Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών περικοπή των κονδυλίων

Ο.Λ.Μ.Ε. Α.Π.:2130 ΠΡΟΣ: Την Υφυπουργό Παιδείας
 H ΟΛΜΕ εκφράζει την διαμαρτυρία της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την περικοπή των κονδυλίων, που προβλέπονται για «Μετακινήσεις εκπαιδευτικών». Με αυτό τον τρόπο το πουργείο και η Κυβέρνηση αμφισβητούν νομικά κατοχυρωμένες κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η πρακτική αλλιώς τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.
Πέρα από το νόμιμο δικαίωμά μας στην εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση (αφορά τις εκδρομές),

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Τέχνες και Εκπαίδευση: Δημιουργικοί τρόποι εκμάθησης των γλωσσών

6 - 8 ΜΑΪΟΥ 2011 Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρασλή 4, Αθήνα
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ, Π.Τ.Δ.Ε
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων σταδιακής εισαγωγής μιας σύγχρονηςγλωσσοπαιδαγωγικής προσέγγισης μέσω των τεχνών στην εκμάθηση και κατανόηση της μητρικής η / και της ξένης γλώσσας, προτείνοντας εποπτικό υλικό και μεθόδους μάθησης κατάλληλα επεξεργασμένα για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι έρευνες και οι προτάσεις που θα προκύψουν αποβλέπουν, εκτός από την αποτελεσματική γλωσσική κατάρτιση, στην εμπέδωση της έννοιας του «άλλου», στο σεβασμό της διαφορετικότητας των πολιτισμών, στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, καθώς και στην αφύπνιση της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών μέσα από την αξιοποίηση των τεχνών στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Βασικοί άξονες και θεματικές του συνεδρίου αποτελούν:

Έρευνα του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ για τα 801 Σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος

ΔΟΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ξεκίνησε η έρευνα του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, για τα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, με την αποστολή ερωτηματολογίων και στα 801 σχολεία που εφαρμόζουν το πρόγραμμα. Στην έρευνα καλούνται ν' απαντήσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα όλοι οι εκπαιδευτικοί που τη φετινή χρονιά εργάζονται στα συγκεκριμένα σχολεία. Θυμίζουμε ότι για τη διεξαγωγή έρευνας στα σχολεία Ε.Α.Ε.Π. υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου (ΙΠΕΜ/ΔΟΕ).
Σας καλούμε να βοηθήσετε στη διεξαγωγή

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλ/νίας και ο Δήμος Αγρινίου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου από 4 έως 16 Απριλίου 2011, στο Δη-μοτικό Θέατρο Αγρινίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΟΕ- Περικοπή επιμίσθιου ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο

Θέμα: Περικοπή επιμίσθιου ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο
Κυρία Υπουργέ,
Στις 3/3/2011 κοινοποιήθηκε στους αποσπασμένους έλληνες εκπαιδευτικούς της Αιγύπτου έγγραφο του Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο τους ανακοινώνεται η περικοπή των 2/3 του επιμισθίου που τους καταβάλλεται με βάση την παρ. 1 του Ν.2413/96.
Με δεδομένο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και καθώς οι έλληνες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους βρέθηκαν στο επίκεντρο απρόβλεπτων καταστάσεων (πυροβολισμοί, επιδρομές συμμοριών σε σπίτια και καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας, δυσκολία στην προμήθεια τροφίμων, κλπ.)

Άρση των διευκολύνσεων και των αδειών άσκησης αθλητικής δραστηριότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε.ΤΜΗΜΑ Ε΄-Γ΄-Β΄
Μαρούσι 27-01-2011 Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ Φ.351.5/08/10790/Δ1 ΑΔΑ:4ΑΡΟ9-4Θ
--------
Σε συνέχεια της αρ. 146303/Δ2/25-11-2009 εγκυκλίου μας και μετά τη δημοσίευση του Ν. 3878/2010 Νόμου (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις παρ. 1 και 3 του άρθρου 12 μεταβλήθηκε το καθεστώς που διέπει την παροχή διευκολύνσεων στους υπηρετούντες εν ενεργεία αθλητές- εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο εξής και μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης στο εδ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν.3878/2010 κοινής υπουργικής αποφάσεως οι εκπαιδευτικοί Π.Ε και Δ.Ε. δεν δικαιούνται καμιά ειδική άδεια, με ή χωρίς αποδοχές, περιορισμένης χρονικής ισχύος, συνεχόμενης ή οριζόμενης σε συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα για τη διευκόλυνση της αθλητικής τους δραστηριότητας.


