Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΜΕ ΜΕ ETUCE

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και το ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ θα συναντηθούν με πολυμελή αντιπροσωπεία της ETUCE (Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών), που θα βρίσκεται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 16-5-11  7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά συστήματα στις χώρες της Ευρώπης και, στο πλαίσιο αυτό, η κατάσταση της εκπαίδευσης στη Χώρα μας.Η συνάντηση θα είναι ανοικτή και μπορούν να την παρακολουθήσουν συνάδελφοι και τα ΜΜΕ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - Κυριακή 15 Μαΐου

a) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Μουσεία και Μνήμη» είναι το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011.
β)Με την ευκαιρία του εορτασμού της "Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2011", το ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ και το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ σας προσκαλούν, το Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, από τη δύση του ήλιου μέχρι τα μεσάνυχτα, σε μια βραδιά με θέμα "Εικαστικές Τέχνες και Μουσική: ένας μυσταγωγικός διάλογος".
γ)Μεσολόγγι Την Κυριακή 15 Μαίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ., στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα γίνει ξενάγηση στις Ρωμαίκές Θέρμες Αγίου Θωμά, από την καθηγήτρια κυρία Ελένη Ζαβιτσανάκη.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
δ) Νύχτα Μουσείων 2011: Προβολή ταινίων στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων  

ΚΠΕ Κορθίου Σήμερα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου διοργανώνει στις 14 Μαΐου 2011 και ώρα 17.00 στο χώρο συνεδριάσεων του ΚΠΕ Κορθίου στην Αγία Τριάδα - Μουσιώνα Κορθίου Ημερίδα με θέμα:" Η ηθική πέρα από τον άνθρωπο - Επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με τα ζώα" Εισηγητές:
Σπύρος Καραγεωργάκης - Εκπαιδευτικός Dr. Φιλοσοφίας
Δέσποινα Σουβατζή - Δ/ντρια σύνταξης του περιοδικού "Για την Περιβ/κη Εκπ/ση"
Carol Mcbeth - Δ/ντρια του GAWF Greece
Πρόγραμμα :

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ART-ATHINA

12 – 15 ΜΑΪΟΥ 2011Στη 17η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχουν 58 γκαλερί από 9 χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Κύπρος) με έργα περισσότερων από 350 καλλιτεχνών, καθώς και 40 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη

Θερινό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

θερινό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 11-14 Ιουλίου 2011, στο κέντρο ESTEC, Ολλανδία Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος – European Space Agency (ESA) διοργανώνει θερινό εργαστήριο με δραστηριότητες για το ηλιακό σύστημα που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 11-14 Ιουλίου 2011 στις εγκαταστάσεις ESTEC (European Space Research and Technology Centre) στην Ολλανδία.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των εξής ειδικοτήτων:

Πανελλαδική μαθητική έκθεση των 800 Δημοτικών Σχολείων

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Νομαρχίας Πειραιά, για το διάστημα 15 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2011.
Η συμμετοχή στη μαθητική έκθεση καθορίζεται ανά εικαστικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολείων που διδάσκει. Θα γίνει από τον καθένα μια ενδεικτική επιλογή ενότητας μαθητικών έργων από τα σχολεία του.
Θέμα, υλικά και τεχνικές σε ατομικές ή ομαδική εργασία είναι ελεύθερα.
Όσοι συνάδελφοι μόνιμοι ή αναπληρωτές διδάξατε αυτή τη σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με το πρόγραμμα των ΕΣΠΑ και επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην παραπάνω δραστηριότητα

28ο Γύρος Αθήνας

Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης θα πραγματοποιήσουν τον «28ο Γύρο Αθήνας» τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί θεσμό για την πρωτεύουσα, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. με εκκίνηση των αθλητών/τριών το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο φετινός «28ος Γύρος Αθήνας» είναι αφιερωμένος στους «Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011»

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2011

Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 15.799. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 1.329 (ποσοστό 8,41%).
Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.
Ο πίνακας των ονομάτων είναι αναρτημένος  ΕΔΩ

12-05-11 Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας - Το ΘΕΜΑ

12-05-11 Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας

θέμα

Γυμνάσιο κ ΕΠΑΛ Καντάνου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΛΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Β΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων διοργανώνει σε συνεργασία α) με το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» - Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» και β) με τους/τις ΥΠΟΚΑ Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά (δωρεάν και εκτός εκπαιδευτικού ωραρίου) ενημερωτική ημερίδα για το εκπαιδευτικό ψηφιακό πρόγραμμα ιστορίας της μουσικής «ΜελΟδύσσεια», την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν 20 (είκοσι) εκπαιδευτικοί (όλων των ειδικοτήτων) που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης μας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης- Hράκλειο


Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις επισκέψεις να δηλώσουν συμμετοχή
Πρόγραμμα
  • 19/5/2011 ώρα 12.20: Υποδοχή Αυστραλών και Νεοζηλανδών βετεράνων στο Αεροδρόμιο       Ηρακλείου – Επίσημη Υποδοχή
  • 20/5/2011Ωρα 10.30: Δοξολογία στον Άγιο Μηνά
  • Ωρα 12.00: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Μάχης Κρήτης (Πάρκο Γεωργιάδη)
    1. ώρα 20.00: Ομιλία Δημοσθένη Ραπτόπουλου «Μάχη της Κρήτης-70 χρόνια μετά» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Πάμε στα Ανώγεια;

Σεμινάριο για τη Βιοποικιλότητα στο ΚΠΕ Ανωγείων Το ΚΠΕ Aνωγείων σε συνεργασία με το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη και τους Υπευθύνους Π.Ε. των Νομών της Κρήτης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου του στην Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013) με τελικό δικαιούχο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.), διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών στα Ανώγεια, την Παρασκευή(απόγευμα) 27 και Σάββατο(πρωί) 28 Μαΐου 2011. Απευθύνεται σε περίπου εξήντα εκπαιδευτικούς των νομών της Κρήτης και έχουν προτεραιότητα, όσοι υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. 

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012


 ΥΠΕΘ- Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.
Στόχος: Να διατηρηθεί στα ίδια βασικά επίπεδα ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ο αριθμός εισακτέων να αντανακλά την ουσιαστική ζήτηση και όχι μια εικονική πραγματικότητα. Αυτό επετεύχθη με την αξιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων ανά Τμήμα που έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.Σε ακραίες περιπτώσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, που αναφέρονται στη συνέχεια, αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή νέων φοιτητών, σε ορισμένα Τμήματα. (ΣΕ 24 ΤΜΉΜΑΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)
ΠΙΝΑΚΕΣ

ΟΙΕΛΕ-Δημοσιεύσεις Εφημερίδων για την Προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ για τα Διπλά Απολυτήρια

Δημοσιεύσεις Εφημερίδων για την Προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ για τα Διπλά Απολυτήρια
Αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατά της απόφασης «απόκτηση απολυτηρίου τίτλου Γενικού Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις» του ΥΠΔΒΜΘ, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας , η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η ΟΙΕΛΕ διότι όπως υποστήριξε ο πρόεδρό της Μ. Κουροτός, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, επιχειρείται να καθιερωθούν ανισότιμα απολυτήρια Λυκείου δύο ταχυτήτων. Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΟΙΕΛΕ « η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας να προστατευθούν τόσο οι εξετάσεις αυτές όσο και η ισοτιμία και η εγκυρότητα του απολυτηρίου του λυκείου».

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΟΙΕΛΕ

Δελτίο Τύπου - Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος - ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα διεξαχθούν κανονικά οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου.

Τριήμερη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών ΠΕ

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕ Γ΄ Αθήνας προγραμματίζει τριήμερη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στις 11, 12 και 13 Μαΐου με τη συνεργασία μεγάλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου και την υποστήριξη του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν συνολικά 24 σχολεία από τη Διεύθυνσή μας και ο αριθμός των μαθητών που θα επισκεφθεί το πάρκο υπολογίζεται περίπου στους 1000. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μέγιστο αριθμό 40 μαθητών (δύο τμήματα).

