Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Οι τελευταίοι ήρωες ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Οι πληγές από τις μάχες δεν έλεγαν να κλείσουν. Η αγωνία για το μέλλον μεγάλη. Ώσπου μια μέρα η Άσπρη Αντιλόπη πήρε την απόφασή της: 
Ο πόλεμος έπρεπε να τελειώσει!
ΣΤΗ χώρα Των Ινδιάνων Της Βόρειας Αμερικής μάς ταξιδεύει η. ηθοποιός Μελίνα Αποστολίδου, ​​διαβάζοντας ΑΠΌ ΤΟ βιβλίο Της Λίτσας Ψαραύτη «Οι τελευταίοι ήρωες»


Κάθε εβδομάδα ο Μικρός Αναγνώστης αφηγείται μια νέα ιστορία με τη φωνή ενός νέου ταλαντούχου ηθοποιού. Θέλεις να την ακούσεις?




Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ


από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ) ανακοινώνεται η έναρξη των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ, Περιόδου 2010. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 7 έως και 14 Ιουλίου 2011καθώς και από 15 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2011.
Οι πίνακες με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ανά ειδικότητα που θα ισχύει για όλες τις Περιφέρειες εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι διαθέσιμοι στη ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού (www.eopp.gov.gr) από σήμερα, Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πρόταση Νόμου για τα ΑΕΙ Δήλωση της Υπουργού ΥΠΕΠΘ


Στο νέο σχέδιο για τα Πανεπιστήμια και με δεδομένη τη δημόσια χρηματοδότηση, αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και ενισχύεται το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο στα Ιδρύματα, με ταυτόχρονη τη λειτουργία θεσμών λογοδοσίας και ελέγχου. 
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, για την πρόταση Νόμου για τα ΑΕΙ
Η Παιδεία αποτελεί την ψυχή της πατρίδας μας και η Ανώτατη Εκπαίδευση είναι η ατμομηχανή του έθνους, αρκεί να απελευθερώσουμε εγκλωβισμένες δυνάμεις.
Η αλλαγή που προτείνεται σήμερα

Αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Αγ. Ιωάννη Ασπρονερίου Καμ. Βούρλων



Από την Δ/νση Π. Ε. Ν. Καρδίτσας ενημερώνουμε τους  μαθητές – κατασκηνωτές ότι αναστέλλεται η έναρξη  λειτουργίας   των  Μαθητικών  Κατασκηνώσεων Αγ. Ιωάννη Ασπρονερίου Καμ. Βούρλων,  η  οποία  είχε  προγραμματιστεί  για  την  Κυριακή  3 – 7- 2011.
Για την έναρξη λειτουργίας  της  Κατασκήνωσης θα  ενημερωθούν   έγκαιρα, οι  ενδιαφερόμενοι μαθητές – ομαδάρχες/σες – εκπαιδευτικούς.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Καταγγελία - Παράνομη η μη απόδοση των μορίων επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. στους ΠΕ19-20

ΠΕΚΑΠ- Παράνομη η μη απόδοση των μορίων επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.
Μετά από σχετικές καταγγελίες καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα συμβούλια επιλογής Δ/ντων σχολικών μονάδων και ΣΕΚ δεν αποδίδουν τις προβλεπόμενες μονάδες της πιστοποίησης στις Τ.Π.Ε. στους υποψήφιους Δ/ντές των κλάδων Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιλογής τους.
Συγκεκριμένα δεν αποδίδονται:
Α) οι 2 μονάδες της πιστοποιημένης επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1.
Β) Οι 3 μονάδες της πιστοποιημένης επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 2.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

θεατρική παράσταση "Το Κουκούλι" από το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης Σήμερα


Το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης και το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση "Το Κουκούλι" που γίνεται
στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, στις 8:30 μ.μ., στο θέατρο Αστέγων
(Θεοφράστου 24, κοντά στον Πλάτανο).












Πρόσληψη αναπληρωτών-ωρομισθίων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


 Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του
Ε.Ε.Π. και ως αναπληρωτές από τον κλάδο Ε.Β.Π. για τη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και των
ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε
Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ., όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση
στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να
προσληφθούν. Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 1 Ιουλίου 2011 μέχρι 15 Ιουλίου 2011.

ΙΙ. Τυπικά προσόντα διορισμού κατά κλάδο
1.. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 21 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ
2.. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 26 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ
3.. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ22 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

θΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Ε.Φ.


θΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ “Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας Φυσικής” του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (120 ΩΡΕΣ) ΣΤΗΝ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ»
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με τη συνεργασία και την επιστημονική ευθύνη του «Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει Σεμινάριο εξειδίκευσης εκπαιδευτικών των Θετικών Επιστημών, με θέμα: «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ» και διάρκεια 120 ώρες.

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ.


