Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Παιδείας με το Δήμαρχο Πειραιά

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με το Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο
Η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε σήμερα 01/04/2011, συνάντηση εργασίας, στο Υπουργείο, με το Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, σχετικά με τα στεγαστικά προβλήματα και τις διαρθρωτικές μεταβολές (συνενώσεις- ιδρύσεις) των σχολικών μονάδων του Δήμου Πειραιά.  

Πάμε Κόνιτσα;;;

Έγκριση υλοποίησης και Συμμετοχής εκπαιδευτικών σε σεμινάριο- εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) με θέμα:» Οικολογικά Επαγγέλματα και προοπτική Βιώσιμης Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Μαΐου 2011 και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν:
-Δύο (2) εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπ/ης από κάθε νομό εμβέλειας.
-Δύο (2) εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης από κάθε νομό εμβέλειας.
Προκειμένου να σταλεί στο ΥΠΔΒΜΘ κατάσταση συμμετεχόντων για έγκριση μετακίνησης, παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Π.Ε. να ενημερώσουν τους εκπ/κούς των σχολείων της περιοχής τους και να κοινοποιήσουν στο ΚΠΕ τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, ως την Τρίτη, 12 Απριλίου 2011.
Το ΚΠΕ Κόνιτσας από το Τεχνικό του Δελτίο θα καλύψει:

Μήπως Πάμε Κίνα ;;;

O «26ος Κινεζικός Διαγωνισμός Επιστημών και Τεχνολογικής Καινοτομίας για εφήβους» (China Adolescents Science & Technology Innovation Contest-CASTIC), ο οποίος έχει στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και μάθησης των νέων μαθητών (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), από 9 έως 18 ετών, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Hohhot της Αυτόνομης Περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας, από 2 έως 7 Αυγούστου 2011.

Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα

Ημερίδα με το παραπάνω θέμα με τη συμμετοχή
α)όλων των στελεχών της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής,
β)των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας γ)και των Υπευθύνων Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων,
διοργανώνει τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, το Υπουργείο Παιδείας.
Τις εργασίες της ημερίδας θα κηρύξει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συμπαράσταση στους Γιατρούς του Κόσμου

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου για συγκέντρωση αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού για άπορους συνανθρώπους μας.
Στο πλαίσιο αυτό, εστάλη ενημερωτικό υλικό στα σχολεία ώστε, όσοι μαθητές επιθυμούν, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Μάλτα?

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για διδασκαλία ελληνικών σε ενήλικες στη Μάλτα
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας της Μάλτας προσφέρει, από τον προσεχή Οκτώβριο, δυνατότητα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε ενδιαφερόμενους ενήλικες στη Μάλτα, στο πλαίσιο Προγραμμάτων που σχετίζονται με τη Γλωσσική Πολιτική της Ε.Ε. και την απόκτηση προσόντων για εργασιακούς σκοπούς (languages for jobs).
Στο ανωτέρω πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν μαθήματα ελληνικών στη Μάλτα, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 8 Απριλίου 2011. Το προβλεπόμενο ελάχιστο όριο μαθημάτων είναι 96 ώρες, σε διάστημα 32 εβδομάδων (3 ώρες την εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Μάιο του 2012, με ωριαία αμοιβή €11,65).
Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ; - ΣΦΑΓΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;

AΠΟ http://www.liako.gr/
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.
Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους. Ποιός θα μιλάει για αυτούς;
Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό

Oι ιπτάμενοι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής

BBC 2008

Ομάδα εργασίας για την αναβάθμιση των Διδασκαλείων

Τα Διδασκαλεία Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης αποτελούν εκπαιδευτικές δομές επιμόρφωσης. Η εμπειρία των Διδασκαλείων χρειάζεται να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ρόλου τους και της προσαρμογής τους στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου, που έχει στόχο την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια και την υψηλή ποιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων.

Εξορθολογισμός της εισαγωγής υποψηφίων σε Παν/μια & ΤΕΙ σε θέσεις πέραν του προκαθορισμένου αριθμού εισακτέων

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί τοπρόβλημα, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επεξεργάζεται ρύθμιση με την οποία από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα θεσπισθεί ειδικός αριθμός θέσεων εισακτέων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε ειδική κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων. Με την ρύθμιση αυτή, θα εξακολουθήσει να ικανοποιείται το κοινωνικό πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι διατάξεις για μετεγγραφές χωρίς όμως να επιβαρύνεται σε υπερβολικό βαθμό το επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης και γενικά η ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.


