Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόγραμμα «εκπαίδευση & σύγχρονος χορός»

από τα σχολεία του Πειραιά

31 Μαρτίου 2011 στο Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μικράς Ασίας 24 Κερατσίνι (όπισθεν δημαρχιακού μεγάρου) και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Μαρτίου 2011

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και ο Δήμος Κερατσινίου διοργανώνει και συμμετέχει από φέτος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορογραφίας "χόρεψέ το!", όπου ξεκίνησε τη περσινή χρονιά από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος "εκπαίδευση & σύγχρονος χορός" με μεγάλη επιτυχία. Το φεστιβάλ αυτό κύριο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές να εκφράσουν συλλογικά απόψεις, ιδέες και συναισθήματα δημιουργώντας χορογραφίες & χοροθεατρικές συνθέσεις πάνω σε θέματα που τους απασχολούν. Επίσης με την ευκαιρία της συνεργασίας των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, θα δοθεί η ευκαιρία στις βραβευμένες χορογραφιών να συμμετάσχουν τιμητικά και στο φεστιβάλ της άλλης.

ΘΕΜΑ-ΕΙΔΟΣ: Το Φεστιβάλ δεν έχει ενιαίο θέμα αλλά οι ομάδες θα πρέπει να σκεφτούν ένα δικό τους θέμα, να γράψουν 100 λέξεις περιγραφή και να δώσουν στη χορογραφική σύνθεση-παράσταση τίτλο. Οι μαθητές μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από κείμενα (ποιητικό ή πεζό λόγο), την παράδοση (παραμύθια, θρύλους), πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, πρόσωπα, καθημερινή ζωή, φωτογραφίες, βίντεο, άρθρα εφημερίδων, επικαιρότητα κ.α. Οι συνθέσεις πρέπει να είναι ομαδικές, δηλαδή να παίρνουν μέρος τουλάχιστον 3 άτομα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε είδος /στυλ/φόρμα σύγχρονου ή μοντέρνου χορού (jazz, hip-hop, break, jive κ.α) καθώς και μουσικής. Στην τελική παράσταση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κείμενο (λόγος), εικόνα (φωτογραφία ή βίντεο), μουσική, τραγούδι, σκηνικά, κοστούμια.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η διάρκεια κάθε χορογραφικής σύνθεσης/παράστασης ορίζεται από 3 έως 9 λεπτά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ: Κάθε σχολείο μπορεί να πάρει μέρος με μία μόνο ομάδα. Κάθε ομάδα θα παρουσιάσει μια μόνο αυτοτελή σύνθεση-χορογραφία. Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θα υπάρξουν «βραβεία/διακρίσεις κοινού». Οι συμμετέχοντες μαθητές θα σχολιάσουν και θα βραβεύσουν τις δημιουργίες ως προς α) τη σύνθεση (εισαγωγή, μέρη, ανάπτυξη, θέμα, ρυθμός χρήση χώρου/χρόνου, ομαδικότητα), β) την ερμηνεία (εκτέλεση, ψυχική συμμετοχή, τεχνική), γ) την πρωτοτυπία, δ) την απόδοση του θέματος.

 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Α) Οι ενδιαφερόμενες χορευτικές ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή με πλήρη στοιχεία (βλ. παρακάτω) μέχρι τις 23 Μαρτίου 2011 (νέα ημερομηνία)

Β) Το Φεστιβάλ "χόρεψέ το!" από τα σχολεία του Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2011 στο θέατρο …


Η ΦΟΡΜΑ ΣΟΙΧΕΙΩΝ παρακάτω/συνημμένο



Πληροφορίες-Συντονισμός:

Ζωή Σαρίδου υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΙΔΕ Πειραιά

Τηλ. 210.4173678

Στοιχεία παράστασης για το Φεστιβάλ

«Χόρεψέ το» από τα σχολεία του Πειραιά

Και να σταλεί ηλεκτρονικά στο zogiasaridu@msn.com μέχρι 23 Mαρτίου 2011

(Πληρ 210.4173678)

Όνομα Ομάδας:

Όνομα σχολείου:

Τίτλος παράστασης:

Διάρκεια:

Σύντομη περιγραφή (το πολύ 100 λέξεις):

…………………………………………………………………

………………………………………………………………….

………………………………………………………………….

……………………………………………………………………

………………………………………………………………….





Παίρνουν μέρος: (αλφαβητική σειρά, πλήρες όνομα & επώνυμο)

• ….

• …..

• …..

• …..

• …..

 
Μουσική που χρησιμοποιήθηκε: (συνθέτης κ.α)

• …….

 
Κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν: (τίτλος, συγγραφέας)

• …….

 
Όνομα και υπογραφή

υπεύθυνου εκπαιδευτικού                                             Υπογραφή διευθυντή

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσαμε να μάθουμε αν το φεστιβάλ χόρεψε το θα πραγματοποιηθεί και το 2012 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή