Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΠΘ -σχετικά με ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


σχετικά με ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καλεί όλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου.
Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό «εμείς» και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό «εγώ».
Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο.
Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό.
Για την Ανακοίνωση Τύπου πατήστε εδώ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

Απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και το έπος του '40.


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ματαίωση παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου


Ματαίωση παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου
Δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου.
Λόγω των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξ αιτίας των πολυήμερων καταλήψεων των κτηρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη αλλά και του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης και της επακόλουθης διακοπής των εργασιών των υπηρεσιών, δεν καθίσταται δυνατή η προετοιμασία και η υλοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

ΟΙΕΛΕ - Για την περικοπή μισθών στα ιδιωτικά εκπ/τήρια


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΙΕΛ  22/10/2011

 Η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόϊκας, την πολιτική της ανεργίας, των μισθών και των συντάξεων πείνας, των λουκέτων, της ελαστικής και μαύρης εργασίας, της βάρβαρης και άδικης φορολογίας, των περικοπών στην υγεία, στην παιδεία και σε κάθε δημόσιο αγαθό, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και της κινεζοποίησης της χώρας. Θεωρούμε πως η περαιτέρω παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία μόνο κακό μπορεί να επιφέρει στη χώρα και είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ανατροπή της.
Καταγγέλλει επίσης τη δραματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και την πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έρμαιο στους επιχειρηματίες εκείνους που βλέπουν τα σχολεία ως οίκους εμπορίου.
Η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ καταγγέλλει ακόμα την κατευθυνόμενη προπαγάνδα συγκεκριμένων ΜΜΕ και πολιτικών δυνάμεων που βαφτίζουν ως «συντεχνίες» και κατασυκοφαντούν την κάθε κοινωνική ομάδα που τολμάει να αντισταθεί και να διεκδικήσει.
Ενόψει της απόπειρας των ιδιοκτητών να περικόψουν τις αποδοχές μας (κίνητρο απόδοσης , εξομοίωση των μισθών μας με τους νέους μισθούς του δημοσίου) αποφασίζουμε τα εξής βήματα:
1)     Οι εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν εγγράφως στο οικείο Γραφείο Εκπαίδευσης την περικοπή του μισθού τους. Ξεκινά έτσι η πειθαρχική διαδικασία.

Η Φωνή στην Εκπαίδευση: υγεία ή αναγκαιότητα?

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΜΕ - Μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση 28ης Οκτωβρίου


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ
 αποφάσισε να καλέσει τους εκπαιδευτικούς  να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση 28ης Οκτωβρίου.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ
Επείσεις δεν ψηφίστηκε η τριήμερη απεργία απο τις ΕΛΜΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ μεΥΠΕΡ 30, ΚΑΤΑ 33, ΛΕΥΚΑ 9






ΑΛΕΞΑΝΔΡΟς ΔΕΜΟΥΖΟΣ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15 Νοεμβρίου 2011


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Σας προσκαλούμε σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει τηνΤρίτη  15 Νοεμβρίου 2011 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης Εθνικής Αντίστασης & Μαυρομιχάλη   τηλ. 210-6665387 
με θέμα:ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. – 
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ώρα έναρξης Γενικής Συνέλευσης 8:30π.μ.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ιστορίες που τις είπε η πέτρα - Μικρός Αναγνώστης


"Ιστορίες που τις είπε η πέτρα"
Εκδόσεις: Αερόστατο
Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη
Διαβάζει η ηθοποιός Μαριάννα Δημητρίου