Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Άτομα Υψηλής Νοημοσύνης: ιστορικές, βιολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές διαστάσεις. Η εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα


Ο Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με άλλες Σχολές και Τμήματα των Ελληνικών Α.Ε.Ι, διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 2 έως 5 Ιουνίου 2011.Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Αθηνών και οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.Σκοπός

Τιποτα δεν παει χαμενο- Παλαιο ΔΣ Παραμυθιάς

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συμπλήρωση της εκπαίδευσης των παιδιών (ΕΛΛΗΝΙΚΑ = ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ)

Η έκθεση είναι αναρτημένη εδώ.(ec.europa.eu) Δυστυχώς δεν υπάρχει σε μετάφραση στα ελληνικά.
Τι είναι το ec.europa.eu?
To "ec.europa.eu" είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεί μέρος του Europa – του επίσημου δικτυακού τόπου της ΕΕ. Παρέχει πληροφορίες γενικής φύσεως, ει δυνατόν, στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι λόγοι για τους οποίους ορισμένες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις επίσημες γλώσσες επεξηγούνται στη γλωσσική πολιτική του Europa
Σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα, σε έρευνα που έγινε το 2011 Περισσότερο από το 50% των μαθητών λαμβάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έκθεση, η οποία είναι η πρώτη που εξετάζει το θέμα σε όλη την ΕΕ, δείχνει ότι οι γονείς δαπανούν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη συμπλήρωση της εκπαίδευσης των παιδιών τους"

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ?(-Ενδεικτικά ανά ώρα σε ευρώ - ) ΒΕΛΓΙΟ 33  , ΙΡΛΑΝΔΙΑ 30 , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 15  . ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ? ΚΛΠ 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Πανηγύρι της Γης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ διοργανώνει το «Πανηγύρι της Γης», μια διήμερη γιορτή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στις 4 και 5 Ιουνίου 2011. Το «Πανηγύρι της Γης» έχει σαν σκοπό την προώθηση των βιολογικών προϊόντων καθώς και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος με οικολογικούς τρόπους.

Χαρακτηρισμός υπεράριθμων εκπαιδευτικών. ΔΕ Ανατολικης Αττικής

Χαρακτηρισμός υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
Οι πίνακες




ΠΑΚΟΕ - 5 Ιουνίου 2011: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 65 / 02-06-2011

«5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ »


ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗΣ

  
To ΠΑΚΟΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου οργανώνει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Αγίου Δημητρίου από τις 10:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                                                                                                                                      
ΘΕΜΑ: «Χορήγηση (για υποτρόφους του Ι.Κ.Υ ) – Ανανέωση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012».         

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2011, το σύνολο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., στους Ειδικούς Φορείς 19-210 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης & 19-220 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον ΚΑΕ 0282, που αφορούν στην αποζημίωση εκπαιδευτικών που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης μεταφέρθηκε στους προϋπολογισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την καταβολή των ανεξόφλητων υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2010, για το σχολικό έτος 2011-2012, επιτρέπεται μόνο η ανανέωση  αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης.
Επίσης επιτρέπεται η χορήγηση νέων αδειών μόνο σε υποτρόφους του Ι.Κ.Υ.,

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ για το ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

Το Ίδρυμα  Μιχάλης Κακογιάννης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της θεατρικής παιδείας στην εκπαίδευση, φιλοξενεί  κύκλο εργαστηρίων για το αρχαίο δράμα με τίτλο
Στους καθρέπτες της Ελένης
Κύκλος εργαστηρίων για το αρχαίο δράμα με αφορμή την Ελένη του Ευριπίδη
Αθήνα, 13 Μαΐου – 18 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011, 19.00-21.00 &
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011, 11.00-13.00
Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα και του Κινητήρας Studio artistic residency centre

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση για συμμετοχή στο σεμιναρίου Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων με θέμα τη δομή, τη λειτουργία και τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις 16 και 17 Ιουνίου 2011»
Αγαπητοί συνάδελφοι,Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Αργυρούπολης διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων που απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και σε Υπαλλήλους Δήμων με θέμα τη δομή, τη λειτουργία και τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις 16 και 17 Ιουνίου 2011.


