Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε 15.10.2011



ΟΛΜΕ -ΤΟ Ωράριο των εκπ/κων που διατίθενται στην Πρωτοβάθμια είναι από 16-21 ώρες


Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του καθηγητή Πανεπιστημίου Κοζάκου Άρη «σε περίπτωση προσωρινής (μερικής ή εξ ολοκλήρου) «διάθεσης» εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χάριν υπηρεσιακών αναγκών και συμπλήρωσης υποχρεωτικού τους ωραρίου διατηρούν το υποχρεωτικό ωράριο, όπως αυτό κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας τους.

13/10/2011 Η Ενωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) παρεμβαίνει στο θέμα Ασφαλείας Συστημάτων



Παρέμβαση για το ζήτημα της Πολιτικής Ασφάλειας σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς


Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι,
Η ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας), ως φορέας έκφρασης και επίσημης αντιπροσώπευσης των δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων και επαγγελματιών Πληροφορικής και νέων Τεχνολογιών, αποφοίτων Πληροφορικής των ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας, μεταξύ των άλλων, έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν τα πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία κρατικών φορέων και οργανισμών, σε ότι αφορά τον τρόπο μελέτης, ανάθεσης, προμήθειας και χρήσης υλικού (hardware) και λογισμικού (software) υποδομής.
Η ΕΠΕ έχει επίσης επισημάνει την επισταμένη ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής σε ζητήματα Πολιτικής Ασφάλειας (Security Policy) σε σχέση με τις υποδομές αυτές, τόσο σε επίπεδο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όσο και σε επίπεδο διοικητικών πληροφοριών και διαδικασιών γενικότερα, καθώς οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ)απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές, από προσωπικό που συχνά δεν τις κατέχει ή δεν είναι αρμόδιο για αυτά τα ζητήματα.
Ως αποτέλεσμα, ακόμα και βασικές διαδικασίες και πρακτικές ασφάλειας, όπως ο έλεγχος πρόσβασης σε ψηφιακά αρχεία και ηλεκτρονική αλληλογραφία κρατικών οργανισμών και δημόσιων φορέων, όχι απλώς να μην διασφαλίζεται, αλλά συχνά να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, με άγνωστες εν γένει συνέπειες, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ BLOG, EDUCATION IN GREECE, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ I.Β. ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ



ΠΗΓΗ : ΟΙΕΛΕ 
Δείτε εδώ ένα παλιότερο αλλά πολύ επίκαιρο άρθρο του blog Education in Greece σχετικά με το σκάνδαλο του Ι.Β., το ρόλο της ΟΙΕΛΕ στην αποκάλυψή του και την απόπειρα ισχυρών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων για να συγκαλυφθεί.!!!!!!!!






Ονόματα 115 αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΕΑΕ και Δασκάλων ΕΑΕ

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη εκατόν δέκα πέντε (115) αναπληρωτών εκπαιδευτικών των κλάδων Νηπιαγωγών ΕΑΕ και Δασκάλων ΕΑΕ για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2011-2012.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΠΘ - Σχετικά με τα κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία


Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει καμία αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών αναφορικά με κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.
Σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Ελβετία με Υποτροφία για Μεταπτυχιακό!!!!


Υποτροφίες της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας στην Αθήνα ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο προγράμματος δεξαμενών (pool system), οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές ή να εκπονήσουν έρευνα στην Ελβετία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
Πριν από την υποβολή της υποψηφιότητάς τους, οι ενδιαφερόμενοι,  θα πρέπει να έλθουν σε επαφή με έναν καθηγητή:

ΟΝΟΜΑΤΑ 559 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 323 για τα Μουσικά Σχολεία


13-10-11 Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 προσλαμβάνονται 559 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ18.04 και ΤΕ01.19 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Επίσης, προσλαμβάνονται 323 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 για τα Μουσικά Σχολεία για διάφορες μουσικές ειδικεύσεις.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη  υπηρεσίας από   Παρασκευή  14  μέχρι  και  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2011.
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ

ONOMATA Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη τριακοσίων σαράντα δύο (342)αναπληρωτών  εκπαιδευτικών ΕΑΕ – κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δέκα πέντε(15) αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΕΑΕ – ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών στις δομές της Ειδικής ΑγωγήςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2011-2012.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.
Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στηνοικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.