Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Mαθητικές κατασκηνώσεις Καρδίτσας

Η Δ/νση Π. Ε Ν. Καρδίτσας ανακοινώνει ότι όποιοι γονείς επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στις μαθητικές κατασκηνώσεις Αγ. Ιωάννη Ασπρονερίου την περίοδο από 17-7-2011 έως 30-7 2011 μπορούν να προσέλθουν στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας (Πλαστήρα 56) μέχρι την Πέμπτη 16-6-2011 να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Οι υποψήφιοι κατασκηνωτές θα πρέπει να είναι μαθητές οι οποίοι θα έχουν εγγραφεί κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στις τάξεις Δ΄ , Ε΄, και ΣΤ΄.Για περισσότερες

Ωράριο εργασίας εκπαιδευτικών 27/04/2011


Το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις 27/04/2011

Προϋποθέσεις για τη δημιουργία τμήματος Β’ Ξένης Γλώσσας

-Ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα. Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικών, ορεινών, δυσπρόσιτων, κλπ.) μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό 12 μαθητών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
-Ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της Β’ Ξένης Γλώσσας που θα διδάσκονται οι μαθητές.
Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζεται η διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις από το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου



Την υλοποίηση του προγράμματος καλοκαιρινών κατασκηνώσεων για τους μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και Α΄ Γυμνασίου ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού - Ευόσμου. Το 50% του κόστους συμμετοχής...για κάθε παιδί θα το αναλάβει ο δήμος, ενώ το υπόλοιπο 50% οι οικογένειες των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής στο

Κατασκηνώσεις της Ραφήνας

 Όπως δήλωσε η Δήμαρχος η πρόταση της επιτροπής σχεδιασμού της κατασκήνωσης που την αποτελούν η ίδια, ο κ. Λαζαρόπουλος ο κ. Παπαδακάκης και ο κ. Bασιλαντωνάκης πρότεινε να μην υπάρξει το αντίτιμο των 10 ευρώ όπως αυτό είχε αποφασιστεί το 2009. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην υπάρχει αντίτιμο για της κατασκηνώσεις της Ραφήνας για το 2011.H πρόταση αυτή γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή και έχοντας ως δεδομένο πως η κατασκήνωση ακόμα ετοιμάζεται και έτσι δεν μπορεί κάποιος γονιός να αποφασίσει αν θα δαπανήσει τα 120 ευρώ  τη στιγμή που δεν μπορεί να δει ολοκληρωμένη τη κατασκήνωση.  Γίνεται ένα αγώνας ταχύτητας προκειμένου να τελειώσουν τα έργα και οι παρεμβάσεις της κατασκήνωσης της οποίας τα έξοδα καλύπτονται πλήρως από τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2011. 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πάμε στην Λίμνη Πλαστήρα

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, φοιτητές, μαθητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου
“ Το ξένο ρούχο”
Λίμνη Ν. Πλαστήρα, 2 έως 8 Ιουλίου 2011
Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει το
8ο Πανελλήνιο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο “ δρυάδες 2011 ”,διάρκειας 50 ωρών, στο Νεοχώρι του Δήμου Πλαστήρα, στη λίμνη Ν. Πλαστήρα

Μαθητικές Κατασκηνώσεις στην Ξάνθη

Ενημερώνονται όλοι οι γονείς των μαθητών των τάξεων Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού Σχολείου, ότι υπάρχει πιθανότητα λειτουργίας των Μαθητικών Κατασκηνώσεων, στο χώρο των Αρχαίων Αβδήρων Ν. Ξάνθης, κατά την περίοδο του θέρους του 2011.
Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου, μέχρι την 17η Ιουνίου 2011

