Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κατανομή μαθητών σε τμήματα στο Γυμνάσιο .Τι γίνεται με την β΄ ξένη γλώσσα



Η κατανομ ή των μ αθητών σε τμ ήμ ατα καθορίζεται με βάση την αλφαβητική σειρά, σύ μφωνα μ ε την κείμ ενη νο μοθεσία
Στη β΄ ξένη γλώσσα οι μαθητές χωρίζονται σε τμ ήμ ατα τα οποία λειτουργούν παράλληλα.  Ο ελάχιστος αριμθ ός μ αθητών που απαιτείται για τη δημ ιουργία τ ή ατος είναι δεκαπέντε (15)  ή δώδεκα (12), σύμ φωνα μ ε την ε αρ. πρωτ. 71103/Γ2/24-06-2011 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1575).  Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αριθμητικά στοιχεία ισχύουν όταν στο σχολείο λειτουργεί ένα τ μήμ α για την κάθε ξένη γλώσσα.  Τα τμ ή ατα συ πτύσσονται και διαχωρίζονται ακολουθώντας τα ανώτερα όρια, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα μαθή ματα. Συνεπώς δημ ιουργείται τμ ή μα για τη β΄ ξένη γλώσσα από τους μ αθητές όλων των τμ η άτων της ίδιας τάξης.

"Θέατρο-πατητήρι" Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

«Θέατρο-πατητήρι» με ρυθμικό –συνοδεία κρουστών– πάτημα των σταφυλιών σε απευθείας επικοινωνία με τον Διόνυσο! Απαγγελία κειμένων γύρω από τη θεματική του οίνου και τη μέθη από τον Όμηρο ως τον Παζολίνι κι από τον Μαρξ ως την Έμιλυ Ντίκινσον. Και το καλύτερο: Μουσταλευριά επί τόπου για όλους τους παρευρισκόμενους. Όλα αυτά τα ωραία και νόστιμα από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (ώρα 6.00 μ.μ., στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος) σε παραγωγή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει νέο έργο με τίτλο ΙΝ VINO VERITAS.

Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία της Ευρυτανίας

ΠΗΓΗ http://prassia-eyrytanias.blogspot.com
Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζήτησε με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς Εντολή για την διενέργεια συστηματικών υγειονομικών ελέγχων από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.Οι έλεγχοι αφορούν ημερήσια και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών και δημοσίων, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σκοπός των ελέγχων αυτών, είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών.Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα κυλικεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011– Φωνές νερού μυριάδες


O λογότυπος της εκστρατείας και Το Δέντρο της Ζωής σε τέσσερις εποχέςΕκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας -  6 - 9 Οκτωβρίου 2011Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 απευθύνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την ίδια πρόσκληση για μια γιορτή ανοιχτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων – εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση. Μέσα από μια πολύπλευρη, αειφορική θεώρηση με παραδείγματα που θα αντληθούν από αρχαιολογικά σύνολα, μνημεία και μουσεία της χώρας αλλά και από δείγματα της σύγχρονης δημιουργίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντάξει τις χρήσιμες ή βλαβερές πρακτικές του παρελθόντος στο σύγχρονο προβληματισμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού ως απειλούμενου αγαθού. 


Την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό της εκστρατείας, στην οποία συμμετέχουν Υπηρεσίες και εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Πρόγραμμα Κατάρτισης για απόφοιτους ΤΕΦΑΑ


«Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές Ειδικής Διδακτικής για αποφοίτους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού»
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Παιδαγωγικές Προ
σεγγίσεις και Εφαρμογές Ειδικής Διδακτικής για αποφοίτους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

Επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος:
Επιστημονική υπεύθυνή του προγράμματος είναι η κ. Αλεξάνδρα Μπεκιάρη Λέκτορας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναπληρωτής του ο κ. Ζήσης Παπανικολάου Αναπληρωτής Καθηγητής του ιδίου Τμήματος.

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα:
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ, που επιθυμούν να διδάξουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης σε όσους υπηρετούν ήδη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και τέλος σε όσους πτυχιούχους εργάζονται σε Αθλητικούς, Χορευτικούς, Γυμναστικούς φορείς.

Αιτήσεις για Γραμματειακή Υποστήριξη στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας



Το γραφείο ΠΥΣΔΕ της Δ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που πλεονάζουν και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν αίτηση για Γραμματειακή Υποστήριξη, στο γραφείο του ΠΥΣΔΕ, για τα σχολεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, μέχρι την Παρασκευή 23/09/2011 και ώρα 11:00.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φωτογραφίες του μέλλοντος!


