Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Όχι τα παιδάκια νηπίου δεν χρησιμοποιούν ούτε gps ουτε wifi .....

Πρόσφατα παρακολούθησα διαφήμιση που βάζει παιδάκια (νηπίου????) να μιλούν για wifi , gps , 3g . Θέλω να πω στους έκπληκτους γονείς ότι : ΟΧΙ τα παιδάκια τους, στα παραμύθια τους δεν χρησιμοποιούν ούτε gps ούτε wifi  ούτε 3g. Δεν χρειάζεστε λοιπόν να ανατρέξετε σε λεξικό για τις παραπάνω λέξεις .Εκείνα δεν έχουν ανάγκη απο τα παραπάνω για να ονειρευτούν και να παίξουν .Και το παιδάκι σας, ( και σεις ) που έχει περάσει πια την ηλικία του νηπίου αλλά δεν γνωρίζει τις παραπάνω λέξεις δεν έχει μείνει πίσω.
Θέλω να πω και στους διαφημιστές ...Ας μην παραφυλάτε τα παιδάκια  στις πιο τρυφερές τους στιγμές, και στις πιο γλυκιές ηλικίες  για να αποκομίσετε δικά σας οφέλη .....Μήπως τα βάζετε να μεγαλώσουν πριν τη ώρα τους με πράγματα που δεν συνάδουν με την ηλικία τους?

4 σχόλια:

  1. Είναι απλά μια διαφήμιση με χιούμορ!
    Δεν παραφυλάει καμία τρυφερή στιγμή των παιδιών!

    Υ.Γ.
    Καλό είναι ο συγγραφέας του άρθρου, να καλλιεργήσει λίγο την αίσθηση του χιούμορ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως είναι στενοκεφαλία
    Ισως είναι έλλειψη χιουμορ....
    Ειδικά όταν παρακολουθείς έκπληκτος, νήπια να βάζουν στα παραμύθια τους συσκευές,που εκπέμπουν ακτιβοβολία, στε οι ειδικοί να συστήνουν να απομακρύνουμε τα παιδιά από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως λέως ίσως, πολλά παιδάκια βλέποντας τα νηπια(??) να βάζουν στα παραμύθια τους την χρήση αυτών των συσκευών να τα προτρέπει να να χρησιμοποιήσουν....
    Εδω προτρέπει τους ενήληκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την ίδια λογική τα παιδάκια θα πηδούσαν απο τα μπαλκόνια επειδή έτυχε να δουν τον Superman!

    Δεν διαφωνώ πως τέτοιου είδους συσκευές (και όταν λέω τέτοιου είδους, αναφέρομαι στα κινητά και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που έχει την ισχύ των κινητών - όχι στα GPS/WiFi) καλό είναι να απομακρύνονται απο τα παιδιά!
    Στην συγκεκριμένη διαφήμιση όμως, απλά έγινε μια χιουμοριστική αναφορά στη νέα τεχνολογία και στο τι θα μπορούσαμε να ακούσουμε απο τα παιδάκια, τα οποία μεγαλώνουν με αυτήν την τεχνολογία! Όχι την χρησιμοποιούν και σε καμία περίπτωση δεν είδα πουθενά "προτροπή" (με τον οποιονδήποτε τρόπο) για χρήση αυτών των συσκευών απο μικρά παιδιά!

    Υ.Γ.
    Και όπως και να το κάνουμε... το παιδί είναι παιδί!
    Ακόμα και να ζηλέψει από την διαφήμιση και να ζητήσει π.χ. κινητό, ο γονιός είναι αυτός που έχει την τελική εύθηνη, να μάθει στο παιδί του πως κακώς ζήλεψε, μιας και το κινητό κάνει πολύ περισσότερο κακό, απ ότι καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή