Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απλά Μαθηματικά!!! Τέσσερεις ασυνήθιστες ημερομηνίες

             Φέτος έχουμε την εμπειρία από τέσσερεις ασυνήθιστες ημερομηνίες!
1/1/11,
1/11/11,
11/1/11,
11/11/11

και δεν είναι μόνο αυτό ...
Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε, προσθέστε τώρα την ηλικία σας που θα κλείσετε ή κλείσατε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!

ΧΩΡΙς ΛΟΓΙΑ...Ποιός είστε κύριε πρόεδρε..Ποιος σας ψήφισε...?


Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


  • Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν διαβάζουμε;
  • Τι μας αποκαλύπτουν οι σύγχρονες έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου;
  • Υπάρχουν σύγχρονες τεχνικές που να προάγουν το διάβασμα;
  • Ποιες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γονείς, εκπαιδευτικούς και ποιες από τους εφήβους και τους νέους;
  • Με ποιον τρόπο μπορούν να συνεργασθούν γονείς, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και βιβλιοθηκονόμοι σε αυτό το επίπεδο;
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο,http://www.eugenfound.edu.gr/.).

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ -Βιομηχανική Κληρονομιά


«Βιομηχανική Κληρονομιά: Αξίες από το παρελθόν, παρακαταθήκη για το μέλλον…»,
που συντονίζει, προγραμμάτισε την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου στις 2 -4/12/2011.
Στο θεματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν Εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης οι οποίοι
·       υλοποιούν  στα σχολεία τους  projects Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας μ’ αυτής του δικτύου και είναι ενταγμένοι στο δίκτυο της Βιομηχανικής Κληρονομιάς
·       προτίθεται να υλοποιήσουν projects Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας φέτος ή/και την επόμενη χρονιά και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.
Το ΚΠΕ Νάουσας θα δημιουργήσει βάση δεδομένων επιμορφωμένων εκπαιδευτικών, ώστε στα εκπαιδευτικά προγράμματα (ημερήσια και πολυήμερα) που υλοποιεί να συμμετέχουν οι ήδη επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από  τα σχολικά τους τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την υποχρέωση στο τέλος του σχολικού έτους να μας αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή το αποτέλεσμα του  σχεδίου εργασίας που υλοποίησαν.
Το ΚΠΕ Νάουσας θα καλύψει μέσω του ΤΔΕ τη διαμονή  των συμμετεχόντων, δυο δείπνα, ένα γεύμα και τα coffee break. Επίσης θα δώσει στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής καθώς και τις εισηγήσεις και οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό υλικό θα παραχθεί κατά τις εργασίες του σεμιναρίου,  σε ηλεκτρονική μορφή.  

Διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»


Διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»

Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού επιθυμώντας να συνεισφέρει στη δημιουργία κινήτρων για τα σχολεία, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το θεσμό-διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου».
Διαβάστε το συνημμένο αρχείο για περισσότερες πληροφορίες.

Κοινωνία σε συνθήκες κρίσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και σας προσκαλεί στο καθιερωμένο, ετήσιο Πολυσυνέδριο-Έκθεση που διοργανώνει η οργανωτική επιτροπή του Forum Ανάπτυξης 2011 στην Πάτρα, με θέμα η «Κοινωνία σε συνθήκες κρίσης». Το πολυσυνέδριο θα υλοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10-12 π.μ., στην Αίθουσα 1. Θεματικός άξονας της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης είναι «Παιδεία και Κρίση».
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΟΛΜΕ,- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΩΡΑ


Ο Περοφερειακός δ/ντής Εκπ/σης κ.Κουμέντος έστειλε επιστολή στα σχολεία  ώστε τα σχολεία που είχαν πολυήμερες καταλήψεις να λειτουργούν οχτάωρο αντί εφτάωρου... από τις ; 7/11/11...
ολοκληρο εδω

Επικίνδυνος για τα παιδιά ο περιβαλλοντικός θόρυβος στο σχολείο

Την υψηλότερη στάθμη θορύβου (61dB) έχει η Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες, αναφορικά με το σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα με μελέτη της διεπιστημονικής μελετητικής ομάδας εργασίας του BGS. 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) στο σχολικό περιβάλλον το επίπεδο του περιβαλλοντικού θορύβου στο εσωτερικό των σχολικών τάξεων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 35 dB. 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Περιβαλλοντικός θόρυβος στα σχολεία ...κίνδυνος για τα παιδιά» που διοργάνωσε ο  BGS στις 20 Οκτωβρίου, τονίστηκε ότι ο περιβαλλοντικός θόρυβος είναι μία τεράστια απειλή για την υγεία μας και αυτή των παιδιών μας, όπως αποκαλύπτουν οι ψυχολογικές και κοινωνιολογικές έρευνες. 
Συγκεκριμένα, εκνευρισμός, δυσφορία, απώλεια ακοής, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, ψυχολογικές διαταραχές, ακροαστική κόπωση, επιθετική συμπεριφορά, διαταραχές ύπνου, δυσάρεστες ορμονικές αντιδράσεις, μειωμένη απόδοση στη δουλειά και στο σχολείο, αλλά και προβλήματα επικοινωνίας είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα. 
Η έννοια και ο χαρακτηρισμός του περιβαλλοντικού θορύβου περιλαμβάνουν το σύνολο της ηχητικής όχλησης που προέρχεται από τις μεταφορές, τη βιομηχανία, τις δραστηριότητες αναψυχής και εστίασης, καθώς και από οικιακές δραστηριότητες. 

42 Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2011-12προσλαμβάνονται 42 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ19 καιΠΕ20 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Τρίτη 8 Νοεμβρίου  μέχρι  και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2011.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΦΟΡΟΥΜ ‘ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ

ΦΟΡΟΥΜ ‘ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ


Κ.Π.Ε. ΦιλίππωνΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: "ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ"

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Φιλίππων, θα υλοποιήσει μονοήμερη εκπαιδευτική δράση με θέμα:. «Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στα τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς». Η δράση απευθύνεται σε 60 ενήλικες της ευρύτερης περιοχής.