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ετήσιο Διαπανεπιστημιακό Διαδικτυακό Σεμινάριο 2011-2012 στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιμόρφωσης, Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας και Αγωγής (Μ.Ε.Δ.Ε.Α.) του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Έρευνας του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, οργανώνει ετήσιο διαπανεπιστημιακό διαδικτυακό σεμινάριο ειδίκευσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τη Διαπολιτισμική Πραγματικότητα, διάρκειας 450 ωρών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη όλων των ειδικεύσεων α/βάθμιας και β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε:

1+1 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μας και της αναγνώρισης της συνεισφοράς του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. στη διοργάνωση των Αγώνων, σας ανακοινώνουμε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ‐ ΑΘΗΝΑ 2011 που αφορά στην παροχή ενός δωρεάν εισιτηρίου για τις τελετές Έναρξης και Λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics AΘΗΝΑ 2011 με κάθε αγορά 1 εισιτηρίου σε κάποια από τις ζώνες C1, C2, και D2 . Τα σχετικά διαζώματα και θέσεις μπορείτε να τα δείτε στο website της ticketnet (http://www.ticketnet.gr/soarena.html). Το δωρεάν εισιτήριο θα είναι στο ίδιο διάζωμα αγοράς του αρχικού εισιτηρίου.
Δικαίωμα σε αυτή την προσφορά έχουν οι εκπαιδευτικοί,

Γυμννάσιο Παραδεισίου Ρόδου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκκλησιαστική Εκπαίδευση - Μεταθέσεις

Τα ονόματα ( 3 μεταθέσεις) καθώς τα μόρια των εκπαιδευτικών προς μετάθεση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
ΠΙΝΑΚΕΣ





Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΔΟΕ- Ειδικό Σχολείο Κωφών



 Με έκπληξη!!!! ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε διαδικασία προανάκρισης για θέματα λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθηνών. Αυτή η διαδικασία, εξελίσσεται ταυτόχρονα με τη μεθόδευση κατάργησης της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.
            Πρόκειται κατά τη γνώμη μας για προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων και σπίλωσης του συγκεκριμένου σχολείου και της προσφοράς του. Μοναδικός στόχος είναι, να διευκολυνθεί η κατάργησή του με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Η προσπάθεια αυτή είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο κύμα διώξεων, εκφοβισμού, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο.     Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει τη διενέργεια της προανάκρισης και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

            Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο πιθανής δίωξης και παρέχουμε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη εφόσον χρειαστεί.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΥΠΕΠΘ-Βαθμολογίες Πανελληνίων 2011

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα μπορούν, μετά τις 13:00, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα
http://results.minedu.gov.gr/
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, σήμερα μετά το μεσημέρι.

Βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2011

Η Βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2011 θα ανακοινωθεί μετά το μεσημέρι!




Μάθηση 2.0 - Ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης



Την Τετάρτη 29/06/2011 και ώρες 09:30 - 17:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Δαΐς» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από το έργο "Μάθηση 2.0 - Ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης".
http://cultural.daiscenter.gr 
Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Μάθηση 2.0 είναι ο Καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης, Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, και συντονιστής ο Δρ. Δημήτρης Γκούσκος, Λέκτορας του Tμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συναυλία από τους καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου


Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου) με συναυλία  των καθηγητών μουσικής του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στο ωδείο Ρεθύμνου (Βερνάδου1, Παλιά πόλη).

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική: Ένας κρίσιμος θεσμός σε κρίση;

Στις 25-Ιουνίου-2011 στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ και στην αίθουσα ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ η Διακρατική Διεπιστημονική Εταιρεία, ΣΥ.Ν.Θ.Ε.ΣΗ.:O κύκλος των εφ-ευρετικών Εκπαιδευτικών πραγματοποιεί ημερίδα από τις 10.00 έως τις 16.30 με θέμα: « Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική: Ένας κρίσιμος θεσμός σε κρίση;» . Επειδή επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή Συμβούλων και Εκπαιδευτικών παρακαλούμε να έχουμε την συμμετοχή σας στο θέμα της ημερίδας καθώς και σε ερωτήματα που διατυπώνονται.