Για να γίνει κατανοητή η εφαρμογή αυτής της διάταξης δίνεται το παρακάτω παράδειγμα.
Παράδειγμα:

Η Σοδειά σπαγγέττι στην Ελβετία από το 1957...

Το 1957, η εκπομπή του BBC News Panorama, ανακοίνωσε ότι χάρη σε έναν ήπιο χειμώνα, οι Ελβετοί αγρότες του χωριού Ticino μπορούσαν πλέον να κόψουν από τα δέντρα τους μακαρόνια σπαγγέτι. Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε με ένα  βίντεο στο οποίο οι αγρότες μαζεύουν τα μακαρόνια από τα δέντρα. Η εκπομπή προκάλεσε θαυμασμό σε χιλιάδες τηλεθεατές, οι οποίοι «έσπαγαν» τα τηλέφωνα του τηλεοπτικού σταθμού θέλοντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα δέντρα, καθώς και τεχνικές για το πώς θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τα δικά τους «μακαρονόδεντρα».

Στην Ελβετία καλλιεργούν σπαγγέτι και στην Ελλάδα,  στο νεο Ελληνικό σχολείο, οι ομαδικές και ατομικές ερευνητικές εργασίες μπορούν να γράφονται και στην Αγγλική...

Βουλή των Εφήβων -Aναπροσαρμογές

Εφέτος, ο αριθμός των λέξεων για την απάντηση ανά ερώτηση είναι:• 50 λέξεις για την πρώτη ερώτηση
• 300 λέξεις για τη δεύτερη ερώτηση / θέμα.
Οι μαθητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα προσέλθουν στα εργαστήρια Πληροφορικής των Λυκείων τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από το σχολείο τους, κατά το διάστημα από 4-04-2011 έως 8-04-2011 και εντός του ωραρίου λειτουργίας του, προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής τους η οποία αντικαθιστά το τετράδιο.
       Η συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα είναι δύο (2) ώρες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ανεκδοτο

Δυο πιτσιρίκια πάνε μαζί στο σχολείο και στο δρόμο βλέπουν μια ταμπέλα που γράφει:
"Σχολείο, κόψτε ταχύτητα".
Τότε γυρίζει το ένα στο άλλο και λέει:
-Μα καλά χαζοί είναι;

Συμμετοχή σε Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής

Σας ενημερώνουμε ότι, η Επιτροπή κυβερνώντος κόμματος Syrian Arab Republic, Al Baath Pioneer, rganization leader ship, με έγγραφό της, προσκαλεί τις σχολικές μονάδες, που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, που διοργανώνει, με θέμα « Η Αθληση είναι ζωή» (Sport is life).
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η καταληκτική προθεσμία συμμετοχή είναι η 15η Μαΐου 2011.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠροΣχέδιο όπως αυτό στάλθηκε στην ΔΟΕ.

Ολοκληρο το κείμενο στην σελιδα της ΔΟΕ. http://www.doe.gr/

Χρήση και Διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα

Επιμορφωτική Δράση για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) υλοποιούν την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 17:00 - 20:30 την Επιμορφωτική Δράση
Χρήση και Διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, Εμπλουτισμός και Διάδοση της Ελληνικής Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας Wikipediaστα πλαίσια της Επιμόρφωσης σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υλοποιούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Υποβολή αιτήσεων για τις Ομάδες Επιτηρητών για το Κ.Π.Γ.Μαΐου 2011 Ν.Αχαΐας

Σας γνωρίζουμε ότι στις 7- 8 Μαΐου 2011 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τη χορήγηση Κρατικού Πιστ/κού Γλωσσομάθειας.
Στο Νομό Αχαΐας θα λειτουργήσουν τρία (03) εξεταστικά κέντρα στο 1ο ΓΕΛ Πατρών, στο 2ο ΓΕΛ Πατρών και στο 13ο ΓΕΛ Πατρών.

Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού

Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΓΩ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιεί σεμινάριο 20 ωρών με θέμα "Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού" τις εξής μέρες και ώρες
Παρασκευή 01/04 από 16:00 έως 20:00, Σάββατο και Κυριακή 02-03/04 από 10:00 έως 14:00, Παρασκευή 08/04 από 16:00 έως 20:00 και Σάββατο 09/04 από 10:00 έως 14:00.

Πρόσκληση σε σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών -Δημοτικά Σχολεία

Σας προσκαλούμε σε επιμορφωτικό σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και ώρα 12.00- 14.00, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης (16ο χιλ. Λ .Μαραθώνος τηλ:210 6665316 ) . Διδασκαλία : Ελένη Βονόρτα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μουσικό Γυμν-Λύκειο Παλλήνης . Η παρουσία των εκπαιδευτικών κρίνεται απαραίτητη και παρακαλούνται οι κ .Δ/ντές να ενημερώσουν ενυπόγραφα

Βραβείο στον «Ικαροµένιππο»

Μέσα σε πέντε µέρες – τόσο χρόνο είχαν µέχρι να λήξει η προθεσµία υποβολής αιτήσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισµό ∆ιαστήµατος (ESA) – οι µαθητές αλλά και ο καθηγητής Φυσικής του σχολείου, Γιώργος Κοντέλλης, κατάφεραν να φτιάξουν το προσχέδιο για τον «Ικαροµένιππο», τον εκπαιδευτικό δορυφόρο. Για δύο ώρες µετά το τέλος του µαθήµατος η νεανική οµάδα... ροµποτικής δούλευε µε πυρετώδεις ρυθµούς, προκειµένου να είναι έτοιµος ο µικρών διαστάσεων δορυφόρος
Τελικά, η εκτόξευση έγινε µε επιτυχία στη Νορβηγία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και ο «Ικαροµένιππος» κατάφερε να προσγειωθεί, έχοντας φέρει πίσω στους νεαρούς ερευνητές τα δεδοµένα που κατέγραψε.
«Κατά τη διάρκεια της καθόδου, λοιπόν, κατέγραψε πληροφορίες για την ατµοσφαιρική πίεση, τη θερµοκρασία του αέρα αλλά και το στίγµα του δορυφόρου – πληροφορίες που µελέτησαν και ανέλυσαν τα παιδιά στο κέντρο εδάφους που είχε στηθεί», λέει  ο Γιώργος Κοντέλλης.
Ο «Ικαροµένιππος» δεν κατάφερε µόνο να κάνει µία επιτυχηµένη εκτόξευση πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο αλλά και να διακριθεί στον φετινό Πανελλήνιο ∆ιαγωνισµό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft. 

Μετά το «Νέο Σχολείο» και πριν το «Νέο ΑΕΙ»



Για την πρόταση αυτή - που αύριο καταθέτουμε στο Εθνικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον κ. Καζάζη

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Πατάνε" φρένο στην μεταφορά των μαθητών


Φρένο στα δρομολόγια των μαθητών στα σχολεία στον Δήμο Λίμνης και Μαντουδίου φαίνεται να βάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί. Με ανακοίνωση τους που κοινοποίησαν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιούν ότι σταματάνε την μεταφορά μαθητών στα σχολεία της περιοχής από 1 Απριλίου λόγω μη εξόφλησης των παλαιοτέρων οφειλών για τα δρομολόγια που εκτελούν.

Ελληνας Εκπαιδευτικός από τη Μυτιλήνη βραβεύτηκε στο 8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft

Σημαντική διάκριση που πέτυχε Ελληνας εκπαιδευτικός, από τη Μυτιλήνη, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο 8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft.
Η εκδήλωση της βράβευσης έγινε στη Μόσχα, από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκπαιδευτικών, οι οποίοι προήλθαν από 40 και πλέον ευρωπαϊκές χώρες.
Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κοντέλλης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, παρουσιάζοντας την «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Δορυφόρου τύπου CanSat», κέρδισε την τρίτη θέση στην ειδική κατηγορία «Επιλογή των Εκπαιδευτικών» (Educators’ Choice), όπου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η διάκριση αυτή εξασφάλισε στον έλληνα εκπαιδευτικό τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για επιτήρηση στις εξετάσεις ΚΠΓ Μαΐου 2011