Ερωτήματα προς την Υφυπουργό Παιδείας, ως προς την εκπαιδευτική πολιτική που θα εφαρμοστεί αναφορικά με τη β’ διδασκόμενη ξένη γλώσσα (Γαλλικά, Γερμανικά) στα σχολεία της χώρας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.Εδώ και δέκα ημέρες από έγκυρη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του ΥΠΔΒΜΘ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν περιλαμβάνεται η διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας.
Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε ότι η β’ ξένη γλώσσα θα συνεχίσει να διδάσκεται μόνο στα 800 Δημοτικά του πιλοτικού προγράμματος. Επίσης, ότι στα Γυμνάσια θα διδάσκεται μόνο μία β’ ξένη γλώσσα.
Επειδή από στελέχη του ΥΠΔΒΜΘ, αρμόδια για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, με τα οποία ήρθαμε αμέσως σε επαφή μας έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες και δεν διέψευσαν με πειστικό τρόπο τις πληροφορίες που είχαμε
Επειδή αυτές οι πληροφορίες δημιούργησαν μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στους 5000 καθηγητές τους οποίους εκπροσωπούμε

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

"Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης"

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα.
Το φετινό συνέδριο θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες

Διαδικασία εγγραφής - επιλογής μαθητών για την Α' Τάξη Μουσικών Σχολείων 2010-2011

Διαδικασία εγγραφής - επιλογής μαθητών για την Α' Τάξη Μουσικών Σχολείων 2010-2011
Η νέα εγκύκλιος είναι η 51508/Γ7/03-05-2011. Διαβαστε

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

ΠανελλήνιαΈνωση Εκπαιδευτικών "Μιχάλης Δερτούζος Αποτελέσματα 5ου διαγωνισμού
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων και η επιτροπή του διαγωνισμού ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
          2η 60 Δημοτικό Σχολείο Πάτρας 81,30%
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
         3η Γυμνάσιο Λεπενούς 85,90%

Η επεξεργασία της πρότασης του Υπουργείου για το Τεχνικό Λύκειο είναι σε τελική φάση

YΠΕΠΘ -Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο 1ο ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας/1ο ΣΕΚ Δυτικής Αττικής
Κατά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΠΑ.Λ και του ΣΕΚ και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα προβλήματα και τις ανάγκες του σχολείου και των εργαστηρίων.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Νέκρωσε για μία ολόκληρη μέρα η Κάρυστος


http://www.evianews.com
Με το σύνθημα «22 χρόνια αδιαφορία, πόσο ακόμα» γονείς και μαθητές των δημοτικών  σχολείων έκαναν πορεία στην πόλη. 
karistos-sxoleia2
Νέκρωσε για μία ολόκληρη μέρα η Κάρυστος μιας και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση με αφορμή το 1ο δημοτικό που στεγάζεται σε κοντέινερ και το 2ο δημοτικό που φιλοξενείται σε κτίριο που παλιά λειτουργούσε σούπερ μάρκετ.

Βουλή- Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής στην Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς την Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού τίτλου.Στο τηλεγράφημά του ο κ. Πετσάλνικος εκφράζει την ευχή «η κορυφαία αυτή διάκριση να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, κυρίως όμως να αποτελέσει ένα τρανό παράδειγμα-μήνυμα σε μία περίοδο, όπου ο αθλητισμός μας πλήττεται από φαινόμενα βίας».

Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Υποβιβασμός, Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων


ΛΙΣΤΑ
από το σχολικό έτος 2011-2012

Πρόσκληση σε σεμινάριο 16-19 Ιουνίου 2011 του ΚΠΕ Παρανεστίου

Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΠΕ Παρανεστίου σχεδιάζει την υλοποίηση τετραήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, από Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 15:00 με τίτλο: «Υπαίθρια Διαβίωση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα του σεμιναρίου θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών εμβέλειάς του ΚΠΕ Παρανεστίου .
Στο σεμινάριο θα  συμμετέχουν 74 εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο (υπόδειγμα 1) θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς, μέσω των Υπευθύνων Π.Ε.

