Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ - 18 εκπαιδευτικοί ΠΟΥ κλήθηκαν να παρουσιαστούν για διορισμό , στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι ο διορισμός τους απορρίφθηκε.


Θέμα: ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γεν. Γραμματέα,
Στις 11/1/2011 εκδόθηκε από το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. η εγκύκλιος Φ.361.1/6/2701.Δ1/11-1- 2011 με θέμα "Συμπληρωματική Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδων Π/θμιας Εκπ/σης ειδικών κατηγοριών των περ. β' και γ' παρ. 10 του αριθμού 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α'), ήτοι β': εκπαιδευτικών με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου και γ': εκπαιδευτικών γονέων τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011."
Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ενώ αρχικά 18 εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να παρουσιαστούν για διορισμό, σε διάστημα 10 ημερών, στις περιοχές τοποθέτησής τους, στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι ο διορισμός τους απορρίφθηκε.

ΟΛΜΕ- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ


  Η Κυβέρνηση,  παρά τη γενικευμένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα πρωτόγνωρα σε μέγεθος και παλμό συλλαλητήρια,  σκληραίνοντας συνεχώς τη στάση της,  προχώρησε στην ψήφιση και εφαρμογή ενός ακόμη πιο ακραίου σε περιεχόμενο Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και ενός νόμου για την
εφαρμογή του και μάλιστα με συνοπτικές,  αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες.  
Στην εκπαίδευση πιο συγκεκριμένα οι περικοπές του προϋπολογισμού θα συνεχιστούν μέχρι το 2015.    Επιβάλλεται μια εξωφρενική και απίστευτη μείωση των δημόσιων δαπανών και έτσι ουσιαστικά ξεθεμελιώνεται    και διαλύεται    η δημόσια εκπαίδευση με τις εντολές της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Έτσι  οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία θα φτάσουν,  το 2015  μόλις στο 2,23 %  επί του ΑΕΠ με  δραματικές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο.  Αρπαγή ενός ακόμα μισθού από τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται με τις διατάξεις του νέου   νόμου  «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-15».  
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται στον παραπάνω νόμο τα εξής:  

Συγχαρητήρια επιστολή από το ΥΠΕΠΘ στο μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου – Αλλήλων Ένεκα»7


Συγχαρητήρια επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στο μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου – Αλλήλων Ένεκα»
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία καθηγητών της Χίου στην οποία  συμμετέχουν συνταξιούχοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.
Η Υπουργός Παιδείας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου- Αλλήλων Ένεκα» του οποίου κύριο έργο είναι, η παροχή στους μαθητές της Γ’ Λυκείου δωρεάν διδακτικής στήριξης και προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αλλήλων Ένεκα στη Χίο


Eνημερώνουμε τους γονείς και μαθητές Λυκείου ότι ιδρύσαμε, προσφάτως, Μορφωτικό Σωματείο με την επωνυμία «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου – Αλλήλων Ένεκα», το οποίο εγκρίθηκε βάσει της υπ’ αριθμόν 146/14-06-2011 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου. Κύριο έργο τού ως άνω Σωματείου, σύμφωνα με το Καταστατικό του, είναι, για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η παροχή δωρεάν διδακτικής στήριξης στους μαθητές όλων των Λυκειακών τάξεων και, βεβαίως, η προπαρασκευή των μαθητών της Γ΄ τάξεως για την εξεταστική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Προς τούτο

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ



Η μικρή Όλγα προσπαθεί να παρηγορήσει τα ξαδέρφια της… Ποιος είναι ο Κέβη και γιατί είναι τόσο στεναχωρημένα τα παιδιά; Η  Μαρία Ναυπλιώτου μας διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου «Ποιος θα γράψει για το σκύλο μας;».

Θέλεις να το ακούσεις;