Στις 7 και 8 Μαΐου 2011 πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική γλώσσα.
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας  καθώς και οι Διοικητικοί υπάλληλοι που επιθυμούν να ορισθούν επιτηρητές να το δηλώσουν στους Διευθυντές των σχολείων τους, οι οποίοι θα πρέπει να αποστείλουν κατάσταση με τα ονόματα των ενδιαφερομένων στη Δ.Δ.Ε. έως την Τετάρτη 6/4/2011.
Σημειώνεται ότι:

Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του Διαδικτύου

E-life 2011 - Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του Διαδικτύου

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει υπό την αιγίδα του το συνέδριο με τίτλο "e-Life 2011", που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στις 1-3 Απριλίου του 2011, με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, ειδικούς ψυχικής υγείας, φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη νοσημάτων, άλλα και στον ευρύτερο Ελληνικό πληθυσμό
Πρόγραμμα:

Παρουσίαση Λευκώματος Μαθητών - "Με Αφορμή Μία Φωτογραφία" - Φλώρινα - Hotel "ΛΥΓΚΟΣ"

Προσλήψεις (??) αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Τετάρτη 30 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Η διδακτική σχολική περίοδος για τα γυμνασια αναμένεται να λήξει στις 13- Μαίου 2011
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-11, προσλαμβάνονται 100 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ12.04, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.06, ΠΕ17.08, ΠΕ18.01, ΠΕ18.03, ΠΕ18.04
, ΠΕ18.10, ΠΕ18.11, ΠΕ18.12, ΠΕ18.13, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.25, ΠΕ18.26, ΠΕ18.36, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ34, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης..
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών

Πανεπιστημίο Κρήτης - δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να μπορεί να πιστέψει ότι θα κλείσει το εν λόγω ΑΕΙ

Τέλος στις φήμες που ήθελαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης να καταργείται έβαλε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για κατασκευασμένα ρεπορτάζ και παράνοια πληροφοριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να μπορεί να πιστέψει ότι θα κλείσει το εν λόγω ΑΕΙ"
Ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης , το οποίο χαρακτήρισε από τα πλέον σοβαρά της χώρας,

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ - Πειραιάς

«Ναυαγοσωστική: πρόληψη-διάσωση-φροντίδα»
02 και 03 Απριλίου 2011
Εγκαταστάσεις Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος
Καραγιώργη Σερβίας 18, Μικρολίμανο-Πειραιάς
Οργανωτική Επιτροπή
Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος Ν.Ο.Ε.
Τάσος Καβάλης, Διευθυντής Ν.Ο.Ε.
Κώστας Αναγνώστου, Α΄Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ζωντανή μετάδοση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Ζωντανή μετάδοση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής


"Μια και για αυτήν την σχολική χρονιά,η συμμετοχή των εκπαιδευτικών   στο Συνέδριο γίνεται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο...."
ή στο
http://www.ustream.tv/channel/pekap-5o-panellinio-synedrio


Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Goethe

Σας γνωστοποιούμε ότι Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως εξής:
Musik + X
Από 14-03-2011 έως 30-04-2011 στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών (Ομήρου 14-16).
Έκθεση αφίσας που παρουσιάζει μουσικά είδη και αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της αντίστοιχης μουσικής κατεύθυνσης. Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-3661017 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση fehr@athen.goethe.org
Ενημερωτική Εκδήλωση για καθηγητές Γερμανικών

Ημερίδα με θέμα "Πρόληψη του καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα"

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης της περιφέρειας Αττικής, τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας Π/θμιας - Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας και τους Υπευθύνους Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων, να συμμετάσχουν στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη του καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα», που θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.30-14.00 στην αίθουσα  Ζακλίν ντε Ρομιγύ. 

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ"

Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ11 κ. Χατζόπουλος Ηλίας σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πειραιά καλεί σε ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» την Παρασκευή 01.04.11 και ώρα 12.00-14.00 στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σαλαμίνας (Λ. Σαλαμίνας 152, 210-4651275) τους Διευθυντές και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής όλων των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Σαλαμίνας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες- φιλόλογοι

Βρίσκομαι κοντά σας μετά το μέσο του διδακτικού έτους.