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Οι καθαριστές/στριες σχολικών μονάδων κατά το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία Θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό των υπηρεσιών του Δήμου

Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.3870/2010, το προσωπικό που κατατάχθηκε με τις διατάξεις του ν.3320/2005 σε οργανικές θέσεις καθαριστριών και καθαριστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και απασχολούνταν στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε από 1.1.2011 με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις στους αντίστοιχους Δήμους.
Επομένως, μετά την ισχύ της ανωτέρω διάταξης, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 55 του ν.3584/2007 και ως εκ τούτου οι καθαριστές/στριες σχολικών μονάδων

Αντιστοίχιση Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ–ΕΠΑΣ με την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) Α΄ & Β΄ κύκλου τα ΤΕΛ και τις ΤΕΣ και μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ΤΕΕ Α΄ & Β΄ κύκλου και των ΤΕΛ & ΤΕΣ στα ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ και μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, καθορίζεται η Αντιστοίχιση των Ειδικοτήτων για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι αντιστοιχίες για τους κατόχους πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ, τους κατόχους πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ των λοιπών Υπουργείων, τους κατόχους πτυχίου ΤΕΛ και τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, με τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ.
Τα σχετικά έγγραφα είναι

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η αρμοδιότητα για την μεταφορά των μαθητών μεταφέρεται την 1η Ιουλίου 2011 από τις περιφέρειες στους δήμους

Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων 2011

Θα διενεργηθούν από 11 Ιουνίου μέχρι και 20 Ιουνίου

ΠΑΣΚ Εκπ/κών Π.Ε. - Σχετικά με την αποφαση να καταργήσουν με μια μονοκοντυλιά τα ολοήμερα σχολεία (τα κάτω από 6/θέσια)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από την ΠΑΣΚ για τα Ολοήμερα Σχολεία
Η ΠΑΣΚ Εκπ/κών Π.Ε. καταγγέλλει την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Μιχάλη Κοντογιάννη να καταργήσουν με μια μονοκοντυλιά τα ολοήμερα σχολεία (τα κάτω από 6/θέσια) και να μετατρέψουν τα υπόλοιπα επίσημα σε «παιδοφυλακτήρια», αφού θα φοιτούν σ' αυτό μόνο παιδιά εργαζόμενων γονέων.
Ο κλάδος μας στήριξε τα ολοήμερα σχολεία, όλα αυτά τα χρόνια παρά τα όποια προβλήματα,

Κ.Π.Ε. Παρανεστίου Δράμας: ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


 Θέμα :
« Ίδρυση Εθνικού Θεματικού Δικτύου – ΚΠΕ Παρανεστίου»


Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου Δράμας  θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Εθνικού Θεματικού Δικτύου με  τίτλο «ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» .
Η θεματολογία θα συμβαδίζει με τη θεματολογία των εγκυκλίων του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τα σχολικά προγράμματα ΠΕ και θα δίνεται έμφαση στα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα. Θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στη βιωματική προσέγγιση, θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την ομαδική εργασία. Η καινοτομία του Δικτύου είναι στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσα από την υπαίθρια διαβίωση.
Η διάρκεια του δικτύου θα είναι τουλάχιστον 3 έτη.

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων


ΘΕΜΑ: Δράση: «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων - 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία»
Σε συνέχεια του 14991/Γ7/26-11-2010 εγγράφου της Υπηρεσίας μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για την σπουδαιότητα του Εθελοντικού Προγράμματος Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων.  Στόχος του Προγράμματος είναι η συστηματική συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών μετά το πέρας της χρήσης τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος.
Φτάνοντας στη λήξη του σχολικού έτους καλούνται όλοι οι μαθητές με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, των Διευθυντών των Σχολείων και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, να παραδώσουν τα βιβλία στο σχολείο τους, ιδιαίτερα όσα έχουν διατηρήσει σε καλή κατάσταση.

Γ Πανελλήνιος διαγωνισμος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Έχοντας οργανώσει δύο Εθνικούς Διαγωνισμούς και με δύο συμμετοχές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO αντίστοιχα, πιστεύουμε ότι έχουμε θεμελιώσει το δικαίωμα να απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18 Ιουνίου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έχουν αρχίσει

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ωρα πήγε έξι

Υπεπθ - Mεγαλύτερα μειονοτικά σχολεία κ νέες συνθήκες στα μειονοτικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας θέτει ως στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων μειονοτικών σχολείων, τουλάχιστον 4θεσια με στόχο τα 6θεσια. Σήμερα, τα περισσότερα μειονοτικά δημοτικά σχολεία είναι διθέσια, με μικρό αριθμό μαθητών και αντικειμενικές δυσκολίες για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες, σε σχέση με τη στελέχωση,