Όλοι τριγύρω του ακίνητοι. Παρατηρήστε όμως πως εκείνος όμως διαβάζει την εφημερίδα του

Δυο καλλιτέχνες με πολύ κόπο, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές.
Φωτογραφίες με κίνηση!
Τις περισσότερες περιπτώσεις η Μπέκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της «βάζει» κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ.
Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας.
 Από το blog http://blogs.sch.gr/nikmichailidis/archives/1760
Δείτε και άλλο ενδιαφέρον υλικό.


Ακρόπολη και Εκπαίδευση

Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου 2 4 - 25 Σεπτεμβρίου 2011, Πλατεία Κοτζιά


Τo φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική πλατφόρμα για παιδιά και εφήβους, Very Young Contemporary Art με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.Το 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής δημιουργικής δραστηριότητας μέσω της σύγχρονης τέχνης και την γνωριμία των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.
Πρόγραμμα 24.9Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν από τις 11πμΠαιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (11π.μ. - 6μ.μ.) 
25.9 Ελεύθερη ζωγραφική από νέους και μαθητές σχολείων της Αθήνας Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (10π.μ. - 6μ.μ.)
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

142 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη 142 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕκλάδων ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.01, ΠΕ19, ΤΕ01.02,ΤΕ01.19,ΤΕ01.20 και ΤΕ01.37 για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012.Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

EUROSCOLA γιά τους μαθητές Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας της Β’ και Γ’ Λυκείου.


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος υποστηρίζει σθεναρά την προώθηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα που προωθούν την πολιτειότητα και την ανταλλαγή μαθητών από χώρες ευρωπαϊκές. Προγράμματα που προωθούν τη διαπολιτισμική επικοινωνία και θέτουν τη βάση για πολιτισμικές ανταλλαγές και εποικοδομητικές συνεργασίες, με σκοπό τη δημιουργία αυριανών πολιτών, ικανών να ανταποκριθούν τόσο στα εθνικά όσο και στα διεθνή κοινωνικοπολιτισμικά πλαίσια που συνεχώς αλλάζουν. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το EUROSCOLA, για το οποίο παρακάτω αναφέρονται όλες οι πληροφορίες και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου.
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα EUROSCOLA.
ΣΧΕΤ.: Το υπ΄αριθ. 97353/Γ2/30-08-2011 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΔΒΜΘ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρ. Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA την 16η Δεκεμβρίου 2011.

Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση" φωνάζουν οι καθηγητές


Με αυτό το σύνθημα τα συνδικάτα καλούν τους 21.000 εκπαιδευτικούς της περιφέρειας της Μαδρίτης να διαδηλώσουν απόψε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα παρατράγουδα στην παιδεία φαίνεται σίγουρα δεν είναι μόνο ελληνικό "προνόμιο". Την ώρα

που στην χώρα μας κιδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια , οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαδρίτη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο απεργία φωνάζοντας "όχι στις περικοπές".

Οι περικοπές αυτές στην εκπαίδευση αποφασίσθηκαν σε μια περίοδο που οι διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κληθεί να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Εργαστήριο για ενήλικες "Φτιάχνω τη δική μου ταινία animation με θέμα το περιβάλλον". Αιτήσεις μέχρι 10 Οκτωβρίου 2011


Το
 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων σκοπεύει να υλοποιήσει εργαστήριο παραγωγής ταινίας stop motion animation που θα απευθύνεται σε 30 ενήλικες την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011. Οι εκπαιδευόμενοι θα δημιουργήσουν ταινίες animation μικρού μήκους με τη μέθοδο στοπ-καρέ, χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά υλικά, όσο και υλικά της καθημερινής ζωής που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΠΘ- οι Σχολικές Βιβλιοθήκες μπορούν να λειτουργήσουν με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.


Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο, για αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Βιβλιοθηκών, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η εγκύκλιος με θέμα «Παράδοση εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής των Σχολικών Βιβλιοθηκών», σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την αναστολή λειτουργίας των 757 Σχολικών Βιβλιοθηκών, οι οποίες διαθέτουν ικανό αριθμό τίτλων, αξιόλογο εξοπλισμό και στηρίζουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Εξαιτίας της λήξης, στις 31/08/2011, της διετούς θητείας των Υπεύθυνων Σχολικών Βιβλιοθηκών, το Υπουργείο Παιδείας