασίες για «αναπλήρωση ωρών».

 Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων, απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και της αντίστασης!



ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου