Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-2012


ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας    Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2011-2012

       Μετά από σχετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Πράξεις 2/2011 και 4/2011), σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τη διδασκαλία της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας στα  Γυμνάσια.
Συγκεκριμένα: 
ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Εθελοντικό Πρόγραμμα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο


Εθελοντικό Πρόγραμμα

Γίνε εθελοντής στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο!
Φιλοσοφία προγράμματος εθελοντών
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (E.Π.Μ.) από την ίδρυσή του το 1987 ανέπτυξε το θεσμό και τα προγράμματα των εθελοντών τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. 
Οι εθελοντές υποστηρίζουν όλα τα τμήματα και καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας του Μουσείου.
Αποτελούν ένα ζωντανό σύνδεσμο με την κοινωνία, κι αυτό κάνει απαραίτητη την παρουσία τους. Φέρνουν στο μουσείο νέες ιδέες, ενθουσιασμό, γνώση, ειδικότητα, επαγγελματισμό και προσωπική αφοσίωση. 
Το "πρόγραμμα εθελοντών" του ΕΠΜ προτείνει ένα σύγχρονο μοντέλο για τον εθελοντισμό, στο πλαίσιο του οποίου η ενεργός συμμετοχή και η αλληλεπίδραση έχουν στόχο το αμοιβαίο όφελος. Οι εθελοντές

Το ΦΕΚ για τις συνχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Το ΦΕΚ για τις συνχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ









Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ - Βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος Ιουλίου και κανένα σχολικό βιβλίο δε βρίσκεται στα κέντρα διανομής


Θέμα: Έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων
Κυρία Υπουργέ,
Έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του ότι:
  • Βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος Ιουλίου και κανένα σχολικό βιβλίο δε βρίσκεται στα κέντρα διανομής
  • Με απόφασή σας έχει καταργηθεί ο ΟΕΔΒ, χωρίς να καθορίζεται σαφώς ο νέος φορέας που θα αναλάβει την έκδοση των σχολικών βιβλίων
  • Δημοσιεύματα τύπου αναφέρουν, πως δεν έχει τυπωθεί κανένα από τα βιβλία που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία

Στο ΣτΕ για τα ιταλικά προσέφυγαν γονείς και καθηγητές


Στο ΣτΕ για τα ιταλικά προσέφυγαν γονείς και καθηγητές
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μαθήματος δεύτερης ξένης γλώσσας σε μαθητές Γυμνασίου αποτελεί η ύπαρξη οργανικής θέσης καθηγητή στο οικείο σχολείο, κατέθεσαν σύλλογοι γονέων και καθηγητές Ιταλικής γλώσσας.
Όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν τριάντα δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί Ιταλικής Γλώσσας, εκ των οποίων οργανική θέση κατέχουν μόνο τέσσερις.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΥΠΕΠΘ - Καταργούνται τα γραφεία φυσικής αγωγής και τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης.

ΥΠΕΠΘ-'Έγινε σύσκεψη υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, πραγματοποιήθηκε χθες, 18/07/2011, με αντικείμενο θέματα επιλογής στελεχών της Εκπαίδευσης και την κατάργηση των γραφείων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
Καταργούνται τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γραφεία φυσικής αγωγής και τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης.


ΔOE- ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ



Κυρία Υπουργέ,
Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ  με πρόσχημα την  οικονομική κρίση και παρά τις διαβεβαιώσεις αιφνιδίασε εκπαιδευτικούς και γονείς.
            Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις σας ότι δε θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, τόσο στις συναντήσεις σας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το Μάρτιο του 2011, όσο και σε εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του εξωτερικού και των εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων. Αντί αυτών φαίνεται ότι αποτελεί πολιτική επιλογή η εγκατάλειψη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού.
Ενώ λοιπόν έχει γίνει ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και  βρισκόμαστε 5 μέρες μόνο από το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, πληροφορούμαστε ότι ανακαλούνται και φέτος οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν τριετία!!

Κριτήρια και διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Σύμφωνα με την απόφαση, οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητάς τους, σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση. Όταν διδάσκουν, σε δεύτερη ανάθεση, μαθήματα άλλου κλάδου, μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέσω του σχολείου στο οποίο ανήκει ο εκπαιδευτικός, το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΥΠΕΠΘ-Ρυθμίσεις για την εξέλιξη των διευθυντών σχολείων

Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία:
Α) όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμένουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων. Στις περιπτώσεις που σε κάποια συμβούλια επιλογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υποβλήθηκαν ήδη οι δηλώσεις προτίμησης, αυτές μπορούν να ανακληθούν. Οι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που δεν θα κάνουν δήλωση τοποθέτησης, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων, παραμένουν στους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων.
Β)όσοι υποψήφιοι για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης επιθυμούν να μοριοδοτηθούν για τη γνώση ξένης γλώσσας με προσκόμιση πτυχίου,

Αίτησεις Εκπ/κων Eιδικής Αγωγής για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων

Υποβολή Αίτησης –Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Eιδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων EAE
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί - κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2011-2012 για τις δομές της ΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΥΠΕΠΘ-Η απαιτούμενη ελληνομάθεια στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδου ΤΕ16

Η απαιτούμενη ελληνομάθεια, ως απαραίτητο τυπικό προσόν για όλους τους εκπαιδευτικούς, όπως ορίζεται από το άρθρο 14 παρ. 10 του ν. 1566/1985 ( ΦΕΚ 167 τ. Α΄) και όπως ισχύει μέχρι σήμερα, καλύπτεται από το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου. Βεβαίως οι κάτοχοι πτυχίων Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν και απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι όμως εκπαιδευτικοί που ως τυπικό προσόν του κλάδου τους δεν έχουν πτυχίο Ιδρύματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, κλάδου ΤΕ16, ( τα Ωδεία π.χ. είναι Ιδρύματα αδιαβάθμητα υπό την εποπτεία του Υπ.Πο. ) απαραίτητα πρέπει να καταθέτουν απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως αποδεικτικό της ελληνομάθειας και εάν δεν έχουν τότε πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας, όπως αυτό προβλέπεται και περιγράφεται στην εγκύκλιο.
Παρακαλούνται, τέλος, οι Διευθύνσεις όπως προωθήσουν άμεσα το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα Γραφεία αρμοδιότητάς τους.
Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ....

ΑΣΠΑΙΤΕ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 2011-12

Ι. Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης , που  θα 
πραγματοποιηθεί στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης και Σάπες Ροδόπης.(προκύρηξη εδώ)
ΙΙ. Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.(προκύρηξη εδώ)
ΙΙΙ Εισαγωγή(30) Αναπληρωτών ΠΕ απο τον πίνακα του ΥΠΕΠΘ
ΙV  Εισαγωγή(35) Αναπληρωτών ΤΕ01 - ΔΕ01
Αιτήσεις από 8-7-2011 μέχρι και 21-7-2011