Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται συγχωνεύσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια του Πειραιά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 10/02/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τον Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Πειραιά, μετά από κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας που κάλεσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με βασικό θέμα τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων.

Συμμετοχή σχολείων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο

ΣΧΕΤ.: 161892/Γ7/22-11-2010 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (ΚΠΕΜ) στο πλαίσιο του συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» οργανώνει σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία των οποίων συμμετέχουν στο δίκτυο. Στις θεματικές του δικτύου περιλαμβάνονται και θέματα που αφορούν ευρύτερα στα Πετρογέφυρα όπως π.χ. παραδοσιακή - λαϊκή αρχιτεκτονική, πετρόκτιστα κτίσματα κ.α.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2011

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) διοργανώνει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Πειραματικός Μαθητικός Διαγωνισμός για τους μαθητές Γυμνασίου

Το ΕΚΦΕ Πειραιά - Νίκαιας, στην προσπάθειά του, να φέρει πιο κοντά την πειραματική διαδικασία στους μαθητές του Γυμνασίου , προκηρύσσει διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για του μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων περιοχής ευθύνης του με τίτλο:

«Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - Η Μακεδονία υποδέχεται την γνώση

Τρίτη συνάντηση αριστούχων μαθητών

11, 12 & 13 Μαρτίου 2011

Xώρος Διεξαγωγής: Άγιος Νικόλαος στην Νάουσα

Σκοπός: Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που την συγκροτούν αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ δρω ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η επαφή με τη φύση, η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, η ασφαλής φιλοξενία, η ποιοτική διατροφή, αλλά και η διασκέδαση, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά μιας ιδανικής εκδρομής!

Η δρω σας προτείνει τη διοργάνωση μιας εξόρμησης σε επιλεγμένο φυσικό περιβάλλον, όπου οι μαθητές συμμετέχουν σε προγραμματισμένες δράσεις ατομικής και ομαδικής πρόκλησης! Στόχος να βιώσουμε τη μαγεία του φυσικού τοπίου αλλά και να αποκτήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία με γνώση, δράση και περιπέτεια.

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλληλεπιδράσεις εκπαιδευτικής έρευνας και πράξης στις Φυσικές Επιστήμες
Αλεξανδρούπολη 15 – 17 Απριλίου 2011

Προς
Όλες τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο ΠΕ «Κάστρο: Ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

Το ΚΠΕ Μολάων ως συντονιστικό ΚΠΕ του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Κάστρο: Ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει» διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία των οποίων συμμετέχουν στο δίκτυο. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ως κύριο θέμα τα κάστρα ή ως υποθέμα σε ένα ευρύτερο θέμα.

Διημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Διημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στις 18&19 Φεβρουαρίου 3-2-2011
http://dide-a-ath.att.sch.gr/anakoin.htm

Συχνές ερωτήσεις που αφορούν στη χρήση των κινητών εργαστηρίων στα δημοτικά σχολεία

Αντιγραφουμε  απο
Ερώτημα 1: Θα γίνεται χρήση του κινητού εργαστηρίου αποκλειστικά από τον ΠΕ19/Π20 και μόνο για το μάθημα TΠΕ στα δημοτικά;
Στην παρούσα φάση το κινητό εργαστήριο θα πρέπει κατά προτεραιότητα να εξυπηρετεί το μάθημα των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» και σε συνάρτηση με την ύπαρξη ή μη εργαστηρίου πληροφορικής.
Ωστόσο, η τεχνολογική υποδομή του σχολείου θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή/τρια του σχολείου.