Έγκριση διήμερου σεμιναρίου Κ.Π.Ε. Γιαννιτσών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιαννιτσών διοργανώνει Διήμερο Θεματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Δικαίωμα στη Διαφορετικότητα»Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευή 20/5/2011 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας και το Σάββατο 21/5/2011 στο χώρο του ΚΠΕ Γιαννιτσών και στο πεδίο.Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από τους νομούς εμβέλειας ΚΠΕ και ειδικότερα σε: α) Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
β) Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης-μέλη Π.Ο. ΚΠΕ
Συνολικά 41 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα επιλεγούν από τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Καθορισμός αποζημιώσεων για τους ασχολουμένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Καθορισμός αποζημιώσεων για τους ασχολουμένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
α. Επιτροπές Εξετάσεων Διευθύνσεων Δ.Ε. Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων
α) Πρόεδρος 419,00 β) Μέλη 320,00 γ) Γραμματέας 296,00 δ) Βοηθοί Γραμματείς 246,00 ε) Χειριστές συστήματος ηλεκτρονικής μετάδοσης 344,00
β.Επιτροπές Επαναληπτικών Εξετάσεων Διευθύνσεων Δ.Ε. Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων α) Πρόεδρος 200,00 β) Μέλη 180,00 γ} Γραμματέας 180,00 δ) Βοηθοί Γραμματείς 130,00 ε) Χειριστές συστήματος ηλεκτρονικής μετάδοσης 180,00

Μέρες Σιδηροδρόμου Αλεξανδρούπολη

Πανελλήνιο Πρόγραμμα, "Αναδάσωση και Αθλητισμός"

Αλεξανδρουπολη 11 Μαίου

Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας

  1η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η . Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας, προγραμματίζει την πραγματοποίηση του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στη Δράμα 9 και 10 Δεκεμβρίου 2011 με γενικό θέμα: «Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση»
Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑΕΙ, σε ερευνητικά ιδρύματα, σε φοιτητές και σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο συνέδριο με την ιδιότητα του εισηγητή, οφείλουν να αποστείλουν περίληψη της εργασίας τους, το κείμενο της οποίας θα είναιeteadramas@gmail.com, ενημερώνοντας παράλληλα, τηλεφωνικά την κ. Κατερίνα Σαραφίδου στα τηλέφωνα: 6944611137/2521351433, από την οποία μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες

Εργαστήρι των Νηπιαγωγών Β Αθήνας

Το Εργαστήρι των Νηπιαγωγών «Αυτοδιαχείρισης Προβλημάτων Σχολικής Τάξης»  μετά τις διακοπές του Πάσχα θα λειτουργεί και πάλι  12.30-14.00 Τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Τρίτη 1Ο Μαΐου 2011
Τρίτη 24 Μαΐου 2011
Η Σχολική Σύμβουλος

Επικοινωνία με τους μαθητές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων από το ΣΣΝ Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 9 Μαιου 11:00 εως 13:00

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Την Κυριακή 8 Μάη, πραγματοποιείται η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Λ. Μεσογείων), όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 08.00 έως τις 18.30

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου


«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αειφόρο Σχολείο»

Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Δευτέρα 9 Μαϊου  2011 ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης   Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Σφακιανάκη Μαρία)
 Παννελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε), Παράρτημα Κρήτης

Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ)


Την Κυριακή 15 Μαϊου στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, ο Δήμος Παλλήνης υποδέχεται τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ), που θα παρουσιάσει την κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα: ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου.
 Ο Φορτουνάτος («τυχερός») του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, μία από τις τρεις σωζόμενες  κωμωδίες του κρητικού αναγεννησιακού θεάτρου