Στην πρώτη αυτή γραπτή επικοινωνία μαζί σας, δεσμεύομαι να υποστηρίξω το διδακτικό και παιδαγωγικό σας έργο, ανταποκρινόμενη –στο μέτρο των δυνατοτήτων μου- στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα αιτήματά σας.

Διαβεβαιώνοντάς σας ότι, στο βραχύ διάστημα που μας απομένει, θα επιδιώξω την οικοδόμηση ουσιαστικής επικοινωνίας και δημιουργικής συνεργασίας, σας προσκαλώ στα Σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από τις 11/3/2011 έως και τις 13/4/2011, στις 12:οο το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"

Οι ακόλουθοι φορείς:

• Παιδαγωγική Σχολή (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

• Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση(ΕΤΠΕ)

• Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π.Ε. Φλώρινας (ΣΕΠΦ),

Διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής».

Προτάσεις Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για ολοήμερο ωράριο στα σχολεία!!!!!


Ολοήμερο ωράριο και πρόγραμμα προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, (ΕΣΥΠ), που θα συνεδριάσει μεθαύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί να αρχίζει το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία στις 8 και να λήγει στις 15.00, και μέσα σ΄αυτό το διάστημα να συμπεριλαμβάνεται γεύμα και διαλείμματα. Στο γυμνάσιο από 8 π.μ.ως 16.00. Οι πρόσθετες ώρες θα περιλαμβάνουν ξένες γλώσσες, εργασίες και θέματα από το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ.
Μεταξύ των στόχων είναι να εργάζεται ουσιαστικά ο μαθητής μέσα στην τάξη,

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συζητώντας για την βία και την επιθετικότητα στο σχολείο

Ημερίδα με θέμα "Συζητώντας για την βία και την επιθετικότητα στο σχολείο" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου Ωρα 9.00-13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα
Καλούνται να συμετάσχουν απο κάθε σχολική μονάδα ΔΔΕ Ανατ.Αττικής ο Δ/ντης η Υποδ/ντής ένας ή δύο εκπ/κοί και δύο μαθητές.
Πρόγραμμα της Ημερίδας

Eκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ως επιτηρητές στο ΚΠΓ Μαιού 2011

Σας ενημερώνουμε οτι οι Eκπαιδευτικοί Ανατολικής Αττικής που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ως επιτηρητές στο ΚΠΓ Μαιού 2011 που θα διεξαχθούν 7-8 Μαίου

Ανακοίνωση συνενώσεων για τα μειονοτικά σχολεία Θράκης

Δελτίο Τύπου                                             28/03/2011
Εντός των ημερών, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα ανακοινωθούν και οι συνενώσεις για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.
Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό έχει διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος, ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει, το 2ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, στις 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 και ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ, HIP HOP – BREAK DANCE. στις 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Μουσικού Γ/σίου και Λυκείου Παλλήνης. Ώρα:9.30-14.00.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει Διαγωνισμό Σκιτσογραφίας, στις 30 /03 /2011 . Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Σχολεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο χρόνος δε θα υπερβαίνει τις 2 διδακτικές ώρες (90 λεπτά). Το θέμα για τα Γυμνάσια είναι ελεύθερο, ενώ για τα Λύκεια οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να Ζωγραφίσουν ένα Σκίτσο (όχι κολλάζ), σχετικό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υποτροφίες ξένων κυβερνήσεων σε Έλληνες υπηκόους

Από το Γραφείο του Υφυπουργού κ. Ιωάννη Πανάρετου ανακοινώνεται η προκήρυξη υποτροφιών των κυβερνήσεων Αιγύπτου, Αιθιοπίας, Αλβανίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Εσθονίας, Ινδίας, Ιορδανίας, Ιράν, Ισραήλ, Κίνας, Κροατίας, Κύπρου, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Μεξικού, Νοτίου Κορέας, Ουγγαρίας, Περού, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Συρίας, Τουρκίας και Τσεχίας σε Έλληνες υπηκόους για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και θερινό σεμινάριο γλώσσας και πολιτισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση χωρίς να προσκομίσουν δικαιολογητικά στο https://apps.gov.gr/minedu/scholarships από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 μέχρι