Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Θεατρική παράσταση στα Αγγλικά, για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου

RUINS OF PASSION


Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ ετοίμασε μια παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου 2011 και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου και η οποία απευθύνεται σε παιδιά που μαθαίνουν Αγγλικά.

Τίτλος της : RUINS OF PASSION

Βασίζεται στην Αρχαία τραγωδία και παίζεται όλη στα Αγγλικά.

Εξιστορεί τα πάθη του οίκου των Ατρειδών από την Θυσία της Ιφιγένειας μέχρι την αθώωση του Ορέστη από τον Αρειο Πάγο.

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ απευθύνεται τόσο στους καθηγητές της Αγγλικής και τους καλεί να φέρουν τα τμήματα τους να παρακολουθήσουν την παράσταση η οποία επιλέχθηκε από ξένα πανεπιστήμια και κολλέγια που οι σπουδαστές τους επισκέπτονται την Ελλάδα αυτή την περίοδο. Ήδη και φέτος έχουν κλείσει παραστάσεις τμήματα Κλασσικών, Θεατρικών σπουδών Αμερικάνικων και Αγγλικών σχολείων.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές σας να παρακολουθήσουν την παράσταση μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής. Θα είναι πολύ χρήσιμο για αυτούς να ακούσουν την Αγγλική γλώσσα σε ένα ποιητικό ύφος και κείμενο παρακολουθώντας μια παράσταση πάνω σε ένα γνωστό μυθολογικό πλαίσιο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση με μικρά group μαθητών οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδος.

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ είναι ένας φιλόξενος χώρος στο κέντρο της Αθήνας (Κεφαλληνίας 17 στην Κυψέλη)χωρητικότητας 200 θέσεων με πλήρη ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση, άνετο φουαγιέ, οργανωμένο μπαρ και με το κατάλληλο προσωπικό να εξυπηρετήσει τους θεατές.


Θα παρακολουθήσετε μια φροντισμένη παράσταση βασισμένη στην Αρχαία τραγωδία.

Η παράσταση είναι όλη παιγμένη στα Αγγλικά από ταλαντούχους ηθοποιούς που έχουν την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα.

Οι Μεγάλες βιντεοπροβολές και η μουσική, τα κοστούμια και οι φωτισμοί κάνουν το θέαμα συναρπαστικό.

Δείτε φωτογραφίες και video-clip.
http://www.topos-allou.gr/

Λίγα λόγια για την παράσταση


Η παράσταση ξεκινάει από την θυσία της Ιφιγένειας στην Αυλίδα . Οι ικεσίες τόσο της Κλυταιμνήστρας όσο και της μικρής Ιφιγένειας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η θυσία γίνεται και ο στρατός των Ελλήνων αναχωρεί για την Τροία. (ΕΥΡΙΠΙΔΗ: Ιφιγένεια εν Αυλίδι)

Mετά την καταστροφή της Τροίας το νικηφόρο μαντάτο της πτώσης πέρασε με φωτιές από βουνό σε βουνό και έφτασε στις Μυκήνες όπου το πληροφορείται η Κλυταιμνήστρα. Ο χρόνος των δέκα χρόνων που πέρασε δεν απάλυνε τον πόνο από την θυσία της Ιφιγένειας και όταν ο Αγαμέμνων φτάνει τον σκοτώνει μαζί με την Κασσάνδρα την κόρη του Πρίαμου και μάντισσα που μαντεύει το φονικό. (ΑΙΣΧΥΛΟΥ: Αγαμέμνων)

Η αμέσως επόμενη σκηνή μας μεταφέρει στον τάφο του Αγαμέμνονα όπου η Ηλέκτρα θρηνεί το χαμό του πατέρα της. Εκεί φτάνει η αδελφή της Χρυσόθεμις-που υπακούει στην Κλυταιμνήστρα και στον Αίγισθο σ΄ αντίθεση με την Ηλέκτρα που επαναστατεί.

Η αφήγηση εισάγει στην σκηνή και μας πληροφορεί για την Κλυταιμνήστρα που έρχεται και αυτή στον τάφο για να αποδώσει τιμές. Η Ηλέκτρα συγκρούεται μαζί της. Η σκηνή είναι άγρια και γνωστή για την δύναμη της. Όταν η Κλυταιμνήστρα αποχωρεί έρχεται στη σκηνή ο Ορέστης και βλέπουμε την σπαρακτική σκηνή της αναγνώρισης Ηλέκτρας Ορέστη (ΣΟΦΟΚΛΗ: Ηλέκτρα)

Ο Ορέστης για να εκδικηθεί το φόνο του πατέρα του γίνεται μητροκτόνος. Η ύβρις του ξεσηκώνει τις Ερινύες –παλιές μητριαρχικές θεότητες- που τον στοιχειώνουνε (ΕΥΡΙΠΙΔΗ: Ορέστης). Τον καταδιώκουν μέχρι που ο Ορέστης καταφεύγει στο ναό της Αθηνάς στην Αθήνα. Στο δικαστήριο του Αρείου πάγου οι ψήφοι που τον αθωώνουν και εκείνοι που τον καταδικάζουν ισοψηφούν οπότε η Αθηνά ρίχνει την ψήφο της υπέρ του Ορέστη και τον σώζει. (ΑΙΣΧΥΛΟΥ: Ευμενίδες).

Η παράσταση τελειώνει και η Αριστοτελική λύτρωση επιτελείται τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τους θεατές. Οι Ερινύες δικαιώνονται μια που η Αθηνά τους επιφυλάσσει περίοπτη θέση στους νέους.

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

200 θέσεις
Ημέρες και ώρες παραστάσεων κατόπιν συνενοήσεως
τηλέφωνα 210-8656004, 210-8624392

Τιμή εισιτηρίου

10 €/άτομο
ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου