Σάββατο 30 Απριλίου 2011

5ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο -Λεπτοκαρυά Πιερίας 24 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-31 ΜΑΪΟΥ 2011
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως είχε ανακοινώσει, προχωρά στη δημιουργία του 5ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου (Μ. Κ. Σ.). Το 5οΜ. Κ. Σ. θα λειτουργήσει από 24 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2011 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας στο Ξενοδοχείο «OLYMPIAN BAY» 4 αστέρων. (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.reahotels.gr). Το ξενοδοχείο βρίσκεται 2 Km απόσταση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και 1000 μέτρα από την αντίστοιχη σιδηροδρομική γραμμή. Το ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, βιβλιοθήκη, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η διαμονή θα είναι σε δίκλινα και τρίκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια. Τα μαθήματα θ΄ αρχίσουν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 9.00 το πρωί και θα τελειώσουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Καθημερινά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 5 διδακτικές ώρες, από 9.00 π.μ. – 13.45μ.μ., σε υπερσύγχρονες κλιματιζόμενες αίθουσες, εξοπλισμένες με όλα τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα.

2o Summer School στη Σχολική Ψυχολογία.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Καμένα Βούρλα, στις 2-3 Ιουλίου.Μετά την επιτυχή οργάνωση των Σεμιναρίων εξειδικευμένης κατάρτισης για τη Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα και το 1o Summer School στη Σχολική Ψυχολογία, διοργανώνεται φέτος το 2o Summer School στη Σχολική Ψυχολογία. Το Summer School σε ένα συστηματοποιημένο και αναβαθμισμένο επίπεδο έχει ως σκοπό την εξειδικευμένη κατάρτιση σε ειδικά θέματα σχολικής ψυχολογίας, τη σύνδεση θεωρίας - έρευνας με πρακτικές εφαρμογές και παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα καθώς και τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με τα σχολεία.

3η Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», Μεσολόγγι 6/05/2011


Διαδικασία εγγραφής - επιλογής μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2011-2012.

Διαδικασία εγγραφής - επιλογής μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2011-2012.
Από τις 10 έως τις 31 Μαίου οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου μουσικών σχολείων θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στα Μουσικά Σχολεία ή στο Δημοτικό Σχολείο που ήδη φοιτούν. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2011-2012 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές και θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 23 Ιουνίου εξαιρουμένων 18,19,20 Ιουνίου, μέρες αργίας και διεξαγωγής Ειδικών Μαθημάτων Πανελληνίων Εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν στις εξής θεματικές ενότητες:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Τέχνες και Εκπαίδευση: Δημιουργικοί τρόποι εκμάθησης των γλωσσών

6 - 8 ΜΑΪΟΥ 2011 Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής ΕκπαίδευσηςΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ, Π.Τ.Δ.Ε
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων σταδιακής εισαγωγής μιας σύγχρονης γλωσσοπαιδαγωγικής προσέγγισης μέσω των τεχνών στην εκμάθηση και κατανόηση της μητρικής ή / και της ξένης γλώσσας, προτείνοντας εποπτικό υλικό και μεθόδους μάθησης κατάλληλα επεξεργασμένα για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι έρευνες και οι προτάσεις που θα προκύψουν αποβλέπουν, εκτός από την αποτελεσματική γλωσσική κατάρτιση, στην εμπέδωση της έννοιας του «άλλου», στο σεβασμό της διαφορετικότητας των πολιτισμών

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Ειρήνη είναι».

Πρόσκληση συμμετοχής σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ειρήνη είναι».
Η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι» από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Ιουλίου 2011. Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά γίνεται διεθνής. Οι συμμετοχές γίνονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.eirinieinai.gr . Εκεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρούν τους όρους συμμετοχής και ακριβείς οδηγίες. Το θέμα του τρέχοντος διαγωνισμού, είναι η «Ανθρώπινη Πολυμορφία». Υπάρχουν 4 κατηγορίες συμμετοχών:

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χάλκινο στο 2ο Πειραματικό Ενιαίο Λύκειο Αθηνών

17 Απριλίου 2011 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2011.
Η ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα φέροντας το χάλκινο μετάλλιο.
Επιστρέψαμε στην Ελλάδα με πολύ καλή διάθεση και το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές μας. Την Πέμπτη, 15 Απριλίου, τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά και επέτυχαν στη Φυσική μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην Ευρώπη.
Οι μαθητές της ομάδας του σχολείου μας θα ήθελα να σημειώσω ότι εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις τους στις δοκιμασίες,

Χάλκινο από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών..Η επιστολή του ΥΠΕΠΘ

Η επιστολή της Υπουργού Παιδείας
Αγαπητοί μου μαθητές,
Αγαπητοί μου καθηγητές,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών. Αισθανόμαστε πάντα υπερήφανοι βλέποντας τους νέους μας να διαπρέπουν.

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21/06/2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2011.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Υλοποίηση του «σχεδίου προώθησης και κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία»

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, υπέγραψε απόφαση με την οποία θεσπίζονται οι όροι και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία.
Στόχοι του προγράμματος είναι:

Επιμορφωτικά σεμινάρια/εργαστήρια σε στοχευμένα θέματα Τ.Π.Ε.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται σε μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν σε διαμορφωμένη αίθουσα Τ.Π.Ε. 18 θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου στο Μαρούσι.
Διευκρινίζεται ότι τα σεμινάρια αυτά είναι προαιρετικά και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε καινοτόμα θέματα Τ.Π.Ε. Τα σεμινάρια διεξάγονται χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δημόσιο, με την εθελοντική συμμετοχή των αντίστοιχων εισηγητών.
Στον Α’ κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Α’ κύκλος σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2011.
Δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί

Θαυματουργή Χημεία.....

Καρδίτσα ....
Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3-5-2011 και ώρα 11:30 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.





Κενά και Πλεονάσματα Ν. Βοιωτίας

Σας ανακοινώνουμε τα κενα και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού, ανά περιοχή μετάθεσης για το σχολικό έτος 2011-2012, σύμφωνα με την εγκύκλιο 45686/Δ2/14-04-2011 του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.Σημείωση: Στη στήλη ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΔΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ(-)/ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) συνεκτιμώνται και οι λειτουργικές ανάγκες της Υπηρεσίας (συνταξιοδοτήσεις, μακροχρόνιες άδειες, κ.α.)

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2011 ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2011 ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Κενά - Πλεονάσματα Α, Β και Γ Περιοχής Πρέβεζας

Κενά - Πλεονάσματα Α, Β και Γ Περιοχής Πρέβεζας


Κενα ΔΕ Ν.Χαλκιδικής

Κενα ΔΕ Ν.Χαλκιδικής

Διοργάνωση ημέρας ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και τα σχολεία που εκπόνησαν πρόγραμμα ΠΕ την τρέχουσα σχολική χρονιά , προτίθενται να διοργανώσουν ανοιχτή περιβαλλοντική εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011.
Η ημέρα ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης απευθύνεται σε :
• Μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (είτε εκπονούν πρόγραμμα ΠΕ, είτε όχι)
• ΜΚΟ και περιβαλλοντικούς οργανισμούς .
• Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης .
• Τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και τους συμπολίτες μας .
Για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της διοργάνωσης προτείνουμε:

Πίνακες κενών ΔΕ Ν.Κιλκίς

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 29-4-2011

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης από Δημήτρης Μπράτης, Αιρετός ΚΥΣΠΕ Δημοσιευμένο Πέμπτη 28 Απρίλιος 2011 Αθήνα, 27-4-2011
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Σας ενημερώνω ότι το K.Υ.Σ.Π.Ε. θα συνεδριάσει στις 29 Απριλίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:-«Επικύρωση πίνακα Μεταθέσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. των εκπαιδευτικών Π.Ε. έτους 2011»
Επικύρωση πίνακα Μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2011-2012. Δικαιολογητικά

Για την εισαγωγή αθλητών αποφοίτων Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή ΤΕΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 εφαρμόζονται οι εξής διατάξεις:
α) Για τους αθλητές που έχουν πετύχει διάκριση (νίκη) μέχρι και 7-10-2008, παρατείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 τ.Α΄/17-6-1999) για 4 ακαδημαϊκά έτη (δηλ. έως και το 2012-2013). Ειδικά οι αθλητές που έχουν διάκριση μέχρι και 7-10-2008, εάν είναι ανήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως τη συμπλήρωση του 22ου έτους της ηλικίας τους. Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής αναφέρονται στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 της παρούσας εγκυκλίου.
β) Για τους αθλητές που έχουν πετύχει διάκριση (νίκη) από 8-10-2008 μέχρι και 31-8-2011 ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 34 του (ΦΕΚ 121 τ.Α΄/17-6-1999), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 τ.Α΄/8-10-2008) και συμπληρώθηκε με την παράγραφο Γ1 του άρθρου 45 του Ν.3773/2009 (ΦΕΚ 120 τ.Α΄/21-7-2009). Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής αναφέρονται στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 της παρούσας εγκυκλίου.

Λειτουργία Βαθμολογικών και Εξεταστικών Κέντρων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, σχετικά με
τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, επισημαίνει τα εξής:
Στις περυσινές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών των Λυκείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δημιουργήθηκε έντονη αναταραχή από το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη και αιφνιδιαστική μείωση στις αμοιβές όλων των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών. Για παράδειγμα, η ακαθάριστη αμοιβή του επικουρικού προσωπικού των Βαθμολογικών Κέντρων μειώθηκε από 19 σε 12 € μεικτά για πεντάωρη εργασία εκτός του κανονικού ωραρίου (κατά κανόνα απογευματινές ή βραδινές ώρες) και η μείωση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας των Βαθμολογικών Κέντρων. Το γεγονός της μείωσης αλλά και ο χρόνος που ανακοινώθηκε επέφεραν σοβαρές δυσλειτουργίες στα Βαθμολογικά Κέντρα. Προκειμένου να

3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργανώνουν το
3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
που θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» – ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
Συμμετοχή
Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές των σχολείων:
•Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και
•Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει.
Σκοποί του συνεδρίου είναι :

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τι Λένε οι Πορτογάλοι Εκπ/κοι για τις συνχωνεύσεις σχολείων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
 
Η εθνική ομοσπονδία εκπαιδευτικών (FENPROF) η μεγαλύτερη ένωση εκπαιδευτικών στην Πορτογαλία - πρόσφατα ενημερώθηκε ότι το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τη συγχώνευση 1933 σχολικών μονάδων και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτά τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί επίσης στην Πορτογαλία, με πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης, και επομένως θα επιθυμούσαμε να στρέψουμε την προσοχή σας στην πορτογαλική εμπειρία.

Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές

ΜΑΡΟΥΣΙ 19 - 4 -2011 Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτ. Φ.251/ 47757 /Β6 ΕΠΕΙΓΟΝ
ΥΠΕΠΘ - Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν με δική τους ευθύνη να δοθεί αντίγραφο της παρούσας εγκυκλίου σε όλους τους Προέδρους των επιτροπών εξέτασης των μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προκειμένου να ενημερώσουν με ευθύνη τους  όλα τα μέλη των επιτροπών αυτών για την πιστή εφαρμογή της.
Α. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Β. ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δικαιολογητικά για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 6-5-2011.
Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος φέτος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το θέμα των πλαστών πτυχίων ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας

ΥΠΕΠΘ Σχετικά με το θέμα των πλαστών πτυχίων ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας Δελτίο Τύπου

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έδωσε αμέσως εντολή να επισπευσθεί η διερεύνηση του θέματος με τα πλαστά πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ Άρτας. Υπόθεση που εκκρεμούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα τέλη του 2010 ζητά την ανάκληση των πτυχίων
Εν συνεχεία

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αρχαία Ανατολική Μεσόγειος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Αστικό Πράσινο – Σχολικές Αυλές»

Η επιμορφωτική αυτή συνάντηση -ημερίδα έχει ως στόχο την γνωριμία των υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Διεύθυνσης και απευθύνεται σε όλους όσους υλοποιούν ή υλοποίησαν σε προηγούμενες χρονιές Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα όσων το θέμα έχει σχέση με τον τίτλο της ημερίδας που είναι
«Αστικό Πράσινο – Σχολικές Αυλές»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, Αχιλλέως 39 και Μυλλέρου, στάση Μετρό «Μεταξουργείο». Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί την 15-4-2011στην ιστοσελίδα του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (http://dide-a-ath.att.sch.gr/perival ).

Δημόσια Διαβούλευση για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών . ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Προσοχή!!!ΑΠΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΜΑΙΟΥ (σσ..ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΑΣΧΑ)
1. Θεωρείτε αναγκαία τη θέσπιση κριτηρίων για τις αποσπάσεις (κοινωνικών κυρίως) και την αποτίμησή τους με συγκεκριμένο αριθμό μονάδων; Αν ναι, συμφωνείτε με την αριθμητική αποτίμηση των προτεινόμενων κριτηρίων απόσπασης;
2. Πιστεύετε ότι πρέπει να θεσπιστούν και άλλα κριτήρια για τις αποσπάσεις, εκτός των αναφερόμενων στο κείμενο της πρότασης; Αν ναι, διατυπώστε την πρότασή σας.
3. Συμφωνείτε με τα προτεινόμενα κωλύματα απόσπασης;
4. Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων, οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις πρέπει να γίνεται σε σχολική μονάδα και όχι σε περιοχή;

Κυριακή 24 Απριλίου 2011