Λόγω προβλήματος τεχνικού, οι διαλέξεις των θερινών μαθημάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών από
24-6-2011 έως 07/01/2011
μεταδίδονται ζωντανά από το δικτυακό τόπο της Ε.Ε.Φ. επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κυρά της Ρω


 Κυρά της Ρω που το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη, υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το 1924.
Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Ρόδου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους φορείς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.
Απεβίωσε

!!!!!!!!Δημόσια Διαβούλευση για το Τεχνολογικό Λύκειο ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ


 
Δημόσια Διαβούλευση για το Τεχνολογικό Λύκειο
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου 2011.
Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε εδώ: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1011
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
- Ποια είναι η άποψή σας για τη δομή του Τεχνολογικού Λυκείου, και για τις δυνατότητες που προσφέρει για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
- Πιστεύετε ότι οι επαγγελματικοί Τομείς και οι Ειδικότητες του Τεχνολογικού Λυκείου πρέπει να έχουν την απαιτούμενη συμβατότητα με τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας;

Μικρός Αναγνώστης -Άκου την Ιστορία - Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές

Το σχολείο του Άλκη ήρθαν κάποιοι άνθρωποι την ώρα του μαθήματος για να τους μιλήσουν για τους πρόσφυγες. Ο Άλκης, όμως, ήξερε γι 'αυτούς. Πώς? Μα από τον συμμαθητή του, τον Ναβίντ ... 
Άκουσε τον ηθοποιό Γιάννη Χαρίση να διαβάζει ΕΝΑ Απόσπασμα ΑΠΌ ΤΟ βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές»




















ΟΙΕΛΕ- Καταδίκη Ιδιοκτήτριας ΤΕΕ στη Λάρισα για παράνομα απολυτήρια

Στη Λάρισα σήμερα 27/6/2011 έγινε η εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβληθεί από την ΟΙΕΛΕ και τη Δντρια Γρ. ΤΕΕ Λάρισας  κατά ενός από τα επτά ιδιωτικά ΤΕΕ Λάρισας  για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών. Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η Δντρια Γρ. ΤΕΕ Λάρισας , καθώς και τρείς εκπαιδευτικοί του δημοσίου που διενήργησαν τον έλεγχο στο υπόδικο ΤΕΕ.Το δικαστήριο καταδίκασε την ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού ΤΕΕ Λάρισας σε φυλάκιση 4,5 ετών.

Μυτιλήνη -ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, σας προσκαλούν στην 5η βιβλιοπαρουσίαση της σειράς “ΜΕ  ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ”, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:30 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης-Σμύρνης 11- απέναντι από το Πάρκο Αγίας Ειρήνης, όπου θα παρουσιαστεί ο οδηγός-λεύκωμα: «Νέοι και Μουσείο, ξεκινώντας το διάλογο», από τον κ. Νίκο Ζούρο, αναπλ. καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.













Hμερομηνίες των συνεντεύξεων των υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων


Σύμφωνα με εντολή του ΥΠΔΒΜΘ, η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ξεκινάει την Τρίτη 5-7-2011.


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πέντε Ελληνικά Μετάλλια στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμαπιάδα


Μεγάλη Επιτυχία 

Ολοκληρώθηκε η 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας από 4 έως 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά.
Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες (Β.Μ.Ο.) είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη σ΄ αυτό αποτελεί η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως της Αγγλίας, Γαλλίας και της Ιταλίας.

ΟΙΕΛΕ -Παράνομη η μη επανεγγραφή ή η απομάκρυνση μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω οικονομικών υποχρεώσεων


OIΕΛΕ

Πληροφορούμαστε ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία πιέζουν τους γονείς να αποπληρώσουν τις οφειλές διδάκτρων που τυχόν έχουν και να προκαταβάλουν μέρος των διδάκτρων της ερχόμενης σχολικής χρονιάς απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα δεχτούν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παρατείνεται η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011, η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όλους τους υποψηφίους, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2011. Η ώρα λήξης της οριστικοποίησης είναι μέχρι 24:00 της ίδιας ημέρας.

Aποτελέσματα Ειδικών μαθημάτων Πανελληνίων Εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι, που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 26/06/2011 να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου
πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

9η Γιορτή Παραμυθιών -KEA


Για  συνεχή χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, περιμένει πότε το χάδι της καλοκαιρινής αύρας θα μπερδευτεί γλυκά με το χάδι του παραμυθένιου λόγου που μαγεύει και μεταμορφώνει...
Φέτος το θέμα της Γιορτής είναι η «Θάλασσα». Το θαλασσινό στοιχείο, τόσο καίριο για τη ζωή του Έλληνα, πιάνει απ’ το χέρι τα παραμύθια και ταξιδεύει πέρα από σύνορα. Κι οι ιστορίες, σαν κύματα φεύγουν κι έρχονται «αφρισμένη απόκριση στ’ αυτιά των κοχυλιών»... Για δέκα μέρες θα μας ταξιδεύουν ιστορίες για γοργόνες και ναυτικούς, για στοιχειά της θάλασσας, ψάρια και δελφίνια, για ψαράδες και θαλασσινούς θεούς, ναυάγια και θησαυρούς του βυθού, για κουρσάρους και θαλασσινές σπηλιές, για νησιά ξεχασμένα και φάρους στην άκρη του κόσμου...
Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου

ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ -Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά Μονοπάτια


Το  ΚΠΕ στα πλαίσια των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στη πράξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ», διοργανώνει  3ημερη Πανελλήνια Συνάντηση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά Μονοπάτια»,  στις 27, 28 & 29 Ιουνίου 2011, στους  χώρους του ΚΠΕ Στυλίδας, στα Λιχαδονήσια και στον ευρύτερο χώρο των Θερμοπυλών.

Το σεμινάριο  απευθύνεται:
Α) Σε εκπαιδευτικούς  (ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο του δικτύου) που εκπονούν