Οτι αγάπησα

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ -ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ -ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ,ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ

ΑΠ 167  Παλλήνη 1-4-2011
Η συνδικαλιστική συνδρομή από τους αναπληρωτές που εργάζονται σε ΔΣ και νηπιαγωγεία, τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους Α.Μ.Ω. και τους ωρομίσθιους δεν έχει εισπραχτεί με το σύστημα παρακράτησης.Παρακαλούμε τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δ.Σ. και τις Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν τους συναδέλφους αυτούς ότι οφείλουν τη συνδρομή τους και να βοηθήσουν ώστε να εισπραχτεί η συνδρομή για το συνδικαλιστικό έτος 2011 ως εξής:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑΑπό τους συναδέλφους αναπληρωτές και αναπληρωτές (ΕΣΠΑ), που εργάζονται και μισθοδοτούνται από το 3ο Γραφείο και τη Διεύθυνση Αν. Αττικής, το ποσόν των 45 ευρώ για συνδικαλιστική συνδρομή του 2011.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ Από τους συναδέλφους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου-ωρομίσθιους, που εργάζονται και μισθοδοτούνται από το 3ο Γραφείο και τη Διεύθυνση Αν. Αττικής, το ποσόν των 14 ευρώ για συνδικαλιστική συνδρομή

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

22η Έκθεση Βιβλίου 2011

Με το διάβασμα ενός βιβλίου, λογίζομαι ελεύθερα, τις απάτες και τα ψέματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ονειρεύομαι και αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Εικονική χορωδία

Εντυπωσιακό 185 Φωνές


Προσλήψεις Εκπαιδευτικών 2ης Ξένης Γλώσσας

08-04-11 Το ΥΠΕΠΘ ανακοίνωσε τα ονόματα 4 καθηγητών Γαλλικής καθώς και 11 Γερμανικής γλώσσας .
Προσλήψεις Εκπαιδευτικών 2ης Ξένης Γλώσσας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΕΛΕΠΑΠ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΑΣ Άνοιξη και Πασχαλιά στην Κηφισιά, Δώρα, αυγά, λαμπάδες, γλυκάκαι ένα ζεστό καλωσόρισμα από τις Εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ στην αίθουσα του The Y Hotel (πρώην Κατερίνα)
8 Απριλίου 2011 και Ώρα από 11:30 π.μ. – 18:00 μ.μ.
Μυκόνου 3 – Κεφαλάρι



11 15 ΔΣ Ν.Ιωνίας

Νικηφόρεια 2011

Στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος Comenius Regio της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Abruzzo της Ιταλίας, με τίτλο «Έλα και τραγούδα: Λαϊκές Παραδόσεις» που χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση, θα γίνει φεστιβάλ παραδοσιακής έκφρασης τα «Νικηφόρεια 2011» στο αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πάτρας στις 10 Απριλίου 2011 και ώρα 10:30-14:00 και 18:00-22:00. Θα συμμετέχουν 800 άτομα, όχι μόνο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την περιφέρεια του Abruzzo της Ιταλίας περιοχές που ανήκουν στο εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και από την Μάνη και τα Γρεβενά. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στο φεστιβάλ παραδοσιακά τραγούδια και χορούς του τόπου τους. Με αυτόν τον τρόπο η διάδοση του προγράμματος επεκτείνεται πέρα από τα όρια εφαρμογής του και κάνει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση κτήμα όλων.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ενημέρωση μαθητών σε σχέση με την χρήση επικύνδυνων χημικών στην καθημερινή ζωή


Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Έβρου σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και την Ένωση Προστασίας καταναλωτών Έβρου ,θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση σε Δημοτικά Σχολεία Εβρου σχετικά με τα επικύνδυνα χημικά στην καθημερινή μας ζωή.