ΚΠΕ Νέας Κίου -Ποδηλατάδα κατά μήκος του ποταμού Ερασίνου. Κυριακή 5 Ιουνίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Νέας Κίου διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Άργους- Μυκηνών, τριήμερες εκδηλώσεις στις 3, 4 και 5 Ιουνίου με μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ( 5 Ιουνίου).
Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ 17,18 ΚΑΙ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


 Το ΚΠΕ Ιεράπετρας Λασιθίου,ως συντονιστικός φορέας του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Υγροτ(ρ)οπο…ποιώ τη συμπεριφορά μου», στο πλαίσιο των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στη πράξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ» προγραμματίζει την διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης,  στις 17, 18 και 19/06/ 2011, συνολικής διάρκειας 25 ωρών, στην Ιεράπετρα, στο πεδίο και στους χώρους του ΚΠΕ με θέμα:
«Η εκπαίδευση για την αειφορία μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της συμπεριφοράς της κοινωνίας των πολιτών; Οι περιπτώσεις του υγρότοπου της αλυκής της νήσου Χρυσής και οι εκβολές του Μυρτιανού ποταμού»

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η λίστα με τα Επιλέον 161 Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ

Η λίστα με τα Επιπλέον 161 Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ











Το Πρόγραμμα στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα


 Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8: 10 και η λήξη στις 14:00 για όλες τις τάξεις.













































































SAFERINTERNET: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Δεύτερη πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για συμμετοχή σε online ερωτηματολόγιο


Aγαπητοί εκπαιδευτικοί,

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους, όσους μέχρι σήμερα συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του Saferinternet.gr. Σήμερα θα θέλαμε να προσκαλέσουμε εκ νέου όσους δεν βρήκαν ακόμα το χρόνο να το κάνουν.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ: Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ





Για εκπαιδευτικούς

«Παίζοντας με τις τέχνες»
Η διαθεματική προσέγγιση στην εκπαίδευση

Η μετάφραση ενός λογοτεχνικού κειμένου συμβάλλει σε μία καινούργια ανάγνωση του πρωτότυπου κειμένου. Με τον ίδιο τρόπο, η μεταφορά από μία τέχνη σε μία άλλη μπορεί να αποτελέσει μία πιο «βαθιά ανάγνωση» του πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου. Ο στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να δείξει με ποιον τρόπο τα παιχνίδια με την τέχνη μπορούν να γίνουν το όχημα μιας τέτοιας μεταφοράς ενισχύοντας το ενδιαφέρον των παιδιών για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τη γλωσσική και καλλιτεχνική τους ανάπτυξη. Έμπειροι εμψυχωτές θα σας βοηθήσουν να μάθετε να χρησιμοποιείτε τις τέχνες σε κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και φοιτητές.

Bazzar 2ου Ειδικού Σχολείου Πατρών

Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

Συναυλία απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

O Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής σας καλούν στη Συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 στο χώρο του σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη












2ο κ 5ο Δ.Σ. Γερακα. Μουσική Εκδήλωση 1 Ιούνη

Εντός του Σεπτεμβρίου 2011, θα ξεκινήσει η επόμενη – τρίτη - περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου με συμμετοχή μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εντός του Σεπτεμβρίου 2011, θα ξεκινήσει η επόμενη – τρίτη - περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου.Τα προγράμματα που αφορούν στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, είναι εξάμηνης διάρκειας (δυο τρίωρα την εβδομάδα) και διεξάγονται σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης, σε όλους τους νομούς της χώρας.
Μέχρι τώρα, σε προηγούμενες επιμορφωτικές περιόδους, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 11.000 εκπαιδευτικοί.

2o Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού Σχολείων Π.Ε. Δήμου Θεσσαλονίκης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ΩΡΑ ΠΗΓΕ 6 :00

Ψυχοπαιδαγωγικές Παρεμβάσεις για Παιδιά Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας

Ενημερώνουμε για τη πραγματοποίηση του 2oυ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ Σχολικής Ψυχολογίας με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικές Παρεμβάσεις για Παιδιά Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο Δ3, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο Κρήτης.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ 80η Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι η τακτική Γ.Σ. ( με άδεια) και εκλογές αντιπροσώπων για την 80η Γ.Σ. του κλάδου θα γίνει :
Την Τρίτη 31-5-2011 στο 1ο ΔΣ Παλλήνης ( Εθνικής Αντιστάσεως και Μαυρομιχάλη)Η Η.Δ. που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της Γ.Σ. θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες της Γ.Σ. και στις εκλογές, έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην Α/θμια Εκπ/ση