Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στο Σύνταγμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμπληρώνοντας 16 χρόνια έργου και καθημερινού αγώνα για την αποτελεσματική και ποιοτική κάλυψη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη, διοργανώνει και φέτος καλοκαιρινό παζάρι και σας προσκαλεί όλους,από την Τρίτη 14/6 έως και το Σάββατο 18/6,στην Αίθουσα του Αττικού Μετρό (ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ),ώρες 7:30 έως 22.30 μμ.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεων του Οργανισμού και να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών (είδη ρουχισμού, καπέλα, μπάλες, εποχιακά αξεσουάρ, λευκά είδη, είδη σπιτιού, σχολικά κ.α.)!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ) ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου ως φορέας υλοποίησης που έχει την οργανωτική και καλλιτεχνική ευθύνη του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου  το  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ) ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο στο χώρο  πίσω από τη Νομαρχία το Σάββατο 25  και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011.
 Θα αποτελούσε μεγάλη τιμή για το φεστιβάλ η συμμετοχή συγκροτημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου (Κω, Σύμη, Κάλυμνο, Νίσυρο κ.τ.λ).
Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) (A2) 2011
ΠΙΝΑΚΙΟ 2011-12



ΟΛΜΕ- Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στα Μουσικά σχολεία της χώρας.

Όχι στην υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη των Μουσικών Σχολείων το σχολικό έτος 2011 – 2012 ως αντιεκπαιδευτική και απαράδεκτη. Το Υπουργείο μειώνει δραστικά τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών στα περισσότερα Μουσικά Σχολεία με σκοπό τη συρρίκνωση και προοπτικά το κλείσιμο πολλών απ’ αυτά. Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι είναι βιώσιμο ένα τέτοιο σχολείο με ένα (ή και δύο τμήματα) ανά τάξη, όπως προβλέπεται για τα περισσότερα Μουσικά Σχολεία; Πόσοι απ’ αυτούς τους μαθητές θα φτάσουν στο Λύκειο;

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» Επιμορφωτκό Πρόγραμμα του ΙΝΕΠ

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφυπ. Παιδείας


Η Υφυπουργός δήλωσε ότι:
· η πολιτική ηγεσία ενόψει του νέου μισθολογίου κάνει προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας για τις χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών, χωρίς να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
- οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περυσινή χρονιά
θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολείων με παράλληλη επανεξέταση κάποιων ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
- θα ελεγχθούν οι καταγγελίες μας για υπολογισμό των κενών των εκπαιδευτικών με πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα.
για τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις νέες ρυθμίσεις λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.
- Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι «πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική Εκπαίδευση πλεονάζουν» και δεν εγγυήθηκε ότι τη μη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλο νομό ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί!

OΛΜΕ -Σχετικά με την αποστολή θεματων προαγωγικών εξετάσεων

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαφωνία του στην τακτική της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Β. Αιγαίου, η οποία ζητάει από τους Δ/ντές όλων των σχολείων της περιοχής ευθύνης της να της αποστείλουν τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων Μαϊου – Ιουνίου.
Η συγκεκριμένη απαίτηση της Περιφερειακής Δ/ντριας δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε μία δύσκολη εποχή για τη Δημόσια Εκπ/ση λειτουργεί εκφοβιστικά για τους συναδέλφους.Καλούμε την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου να μην επιμείνει.Καλούμε τους Δ/ντές των σχολείων να μην στείλουν τα θέματα. Όποιοισύμβουλοι θέλουν να συμβάλουν θετικά, να επισκεφτούν τα σχολεία και να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Σχολεία, Σ.Μ.Ε.Α., Τμήματα Ένταξης και Διαπολιτισμικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2011-2012
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 16-06-2011 μέχρι 30-06-2011. Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί.
1. ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:
1) η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται με μια (1) μονάδα ανά έτος,
2) η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,
3) η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες,
4) οι οικογενειακοί λόγοι από 4 6 μόρια, ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πίνακες υποψηφίων εκπ/κών προς απόσπαση στο εξωτερικό

Η Επιτροπή Επιλογής των υποψηφίων προς απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό συνεδρίασε στις 9-6-2011 προκειμένου να ελέγξει και να καταρτίσει τους: Αξιολογικούς Πίνακες υποψηφίων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στο εξωτερικό για το 2011-2012
Ορίζεται προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών, από την Τετάρτη 15-6-2001 έως και την Τρίτη 21-6-2011, για την υποβολή ενστάσεων (ηλεκτρονικά στο e-mail της Υπηρεσίας european@minedu.gov.gr  από τους εκπαιδευτικούς.
ΠΙΝΑΚΕΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ Μηχανογραφικού Δελτίου

Η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει  από 17-6-2011 ως και 28-6-2011
Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
1. Κάθε υποψήφιος με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που είχε κατά τη συμμετοχή του στις πανελλήνιες και τα αρχικά γράμματα των ονομαστικών του στοιχείων, επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση
 και συμπληρώνει (πρόχειρα) το μηχανογραφικό του δελτίο. Τελειώνοντας, του εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο πρέπει να σημειώσει. Στην επόμενη επίσκεψή του, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό δελτίου, μπορεί να τροποποιήσει το (πρόχειρο) μηχανογραφικό που έχει ήδη συμπληρώσει όσες φορές επιθυμεί.
2. Παράλληλα, κάθε υποψήφιος προσέρχεται στο Λύκειό του και δημιουργεί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να ταυτοποιηθεί από το ίδιο του το Λύκειο με βάση το αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων έτους 2011) που έχει καταρτίσει το ΥΠΔΒΜΘ σύμφωνα με τις Αιτήσεις- Δηλώσεις του Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄), μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και να δημιουργήσουν και αυτοί το δικό τους προσωπικό κωδικό (password). Και για τους υποψηφίους αυτούς υπάρχει αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων ετών 2009 ή 2010).

Καταργούνται οι πάσης φύσεως μετεγγραφές φοιτητών -Μηχανογραφικό Δελτίο – Ειδικές Περιπτώσεις

Με τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 11 του Ν.3966/2011(ΦΕΚ.Α΄118), από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 όλοι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών θα πρέπει να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, δεδομένου ότι με τον ίδιο νόμο καταργούνται οι πάσης φύσεως μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ.
Με τις διατάξεις αυτές, ρυθμίζεται η εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ) και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων εισακτέων, πέραν του αριθμού που καθορίζεται ως αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για όσους έχουν απολυτήριο Γενικού η Επαγγελματικού Λυκείου ή έχουν συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων και ανήκουν στις περιπτώσεις: αα) πολυτέκνων, ββ) τριτέκνων και γγ) κοινωνικών κριτηρίων. Εξαιρούνται

Τελική εκδήλωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημέρωση για την Παράλληλη στήριξη

- Η αίτηση για έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2011.
-Mε την αίτηση του για παροχή παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ (οικείο ΚΕΔΔΥ εννοείται το ΚΕΔΔΥ της περιοχής του σχολείου φοίτησης). Αρμόδιο όργανο για τήν εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη βάση.

Φοίτηση Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κλάδων Τ.Ε. στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, κλάδων Τ.Ε. (Κοινωνικών Λειτουργών, Φυσικοθεραπευτών, Σχολικών Νοσηλευτών, Εργασιοθεραπευτών, Θεραπευτών του Λόγου), που υπηρετούν (οργανικά ή με απόσπαση ) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της περιφέρειάς σας και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., να υποβάλουν αίτηση μέχρι 20-6-2011 στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής δια των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.