Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται συγχωνεύσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια του Πειραιά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 10/02/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τον Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Πειραιά, μετά από κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας που κάλεσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με βασικό θέμα τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων.

Ο Προϊστάμενος τροποποίησε προς το αρνητικό την στάση του. Συγκεκριμένα:

- Για τις συγχωνεύσεις σχολείων, δεν προσπάθησε να καθησυχάσει, όπως έκανε σε αντίστοιχη συνάντηση στις 20/01. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχει κείμενο εργασίας από την πλευρά του που μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων. Σε επίμονη έκκληση από την ΕΛΜΕ Πειραιά, να ενημερώσει και να μας παρουσιάσει τις καταρχήν προτάσεις του, απάντησε αρνητικά. Δήλωσε ότι το «κείμενο εργασίας» θα είναι δημοσιοποιήσιμο την Τετάρτη 16/02/2011. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά, θα ενημερωθούν για την εισήγηση του Προϊστάμενου, δύο μέρες πριν η εισήγησή του, με βάση την εγκύκλιο, σταλεί στην Περιφέρεια! Το μόνο που «αποκάλυψε» ο Προϊστάμενος είναι ότι στα υποψήφια σχολεία και τμήματα προς κλείσιμο και συγχώνευση είναι κτίρια που είναι μισθωμένα, σχολεία που συστεγάζονται και ότι δεν έχει πρόβλημα με σχολεία με 300 ή 350 μαθητές (!!!) και τμήματα, κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση, που είναι ολιγομελή!

- Για τα 30άρια τμήματα, ο προϊστάμενος προχώρησε σε μια σημαντική τροποποίηση. Ενώ στην προηγούμενη συνάντηση είχε αναφέρει ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών 25, τώρα αναφέρθηκε σε τμήματα με μέσο όρο 25 μαθητές!!! Άρα, επειδή ως γνωστόν υπάρχουν αίθουσες που λόγω μεγέθους δεν χωρούν πάνω από 20-22 μαθητές, νομιμοποιούνται έτσι αλλού τα 28-30 τμήματα για να βγάζουμε μέσο όρο 25!

- Υπερασπίστηκε σθεναρά την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, αναπαράγοντας τα φαιδρά επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών και γνωστών τηλεεισαγγελέων που ενοχοποιούν όλη την κοινωνία και κυρίως τους εργαζόμενους, για τα προβλήματα που υπάρχουν σε Παιδεία, Υγεία κοκ, απαιτώντας περισσότερες περικοπές και περισσότερη λιτότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τόνισε πως είναι ριζικά αντίθετο με το κλείσιμο σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων. Προωθούν την λογική του σχολείου-επιχείρησης, συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του «Καλλικρατικού» σχολείου της αγοράς, των χορηγών και της αναζήτησης πόρων, της αμορφωσιάς και της ταξικής διαφοροποίησης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά θα ξεσκεπάσει την κυβερνητική προπαγάνδα, που αναπαράγει ο Προϊστάμενος, ότι αυτές γίνονται για δήθεν παιδαγωγικούς λόγους και για αντιμετώπιση κτιριακών προβλημάτων.

Τα προβλήματα στα σχολεία του Πειραιά αντιμετωπίζονται με ιδρύσεις σχολείων, καλύτερα κτίρια, ολιγομελή τμήματα για ουσιαστική βελτίωση του παιδαγωγικού/εκπαιδευτικού έργου.

- Δεν δεχόμαστε το αντιπαιδαγωγικό στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα και σε μεγάλα σχολεία! Παλεύουμε για τμήματα το πολύ μέχρι 20 μαθητών.

- Δεν δεχόμαστε την δραματική τροποποίηση που θα φέρουν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων η μαζική απώλεια οργανικών θέσεων (υπεραριθμίες, μετακινήσεις σε άλλες βαθμίδες και σε άλλα ΠΥΣΔΕ).

- Δεν δεχόμαστε την λιτότητα και τις περικοπές στην παιδεία, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία προωθούνται. Ειδικά μέσα στον Φλεβάρη που διαμορφώνονται αυτές οι εισηγήσεις από την διοίκηση. Κανένας εφησυχασμός. Καταγγέλλει τον Προϊστάμενο, γιατί δεν έδωσε συγκεκριμένη ενημέρωση στην ΕΛΜΕ, παρόλο, που έχουν εκπονηθεί σχέδια κατάργησης σχολείων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 22-23 Φεβρουαρίου

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου