Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εισήγηση Τοποθέτησης Διευθυντών της Διεύθυνσης Δ. Ε. Ανατ. Αττικής

Εισήγηση Τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δ. Ε. Ανατ. Αττικής

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΕΔΩ















ΥΠΕΠΘ - Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων


Tο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Παιδείας: http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2011-2012, των κλάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων.


Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη συνεχιζόμενη επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς



ΘΕΜΑ : Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη συνεχιζόμενη επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς



ΠΗΓΗ WWW.DOE.GR

Πλήρωση θέσεων στο 2ο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων από προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου στο 2ο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα.

'Έως και την Παρασκευή, 19-08-2011 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Ηρώων Πολυτεχνείου 9-11, 15344, Γέρακας
Αττικής) και ώρες 12.30-14.30.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

Τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, κατά σειρά προτεραιότητας έχουν ως εξής:

ΟΙΕΛΕ -ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Η ΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Δ.Α. 10/2010 ΚΑΙ 31/2010


Η κήρυξη των διαιτητικών αποφάσεων 10/2010 και 31/2010 ως υποχρεωτικών είναι μια μεγάλη νίκη για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Η κήρυξη υποχρεωτικότητας της Δ.Α. 31/2010 διασφαλίζει τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης και κατοχυρώνει πανελλαδικά την έκπτωση διδάκτρων κατά 90% στα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που φοιτούν στο σχολείο που διδάσκουν οι γονείς τους.
Ευεργετική είναι η κήρυξη υποχρεωτικότητας

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΙΕΛΕ- Για τους διορισμούς απολυμένων εκπ/κων


ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ-ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ


Το ΥΠΔΒΜΘ εξέδωσε την εγκύκλιο για τους διορισμούς ειδικών κατηγοριών 2011-2012 (πατήστε εδώ) αλλά οι σύμβουλοι της Υπουργού ξαναχτύπησαν…
Παρά τη διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΟΙΕΛΕ ότι θα διοριστούν όλοι οι απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Πρόταση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς

Oι πίνακες με τις τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών στις Σχολικές Μονάδες Π.Ε Ν. Χαλκιδικής

Oι πίνακες με τις τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών στις Σχολικές Μονάδες Π.Ε Ν. Χαλκιδικής, ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πρόταση για τις τοποθετήσεις Διευθυντών εστάλει στον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε και Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας, για κύρωση. Η θητεία των Διευθυντών αρχίζει την 1-8-2011 και λήγει την 31-7-2015.

Ανακοίνωση Σχετικά με τις Τοποθετήσεις Δ/ντών-Δ/ντριών στις Σχ. Μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

 Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, για τις τοποθετήσεις των Δ/ντών-Δ/ντριών στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, θα γίνει την  Παρασκευή 5 Αυγούστου. Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει ήδη ολοκληρώσει την επεξεργασία των δηλώσεών σας, αλλά ΔΕΝμπορούμε να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις, γιατί πρέπει να προηγηθούν οι τοποθετήσεις Δ/ντών-Δ/ντριών στα Πειραματικά Σχολεία και να γίνουν οι ανακλήσεις των δηλώσεων των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων που δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν Διευθυντές μέχρι και τηνΠέμπτη 4 Αυγούστου.

ΔΟΕ - Όλα τα βιβλία, στο σύνολό τους, να παραδίδονται έγκαιρα,ξεχωριστά σε κάθε σχολείο, με ευθύνη της υπηρεσίας


ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Κυρία Υπουργέ
Κυρία Υφυπουργέ
Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Η απαράδεκτη κατάσταση παραλαβής σχολικών βιβλίων στην αρχή και η προχειρότητα στη διαδικασία παραλαβής των βιβλίων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου οι εκπαιδευτικοί πέρα από τις υποχρεώσεις τους καλούνται να παραλαμβάνουν, διαλέγουν, πακετάρουν και μεταφέρουν τα βιβλία, δεν περιποιεί τιμή για κανέναν.
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα διανομής βιβλίων προσβάλλουν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και την αντίληψη για το σχολείο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

YΠΕΠΘ- Πίνακας με τις συνολικές αξιολογικές μονάδες των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για τον πίνακα με τις συνολικές αξιολογικές μονάδες των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πατήστε εδώ.

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στους τομείς του Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την :
«Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς του Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2011 - 2012»
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν από την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 έως και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και να συγχωνεύσει, με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, 22 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) από τα 64 που λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση κλείνει πάνω από το ένα τρίτο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Για την απόφαση αυτή επικαλείται «οργανωτικές αδυναμίες» και «εξοικονόμηση».  Όλη κι όλη η «εξοικονόμηση» είναι όμως οι μισθοί των 100 εκπαιδευτικών που στελέχωναν τα Κέντρα που κλείνει, καθώς τα έξοδα λειτουργίας τους καλύπτονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

  • Είτε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια.
  • Είτε επιλέγει πολιτικά να υποβαθμίσει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

ΥΠΕΠΘ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 παρ. 10 του ν. 3848 /2010: α) γονέων περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, β)εκπαιδευτικών με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, γ) εκπαιδευτικών γονέων τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και δ) ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν. 3194/2003 καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 (οι ειδικότητες ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ04.04) να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε πίνακα διορισμών της αντίστοιχης κατηγορίας, κατά κλάδο και ειδικότητα.