Με 'Το Μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας’ συζητάμε για τις ιδέες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας

Το Παράρτημα Κρήτης της ΟΜΕΡ, ακολουθώντας τους στόχους της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) ένας από τους οποίους είναι : να προάγει στον ανώτατο βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης, αγωγής και εκπαίδευσης των μικρών παιδιών και να τους εξασφαλίσει υγεία, χαρά και ευτυχία τόσο στην οικογένεια όσο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην κοινωνία,διοργανώνει κδήλωση- συζήτηση για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα :
« Με αφορμή το βιβλίο ‘Το Μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας’ συζητάμε για τις ιδέες και τις παραδοχές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας»,
στο Ηράκλειο, την Δευτέρα 11 Απρίλη στο αμφιθέατρο της Παλιάς Ακαδημίας (Α. Παπανδρέου 8) και ώρα 19.00. Την συζήτηση θα ανοίξουν με τις εισηγήσεις τους οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Πολάκης και Μένη Τσίγκρα

Πάμε Μουσείο στην Αν. Θεσσαλονίκη

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων και σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Πάμε Μουσείο» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 κι ώρες 18:00-21:00.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό και βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η συνάντηση έχει εγκριθεί με το υπ’ αριθ. 39512/Γ7/31-3-2011 έγγραφο από το Τμήμα Δ’ του ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των κλασικών και ολοήμερων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.
Σκοπός της συνάντησης είναι η βιωματική προσέγγιση της ιστορίας των Ολυμπιακών

Ημερίδα - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF., μελέτη πεδίου :
την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 15.30 έως 19.30.
Στόχος του μονοπατιού είναι οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με το περιαστικό πράσινο που αποτελεί έναν από τους κυριότερους πόλους εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.Τόπος συνάντησης:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση ως προς την Διοίκηση στα Σχολειά και τις Δ/σεις

Δημόσια Διαβούλευση «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο
προσοχή! ! !ΛΗΞΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Τα ερωτήματα στα οποία μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας για την οργάνωση και Δοιίκηση είναι:
1.Ποιους βασικούς στόχους θα πρέπει να επιδιώκει η αναδιάρθρωση του συστήματος οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης;
2. Ποια είναι η άποψή σας για την προτεινόμενη διοικητική αναδιάρθρωση και τον περιορισμό των επιπέδων διοίκησης;
3. Πώς αντιλαμβάνεστε την ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και της δυνατότητάς της να προγραμματίζει, να οργανώνει, να υλοποιεί και να αξιολογεί αποτελεσματικά το έργο της;

Πάμε Σαντορίνη?

"Το Νέο Σχολείο και ο μαθητής"
Το 2ο Συμπόσιο Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού με θέμα: «Το Νέο Σχολείο και ο μαθητής» πραγματοποιείται στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2011 στη Θήρα, υπό την αιγίδα του Δήμου Θηρών(αίθουσα Χριστιανικής Εστίας).
Στο Συμπόσιο συμμετέχουν 57 εισηγήσεις-στελέχη Εκπαίδευσης και ερευνητές, που εργάζονται για τη Δημόσια Εκπαίδευση στο Νότιο Αιγαίο.
Σκοπός του Συμποσίου είναι να συναντηθούν οι ανησυχίες, οι αναζητήσεις και τα ερωτήματα, που θέτουν οι εισηγήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τα όνειρα των μαθητών σε ένα γόνιμο διάλογο. Γι αυτό, θα δοθεί βήμα και λόγος και στους μαθητές.

Ημερήσια επίσκεψη στη Στυμφαλία

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, στο πλαίσιο της προώθησης της βιωματικής και διαθεματικής εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας, ημερήσια επίσκεψη το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στη λίμνη Στυμφαλία με τίτλο:
«Ακολουθώντας το Μύθο... στη Στυμφαλία. Περιβάλλον και Πολιτισμός»
Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερήσια επίσκεψη έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Αποκλίνουσες συμπεριφορές μαθητών – παιδαγωγική αντιμετώπιση

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων του νομού Αχαΐας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές μαθητών – παιδαγωγική αντιμετώπιση», τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, 09:00 – 13:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων – πρώην ΕΛΚΕΠΑ

Σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών

Των δασκάλων και των καθηγητών πότε????

Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου -Ηράκλειο Κρήτης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους το 6ο  ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ διοργανώνουν τα εκπαιδευτικό σεμινάριο «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου» για καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο θα διεξαχθεί την   Τρίτη 12/04/2011 και ώρα 17:00-20:00 στους χώρους του εργαστηρίου Αυτοματισμών και ΣΑΕ Ι του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με εισηγητή τον κ. Σφακιωτάκης Μιχαήλ και περιλαμβάνει

Η διδασκαλία και χρήση της Γυμναστικής στη σχολική Φυσική Αγωγή Σέρρες

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής για τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου Γυμναστικής με θέμα «Η διδασκαλία και χρήση της Γυμναστικής στη σχολική Φυσική Αγωγή». Το σεμινάριο οργανώνεται από το Σχολικό Σύμβουλο Φ.Α. σε συνεργασία με το Γραφείο Φ.Α. Ν. Σερρών για τους εκπαιδευτικούς Φ.Α. Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών και θα πραγματοποιηθεί στις 11-4-2011, ημέρα Δευτέρα, στο Γυμνάσιο Λευκώνα, ώρα 12.00 – 14.30.  

Δήλωση επιθυμίας για επιτήρηση στις εξετάσεις ΚΠΓ περιόδου Μαΐου 2011 Ν.Φθιώτιδας

Σας γνωρίζουμε ότι στις 7 & 8 Μαΐου 2011 (Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα) πρωί και απόγευμα ,θα διενεργηθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική γλώσσα .Ως εξεταστικά κέντρα θα λει-τουργήσουν τα εξής διδακτήρια:α)2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας(Παπαβασιλείου 2,τηλ.2231028977,2231047063-Αγγλικά,επίπεδο Β΄),β)3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας(Σπύρου Μουστακλή 6,τηλ.22310-21337 & 2231052722-Γερμανικά,επίπεδα Α,Β, και Γ1,Ιταλικά,επίπεδα Α,Β και Γ1 και Ισπανικά,επίπεδα Β και Γ1) ,γ)4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας(Παρδάλη 4,τηλ.2231028141 & 2231052785-Αγγλικά,επίπεδα Α,Γ1 και Γαλλικά, επίπεδα Α,Β και Γ1)
Συνημμένα σας αποστέλλουμε έντυπο υπεύθυνης δήλωσης το οποίο με ευθύνη του Δ/ντή θα συμπληρωθεί από τους επιθυμούντες να επιτηρήσουν εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υ-παλλήλους και θα σταλεί στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Φθ/δας, το αργότερο μέχρι τη Δευ-τέρα 13-4-2011 προκειμένου να εκδώσουμε την απόφαση για τους επιτηρητές .

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρασκευή 15 &Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Νέο Αμφιθέατρο Κεντρικού Κτιρίου Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30)
Τα μαθηματικά και οι τέχνες, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται συχνά ως αντιθετικά πεδίαδραστηριοτήτων, συναρτώνται μεταξύ τους από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης τους και στηνιστορική τους εξέλιξη διαμορφώνουν αμοιβαίες σχέσεις. Σχέσεις, οι οποίες εμπλουτίζουν τημαθηματική δραστηριότητα υποβάλλοντας νέα πεδία έρευνας και αντίστοιχα επηρεάζουν τις τέχνεςυποκινώντας νέες περιοχές καλλιτεχνικής διερεύνησης.

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

1ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 Απριλίου (10:00-16:30) στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

Στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο). Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και τα έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project).


Θέματα Δικτύωσης και Ασφάλειας . Η εφαρμογή και η διδασκαλεία στην Δ.Ε.

«Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υλοποιεί, φέτος, το πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2011, για τα Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Στόχος είναι οι μαθητές

Ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ανησυχία

Αντίθετη η ΑΔΕΔΥ με την ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και ΔανείωνΑνησυχία για δάνεια 200.000 υπαλλήλων

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αντίθετη με την πρόθεση της Κυβέρνησης για την ουσιαστική διάλυση και ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που επιχειρείται με το σχέδιο νόμου, κάτω από την πίεση του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και της Τρόικας. Το Ταμείο λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια σαν αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης αλλά και τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε Δημοσίους Υπαλλήλους.



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανησυχεί για το μέλλον των δανείων 200.000 Δημοσίων Υπαλλήλων

Το Θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσο – Η τάξη… μια άλλη σκηνή

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Ελληνογαλλική Σχολή «Saint-Paul» και τα Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική-Birds» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«Το Θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσο – Η τάξη… μια άλλη σκηνή».