Ερώτημα 5: Στο μάθημα ΤΠΕ στα Δημοτικά θα σπάει το τμήμα στα δύο (~1 Η/Υ ανά μαθητή) όπως γίνεται στο Γυμνάσιο για την Πληροφορική;

Διεξαγωγή σεμιναρίου «Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σύνδεση-υπηρεσίες

Διεξαγωγή σεμιναρίου «Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σύνδεση-υπηρεσίες. Διαχείριση δικτύου στο εργαστήριο. Εγκατάσταση - συντήρηση εργαστηρίου»

Αγαπητοί συνάδελφοι
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τo σεμινάριο με τίτλο

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

15 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.
Ενισχύστε το έργο στέλνοντας μήνυμα από το κινητό σας από 14-2-2011 μέχρι και 20-2-2011



Οδηγίες για την περίπτωση θραύσης λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας (CFL)

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας περιέχουν ατμούς υδραργύρου και η θραύση τους μπορεί να προκαλέσει εισπνοή ατμών, κατά συνέπεια και δηλητηρίαση γιατί απορροφούνται από τούς πνεύμονες σε ποσοστό 80%. Γι’ αυτό δεν σπάμε και δεν πετάμε στα οικιακά απορρίμματα αυτούς τους λαμπτήρες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ για την ΕΙΣΑΓΩΓΗ των Τ.Π.Ε. στην ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η αρχή είναι, όπως λέγεται, το ήμισυ του παντός. Στα λιμάνια της εκπαίδευσης απ’ ότι φαίνεται πάντως, επικρατεί τρικυμία. Άρα η αρχή δεν προοιωνίζει κάτι καλό. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικά από τα του μηνός Σεπτεμβρίου, πεπραγμένα:
1. Μείωση σχολικών πόρων (μέσω σχολικών επιτροπών) σε πλείστες περιπτώσεις
2. Μειωμένοι μισθοί («παλαιό» κατόρθωμα)
3. Υποχρεωτική διάθεση Καθηγητών Δευτεροβάθμιας (Ξένων Γλωσσών, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής και η νεόκοπη εφεύρεση, Πληροφορικών) στην Πρωτοβάθμια.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο 3ο πεδίο, εφ’ όσον αυτό αφορά άμεσα ημάς και υμάς, μεταφραζόμενο σε εκατοντάδες συναδέλφων Καθηγητών Πληροφορικής μετακινηθέντων εκουσίως ή ακουσίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είτε με πλήρη διάθεση, είτε για συμπλήρωση ωραρίου. Τίθενται ορισμένα πολύ βασικά ερωτήματα για τα οποία η Υπηρεσία δεν μας έχει δώσει απαντήσεις, ούτε και έχουν κυκλοφορήσει οι σχετικές μελέτες και έρευνες που αφορούν τις Τ.Π.Ε. στην Π.Ε. Επιγραμματικά, είναι τα εξής:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ!

«Η σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει » (Από γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου)

« Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα » (Απο γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )

ΖΩΝΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ!

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

Στο «κόκκινο» μπαίνουν για την ανθρώπινη υγεία κινητή τηλεφωνία, ασύρματα διαδίκτυα, ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης, ραδιοτηλεοπτικές κεραίες! Η νέα επιστημονική έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (ICEMS) καταρρίπτει το σαθρό επιστημονικό υπόβαθρο των ορίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δικαιώνοντας ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητούσε από το 2009 επανακαθορισμό των ορίων έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις και από άλλες εκθέσεις (REFLEX 2004 και Bio-Initiative Report 2007), ότι δεν θωρακίζεται η ανθρώπινη υγεία από τις ακτινοβολίες!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σύνδρομο Asperger & Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Σεμινάριο ειδικής αγωγής "Σύνδρομο Asperger & Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων" θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα και επιστημονική ημερίδα ''Τραυλισμός: Η φύση & η αντιμετώπισή του'' στις 13 Μαρτίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.
Με εκτίμηση,

τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης EMPLOY
E M P L O Y
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
Βασ.Όλγας 97,
546 43, Θεσσαλονίκη.
Τ. 2310 230545
F. 2310 230415

3ος πανελλήνιος διαδικτυακός εκπαιδευτικός διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο 3ος πανελλήνιος διαδικτυακός εκπαιδευτικός διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, με τίτλο: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» είναι γεγονός!

http://www.diagonismos2011.com