Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάμε Κόνιτσα 9 - 11 Δεκεμβρίου ?


Το ΚΠΕ Κόνιτσας - Πραμάντων διοργανώνει Σεμινάριο - Εργαστήριο με θέμα:
«Βασικές Αρχές και Μεθοδολογία σε Προγράμματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης –
Υγεία και Παραγωγικές Διαδικασίες»

Το Σεμινάριο - Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 9-11 Δεκεμβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ως την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011στους Υπευθύνους Καινοτόμων Δράσεων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν των νομών εμβέλειας του κέντρου.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΟΕ - Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 13:30 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΔΟΕ - Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 13:30 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι "η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ενώ η συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού - πανεργατικού μετώπου είναι μονόδρομος.
Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του, αντιδρώντας στη "μνημονιακή" πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο "μνημονιακό" προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.


ΟΛΜΕ- για την υποχρεωτική απόσπαση καθηγητή από το ΠΥΣΔΕ Τρικάλων όπου ανήκει, σε άλλο Νομό,


Η ΟΛΜΕ ζητά :

1)    την άμεση ανάκληση της παράνομης απόσπασης του συναδέλφου και

2)    Κηρύσσει Πανθεσσαλική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 24-11-2011 από ώρα 11.00-14.00, ενώ  καλεί όλους τους καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Δ.Δ.Ε  Τρικάλων την ίδια μέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

3)    Καλεί, επίσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης  Θεσσαλίας στη Λάρισα την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι. 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Youtube for Schools


Σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Οκτωβρίου ξεκίνησε ο πρωτότυπος διαγωνισμός «YouTube Space Lab», που οργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), το Youtube, η NASA, η Space Adventures και η Lenovo για μαθητές από κάθε γωνιά της Γης, οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέρος σχεδιάζοντας ένα επιστημονικό πείραμα για να πραγματοποιηθεί στο διάστημα.
Μεμονωμένα ή σε ομάδες το πολύ τριών ατόμων, μαθητές ηλικίας από 14 μέχρι 18 χρονών μπορούν να ετοιμάσουν και να καταθέσουν ένα δίλεπτο βίντεο στο οποίο θα περιγράφεται το πείραμά τους στο www.youtube.com/spacelab μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2011
Το πείραμα που θα βραβευθεί θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα, και συγκεκριμένα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Θα είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων μάθημα φυσικής στο Σύμπαν, αφού η εκτέλεση του πειράματος θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το Youtube. Το «Space Lab» αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Youtube for Schools», η οποία στόχο έχει να προσφέρει σε δασκάλους και καθηγητές πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στο Youtube.
Στην έναρξη του διαγωνισμού, μαζί με την ESA, συμμετείχαν και δύο ακόμα υπηρεσίες διαστήματος, η Ιαπωνική JAXA και η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος.
Μία επιτροπή από εξέχοντες επιστήμονες, αστροναύτες αλλά και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Stephen Hawking, oι αστροναύτες της ESA Frank De Winne, Samantha Cristoforetti και Timothy Peake, ο Leland Melvin της NASA και ο Koichi Wakata της JAXA, μαζί με τον Guy Laliberté, ιδρυτή του Cirque du Soleil, θα εξετάσουν τις συμμετοχές, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτιμήσεις των επισκεπτών του Youtube.
Οι έξι συμμετοχές που θα ξεχωρίσουν θα λάβουν πρόσκληση να ταξιδέψουν μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Μάρτιο του 2012 για να παραλάβουν τα βραβεία τους και να λάβουν μέρος σε μία πτήση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

«SCHOOL LAB» μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2011 - Παρουσίασε την ιδέα σου

School Lab logoΗ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ SCHOOL LAB
Οι μαθητές θα πρέπει να αναρτήσουν το τελικό βίντεο διάρκειας 3–5 λεπτών πάνω στο επιστημονικό θέμα που επέλεξαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2011. Στην συνέχεια, οι παρουσιάσεις των μαθητών θα κριθούν από μια επιτροπή ειδικών, αλλά και θα μπορούν να ψηφίζονται από τους ίδιους τους μαθητές από 1 έως 10 Δεκεμβρίου 2011.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ SCHOOL LAB?
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν:
θα δημιουργήσουν ομάδες 2–3 ατόμων με τους φίλους τους
θα επιλέξουν όποιο επιστημονικό θέμα επιθυμούν, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια των καθηγητών τους και ενός μέντορα
θα παρουσιάσουν το θέμα τους με οποιοδήποτε ευρηματικό και κατανοητό τρόπο
θα το βιντεοσκοπήσουν με camera (ακόμα και με του κινητού τους τηλεφώνου)
και θα το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του School Lab.
... όπως, δηλαδή, οι πραγματικοί επιστήμονες!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SCHOOL LAB;