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της 10ης Συνάντησης ΤΕΧΝΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 στις 18.30 στον πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 - Καμίνια).

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα θα προσεγγίσουν η πανεπιστημιακός κ. Μαρίκα Θωμαδάκη, κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο απόφοιτος της Σχολής “Saint-Paul”, καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Γιώργος Κιμούλης.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011

 Λήξη μαθημάτων σχολικού έτους 2010 – 2011 την Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΕΜΠΤΗ 12 - 5 - 2011 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 - 5 - 2011-ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ -ΙΣΤΟΡΙΑ-ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 - 5 - 2011-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 - 5 - 2011-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 - 5 - 2011-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 - 5 - 2011-ΛΑΤΙΝΙΚΑ-ΧΗΜΕΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 - 5 - 2011-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2010-2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

ΠΕΜΠΤΗ 19 - 5 - 2011-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΡΙΤΗ 24 - 5 - 2011-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι

ΠΕΜΠΤΗ 26 - 5 - 2011-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Ι

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εκπαιδευτική ημερίδα για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ19-20, ΠΕ04 καθώς και έναν εκπαιδευτικό ΠΕ03 από κάθε σχολική μονάδα στην εκπαιδευτική ημερίδα που θα γίνει στις 14-04-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γέρακα.

Η εκπαιδευτική ημερίδα γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και κατά τη διάρκειά της ενας εκπρόσωπος του «Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης» θα εξηγήσει:
• Τι είναι η Ρομποτική

Διευρύνω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα

Σας προσκαλούμε στην Ημέρα Σταδιοδρομίας «Διευρύνω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα…» που διοργανώνει για πρώτη φορά το  Γραφείο Σχολικού Εαγγελματικού Προσανατολισμού Γυμνασίου Τ. ΓΕ.Λ. Γρανίτσας Καρπενησίου  την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 και ώρα 10:00π.μ.
Πρόγραμμα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ … ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνδιοργανώνει επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ … ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 και ώρα: 12:00-17:00μ.μ. στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI PALACE Λάρισας.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε μέσα στο σχολικό περιβάλλον κάποια συνηθισμένα καθημερινά «προβλήματα» παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, όπως η λεκτική επιθετικότητα των μαθητών μας; Φαινόμενα πιο επικίνδυνα, όπως ο εκφοβισμός, με ποιον τρόπο πρέπει να τα διαχειριζόμαστε; Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τη σχολική ζωή και σε ποιο βαθμό; Επειδή τα συγκεκριμένα «προβλήματα» - προβληματισμοί αφορούν σε όλη τη σχολική κοινότητα (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο), θεωρείται σημαντική η παρουσία των εκπαιδευτικών της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης.

Βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο του Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας

Το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: όταν η βιωματική μάθηση συναντά τις ΤΠΕ». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας στο Σέλινο Ξάνθης και στα εργαστήρια Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης.
Στο σεμινάριο, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετέχουν ενεργά στα εργαστήρια πληροφορικής καθώς και στις βιωματικές δραστηριότητες στο πεδίο

Κ.Π.Ε. Νάουσας

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Νάουσας»
Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για Ενήλικες», θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα «Τροφή: Μια πολιτική Πράξη».
Παρακαλούμε να ενημερωθούν ενυπόγραφα οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευθύνη σας, όπως επίσης και να προωθηθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων που θα επιλέξετε, στο Κέντρο μας μέχρι τις 29 Μαρτίου 2011. Το λεπτομερές πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ  μόλις οριστικοποιηθεί.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών

Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) με θέμα: «Βάλια-Κάλντα (Βιοποικιλότητα- Υδάτινοι πόροι)»
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών  θα οργανώσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τις ημέρες Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου του 2011, με θέμα: Βάλια-Κάλντα (Βιοποικιλότητα- Υδάτινοι πόροι

