Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

TA MME αναδικνύουν το θέμα στο σχολείο των Γιανιτσών ως κατι περίεργο αλλά...


Γιατί δεν αναδεικνύουν και άλλα αξιοπερίεργα θέματα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όπως οτι :
στο πρόγραμμα «νεο σχολείο» με 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία το μάθημα Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών) γίνεται, με πολλά πιλοτικά σχολειά να μην έχουν Η/Υ διαθέσιμους ακόμα και τώρα για το μάθημα αυτό.
Μάλιστα το αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού, που εξέδωσε το Υπουργείο, προβλέπει οτι μπορεί να γίνεται μάθημα και με έναν μόνο φορητό Η/Υ.(σημ. Αυτό είναι σαν να μαθαίνεις τους μαθητές να ζωγραφίζουν, αλλά με ένα μόνο χαρτί και μολύβι..)

Αξιοπερίεργο ε?

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάζουμε αυτές τις ημέρες για την λεγόμενη "μείζονα επιμόρφωση".
Λίγα σχόλια λοιπόν: Καλή και άγια η πρόθεση της Υπηρεσίας για την επιμόρφωσή μας. Όμως επιμόρφωση υποχρεωτική και εκτός ωραρίου δεν γίνεται!
 Ουδείς μπορεί να μας υποχρεώσει για απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας μας.
Σε όλες τις άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες η επιμόρφωση γίνεται εντός εργασιακού ωραρίου και με ειδική άδεια από την εκάστοτε Υπηρεσία. Νομικώς λοιπόν ουδείς δύναται να μας υποχρεώσει με αυτές τις συνθήκες. Δι' αυτόν τον λόγο και η Α' Φάση Επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. ήταν προαιρετική.
Προσωπικά μ' ενδιαφέρει πολύ η επιμόρφωση - είμαι μάλιστα επιμορφωτής στην Β' φάση για τους ΠΕ19-20 που έγινε προ διετίας. Ήταν όμως προαιρετική.
Επιτέλους η Υπηρεσία οφείλει να τηρεί η ίδια το υφιστάμενο νομικό και υπηρεσιακό πλαίσιο όπως το απαιτεί και από τους εργαζόμενους-εκπαιδευτικούς.
 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.