Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πρεπει να λογοδοτήσετε!


«Γεωργία και Περιβάλλον Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νάουσας


«Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νάουσας για την Αειφορία και το Περιβάλλον»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νάουσας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Σχολείων με θέμα:
«Γεωργία και Περιβάλλον»,
που συντονίζει, προγραμμάτισε την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου στις 16 -18/12/2011.
Στο θεματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν Εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι
·       υλοποιούν στα σχολεία τους Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-σχέδιο εργασίας- project αντίστοιχης θεματολογίας μ’ αυτής του δικτύου και είναι ενταγμένοι στο δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον».
·       προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – σχέδιο εργασίας – project Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας φέτος ή/και την επόμενη χρονιά και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον».
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νάουσας θα δημιουργήσει βάση δεδομένων επιμορφωμένων εκπαιδευτικών, ώστε στα εκπαιδευτικά προγράμματα (ημερήσια και πολυήμερα) που υλοποιεί να συμμετέχουν οι ήδη επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τα σχολικά τους τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την υποχρέωση στο τέλος του σχολικού έτους να μας αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή το αποτέλεσμα του σχεδίου εργασίας που υλοποίησαν.

Κανονισμός Λειτουργίας των εργαστηρίων Πληροφορικής- ΤΠΕ Ολοήμερων Δ.Σ.

Κανονισμός Λειτουργίας των εργαστηρίων Πληροφορικής- ΤΠΕ των 961 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
ΕΔΩ














Η Φωτεινή Πλευρά Της Ζωής


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σάββατο βράδυ = Νύχτα στο μουσείο

Tο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 8-12 ετών μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να βιώσουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική.

Οι μικροί εξερευνητές ξεναγούνται στην έκθεση από την ποιήτρια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσειοπαιδαγωγούς, δειπνούν, διανυκτερεύουν και παίρνουν το πρωινό τους στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη!Η συγκεκριμένη δράση, στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και ειδικότερα με το ποιητικό και εικαστικό σύμπαν του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, στο πλαίσιο της έκθεσης Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική, η οποία λόγω αθρόας προσέλευσης παρατείνεται έως τις 11 Δεκεμβρίου 2011.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 
Φέτος η Camera Zizanio, η μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για την προβολή των νεανικών οπτικοακουστικών έργων, γιορτάζει τα 10 της χρόνια.Σ αυτή την επετειακή διοργάνωση, αν και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αντί να αναδιπλωθούμε, κάνουμε ένα ακόμα άλμα προς τα μπρος. Θεωρώντας ότι η οπτικοακουστική παιδεία σήμερα με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας είναι πιο αναγκαία από ποτέ κάνουμε μια μεγάλη προσφορά στους μαθητές όλης της χώρας.Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πέρα από τις προβολές της Camera Zizanio και του Φεστιβάλ Ολυμπίας, να παρακολουθήσουν και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΓΑΣΤΗΡΙΑ.
Ειδικά για τους επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας σχεδιάστηκαν ταχύρυθμα εργαστήρια που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Δεκεμβρίου και τα διήμερα 14-15 και 16- 17 Δεκεμβρίου.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε Δυό


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Kαλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".



ΔΟΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολυτεχνείο 2011
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.
Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.