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης
6 – 18 Απριλίου 2011
Μουσειοσκευή « Αρχαία Ελληνική Ενδυμασία»
Η αρχαία ελληνική ενδυμασία είναι για τους μαθητές μία πολύ γοητευτική πτυχή της καθημερινής ζωής της αρχαιότητας και ένα πολύ συνηθισμένο στοιχείο σε όλα σχεδόν τα αρχαία γλυπτά και αγγεία. Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει μια σειρά αντιγράφων των βασικών τύπων της αρχαίας ενδυμασίας - ανδρικής (ιμάτιο κοντό και μακρύ, εξωμίδα, χλαμύδα) και γυναικείας (πέπλο, χιτώνα χειριδωτό με ιμάτιο, χιτώνα αχειρίδωτο με ιμάτιο). Το συνοδευτικό υλικό, περόνες, πόρπες, ζώνες, σανδάλια, καθώς και τα κείμενα και οι διαφάνειες, βοηθούν τους μαθητές να μελετήσουν και να δ

ΜελΟδύσσεια: μια μουσική ιστορία για νέους

Nέο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

http://melodisia.mmb.org.gr/

Σε ποιές ειδικότητες ΕΠΑΛ, οι απόφοιτοι ΤΕΕ και ΤΕΛ μπορούν να εγραφούν...

Kαθορίστηκαν οι αντιστοιχίες των ειδικοτήτων . των κατόχων πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ, των κατόχων πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ  των λοιπών Υπουργείων, των κατόχων πτυχίου ΤΕΛ και Β΄ κύκλου ΤΕΕ  με αυτή των ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ.Οι απόφοιτοι λοιπόν ΤΕΕ και ΤΕΛ  μπορούν να εγραφούν σε εντίστοιχες ειδικότητες ΕΠΑΛ οπως αναφέρονται σε απόφαση του Υπ.  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αναπληρωτές κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων -Ένταξη στους πίνακες

Συμπληρωματική εγκύκλιος αναπληρωτών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων σχολικού έτους 2010-2011
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, οι οποίοι:
α) δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2010-2011, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους εν λόγω πίνακες και

Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για απόκτηση απολυτηρίου από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το σχολικό έτος 2010-2011 Δελτίο Τύπου

Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειοφοίτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να στραφούν σε επαγγελματική ενασχόληση μετά την αποφοίτησή τους. Στους κατόχους του απολυτηρίου θα δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα έτη να πραγματοποιήσουν σπουδές στην

Σχετικά με τις ενέργειες ομάδας εκπαιδευτικών και την αναβολή ημερίδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας

Δελτίο Τύπου
Ομάδα εκπαιδευτικών, το Σάββατο 02/04/2011, εισέβαλε βίαια, επιτέθηκε φραστικά με υβριστικά συνθήματα στους ομιλητές και διέκοψε τις εργασίες ημερίδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε συνεδριακό κέντρο στο Περιστέρι.
Οι εν λόγω ενέργειες σημειώθηκαν στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ημερίδας «Ο ρόλος του Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο»,

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατία

14ο Διεθνές Συνέδριο
«Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας»
Βόλος, 13-15 Μαΐου 2011
Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αργοναυτών και Φιλελλήνων
Το ΚΕ.Δ.ΕΚ. σε συνεργασία με το Π.Τ.Π.Ε. και το Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το 14ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας», που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Συνεδρίων του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 (ώρα 19:00 – 21:00), στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π», το Τμήμα Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Βυζαντινών Τέχνη και Πολιτισμός».
Το πρόγραμμα της Ημερίδας, ομιλητές και θέματα είναι τα εξής :

Κ.Π.Ε. Ποροϊων

Πραγματοποίηση μονοήμερου σεμιναρίου εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Ποροϊων με θέμα: “Ευρυγώνιες ματιές για ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής . . .”
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων στο πλαίσιο της πράξης: Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους μαθητές προτίθεται να διοργανώσει μονοήμερο σεμινάριο 10 ωρών με θέμα: “Ευρυγώνιες ματιές για ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής . . .”, το οποίο απευθύνεται σε πενήντα (50) εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης (μόνο για Β/θμια), Ροδόπης, Ανατ. Θεσ/κης, Δυτ. Θεσ/κης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροϊων, στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας στα Κ. Πορόια, το Σάββατο 14 Μαϊου 2011 από 08:30 έως 18:00.

Το Σκασιαρχείο

 Κινηματογραφική Εκπαίδευση και προβολή της Ταινίας "Το Σκασιαρχείο"





ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Επείγουσα έκκληση!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ


Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.

Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά , στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό .

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

‘Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο:

ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ «Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα»’

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία και με αφορμή:

1) Την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής, στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.