Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους

Υλοποιηση του προγράμματος "Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους" το οποίο απευύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Π.Ε.
Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος με ομαδικές εργασίες που θα περιγράφουν το πώς οι ίδιοι
αντιλαμβάνονται τα Δικαιώματά τους, μετά από τη σχετική κατανόηση του θέματος , με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους
Οργανώνεται από τη UNICEF σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μια άλλη δημιουργία από Η/Υ

Κατασκευή μίνι πόλεων από υλικά υπολογιστών.
ΠΗΓΗ:http://xsefoto.blogspot.com/2011/03/blog-post_9022.html

 Η δημιουργικότητα δεν έχει όριο για τον Ιταλό καλλιτέχνη Franco Recchia. Χρησιμοποιεί μέρη του υπολογιστή και κάνει τα τοπία πόλεων και ουρανοξύστες από αυτά. Είναι εκπληκτικά λεπτομερή. Πραγματικά πρέπει να έχεις το ταλέντο για να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο. Είναι όλα με έντονες γραμμές που τα καθιστούν τόσο όμορφα, και το πράσινο χρώμα και αλλού το γκρι ολοκληρώνει την εικόνα.

Τα φαρμακεια του ΙΚΑ που εξυπηρετουν ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Τα 6(ΕΞΙ!) φαρμακεια του ΙΚΑ που εξυπηρετουν ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ
Σας ενηµερώνουµε ότι έπειτα από συµφωνία των Διοικήσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΠΑΔ,
προκειµένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η οικονοµική επιβάρυνση των ασφαλισµένων του ΟΠΑΔ λόγω της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρµάκων από τα φαρµακεία της Αττικής και του Πειραιά, οι ασφαλισµένοι του ΟΠΑΔ µπορούν προσωρινά να προµηθεύονται χωρίς δαπάνη τα φάρµακά τους από τα κάτωθι Φαρµακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

Οργανισµός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών

H ατµόσφαιρα στη συνέντευξη Τύπου που έδινε ο Οργανισµός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών ήταν φορτισµένη.Τα χρέη συνεχίζουν να συσσωρεύονται και το υπουργείο, υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Οργανισµού, δεν απαντά καν στα αιτήµατά του για συζήτηση
Οι Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες βρίσκονται σε μικρές πόλεις και χωριά από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μικρός Αναγνώστης Άκου την NEA ιστορία της εβδομάδας

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάθε εβδομάδα ο Μικρός Αναγνώστης αφηγείται μια νέα ιστορία με τη φωνή ενός νέου ταλαντούχου ηθοποιού. Θέλεις να την ακούσεις;
Για τις πολιτικές και πολεμικές διαμάχες που συγκλονίζουν ένα …κοτέτσι (!) μάς διαβάζει ο Αστέριος Πελτέκης, στο διήγημα «Δυο κοκόρια ζωηρά» από το βιβλίο της Φιλομήλας Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, «Σ΄ ένα πέλαγο ανοιχτό» των εκδόσεων Πατάκη. Ακου την ιστορία ......

Παράσταση: ΤΡΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ

Η «ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

«ΤΡΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ»

ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

Η Μαγική Αυλαία είναι ένας Θίασος που δημιουργήθηκε το 1994 από τον Βαγγέλη Λιοντή και την μεγάλη του αγάπη προς τα παιδιά, αλλά και την ανάγκη του να δημιουργήσει ένα φανταστικό ταξίδι στο όνειρο, στο παραμύθι, στην μαγεία και στις αξίες των δικών του παιδικών χρόνων και να μάς μεταφέρει εκεί,

Στελέχωση Μονάδας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσων: 10 Απριλίου 2011.
Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση «Πρότυπης» Μονάδας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Η Πρότυπη Μονάδα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα έχει στόχο :Να αξιοποιηθούν οι δεξιότητες, η εμπειρία των στελεχών Πληροφορικής και Τεχνικής Υποστήριξη του Υπουργείου           - Να αντιμετωπιστούν από κοινού οι προκλήσεις που αναδύονται από τις νέες υπηρεσίες που παρέχει το ΥπουργείοΤη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Πολίτες και ο σχεδιασμός νέων καινοτόμων υπηρεσιών    ---Τη βέλτιστη οργάνωση και λειτουργία των υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΥπουργείουΗ Πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε υπαλλήλους του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του που κρίνουν ότι έχουν τα ανάλογα προσόντα.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θερινό Σχολείο ΕΠΥ

Η ΕΠΥ στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για τον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, (Π.Δ.Π. 2011 -2012) ανακοινώνει τη λειτουργία για πρώτη φορά ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, διάρκειας δύο εβδομάδων στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 ως και τη Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011. Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως τις 15:00, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητας μεταφοράς με πούλμαν από (και προς) το σπίτι ή από σταθμό μετρό και ηλεκτρικού.
Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και απευθύνεται σε δύο ηλικιακές ομάδες μαθητών που θέλουν να προετοιμαστούν σωστά και με αξιώσεις για τον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής:

Όπερα "Αντιγόνη"

«Πράσινο» για το επίδομα των 176 ευρώ στους καθηγητές


«Πράσινο φως» για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάβει ο Αρειος Πάγος, δικαιώνοντας μάλιστα και εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Eπιμορφωτική συνάντηση καθηγητών στην Εθνική Πινακοθήκη

Στην ξενάγηση μπορεί να λάβει μέρος ένας εκπαιδευτικός απο κάθε σχολείο της δ/σης Ανατολικής Αττικής

Η Άλγεβρα στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

Η Ένωση Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών και ή Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών
σας προσκαλούν την Παρασκευή 1/4/2011, ώρα 7μμ στη Διάλεξη – Συζήτηση με θέμα: «Η Άλγεβρα στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών»
Ομιλητής: Θεοδόσης Ζαχαριάδης, καθηγητής του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ.
Αίθουσα Γ22 του Μαθηματικού τμήματος



Εισαγωγικά Εργαστήρια Δράματος στην Παιδαγωγική Διαδικασία

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δια-ΔΡΩ-μές

στο δράμα και την παιδαγωγική πράξη
Γεφυρέων και Δυαλέων 22, Γκάζι/Ρουφ www.wix.com/diadromes/diadromes

Διοργανώνει μονοήμερα εισαγωγικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαφόρων βαθμίδων και ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την τέχνη του δράματος στην παιδαγωγική διαδικασία .

Σεμινάριο Φωνολογικών και Αρθρωτικών Διαταραχών

Αυστριακή Ορχήστρα Μπαρόκ της Βιέννης

με την αυστριακη ορχηστρα μπαροκ

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην εποχή του Μπαρόκ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 11 Απριλίου 2011 στην Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η Αυστριακή Ορχήστρα Μπαρόκ της Βιέννης, το πιο γνωστό μουσικό σύνολο μπαρόκ της Αυστρίας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στα πλαίσια του τρίπτυχου αφιερώματος στην Βιέννη που παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών και Φωτοαφήγησης (φωτοκόμικ) Πες το με εικόνες2011

Το Φεστιβάλ θα γίνει στις 9 Μαΐου 2011 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης  και θα δοθούν «βραβεία κοινού» από τους μαθητές.
Δηλώσεις συμμετοχής και σημαντικές ημερομηνίες
Η δήλωση ενδιαφέροντος (αριθμός και κατηγορία έργων που προτίθεται κάθε σχολείο να στείλει στο φεστιβάλ) θα γίνει μέχρι 4 Απριλίου 2011, στο 2103576046
Όλα τα έργα (φωτοαφηγήσεις ή ταινίες) πρέπει να είναι έτοιμα και να έχουν παραδοθεί στη ΔΔΕ Ανατ. Αττικής (υπόψη κ. Γκόβα) μέχρι 4 Μαΐου 2011, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες Οι Φωτοαφηγήσεις μπορούν να αποσταλούν σε αρχείο PowerPoint 97-2003 ή σε αρχείο avi.Οι Ταινίες να σταλούν σε avi.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΚ Καθηγητών Δελτίο Τύπου

ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Αθήνα, 18 Μάρτη 2011
Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τους στόχους του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση. Αντίθετα, διασύρουν το συνδικαλιστικό κίνημα, το απαξιώνουν και το περιθωριοποιούν, σε μια συγκυρία που αυτό πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία του, να δώσει σκληρές μάχες, συσπειρώνοντας όλους τους καθηγητές, που ως εργαζόμενοι δοκιμάζονται και αυτοί σκληρά, όσο ποτέ άλλοτε, στη μεταπολιτευτική περίοδο .
Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να περιφρουρήσει τους αγώνες μας για το δημόσιο σχολείο και τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, απομονώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που σπιλώνουν την εικόνα του δασκάλου και αμαυρώνουν την ιστορία του κλάδου

ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ
http://olme-attik.att.sch.gr/index.php
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

• 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30-03-2011 (σε συνεννόηση με ΔΟΕ) με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής : να αποσυρθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων
• Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας

Έρευνα κοινής γνώμης για το Νέο Λύκειο , ΥΠΕΠΘ

ΠΕΚΑΠ Δελτίο τύπου (20/03/2011)

Στις 20/03/2011 (Κυριακή), το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε έρευνα κοινής γνώμης «επί ζητημάτων Λυκείου και Λυκειακής εκπαίδευσης» που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία του σε ιδιωτική εταιρεία.  Μεταξύ άλλων στην έρευνα υπήρχε και το εξής ερώτημα:«Θα σας διαβάσω τώρα μια λίστα μαθημάτων και θα ήθελα να μου πείτε ποια από αυτά θεωρείτε ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικά και ποια επιλογής»

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το μάθημα πληροφορικής στην Ευρώπη

http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/key_data_series/048EN.pdf
Το Δίκτυο Ευρυδίκη αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Μονάδα με έδρα τις Βρυξέλλες και τις Εθνικές Μονάδες σε κάθε μια από τις 31 χώρες

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ «Μετεξεταστέα» τα Ελληνόπουλα στο Ίντερνετ

Aπό τα : taneaon-line
Ολόκληρο το κείμενο : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4623044Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας του προγράμματος EU Kids Online, η οποία διενεργήθηκε σε παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου, ηλικίας 11-13 ετών, από 25 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.
Με βάση την αρχή ότι «ο αναλφάβητος του αύριο (πλέον του σήμερα) είναι ο ψηφιακά αναλφάβητος», οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα μικρότερα παιδιά χρειάζεται να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους ικανότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.
  • Από την έρευνα προκύπτει ότι -κατά μέσον όρο- τα παιδιά κατανοούν λιγότερες από τις μισές από τις 17 ενέργειες για τις οποίες ρωτήθηκαν,
  • κάτι που δείχνει ότι η εξοικείωσή τους με τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι επαρκής.

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διαβάσετε την επίσημη έκθεση του ΥΠΕΠΘ που αφορά την δημόσια διαβούλευση που προέκυψε με θέμα "Συνενώσεις-Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012"
Η δημόσια διαβούλευση (δημόσια ανοιχτή έκφραση ιδεών ) έγινε μεταξύ Τετάρτης 19 Ιανουαρίου και Κυριακής  23 Ιανουαρίου και πήραν θέση εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι σχολείων  κλπ