Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνος για τα παιδιά ο περιβαλλοντικός θόρυβος στο σχολείο

Την υψηλότερη στάθμη θορύβου (61dB) έχει η Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες, αναφορικά με το σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα με μελέτη της διεπιστημονικής μελετητικής ομάδας εργασίας του BGS. 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) στο σχολικό περιβάλλον το επίπεδο του περιβαλλοντικού θορύβου στο εσωτερικό των σχολικών τάξεων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 35 dB. 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Περιβαλλοντικός θόρυβος στα σχολεία ...κίνδυνος για τα παιδιά» που διοργάνωσε ο  BGS στις 20 Οκτωβρίου, τονίστηκε ότι ο περιβαλλοντικός θόρυβος είναι μία τεράστια απειλή για την υγεία μας και αυτή των παιδιών μας, όπως αποκαλύπτουν οι ψυχολογικές και κοινωνιολογικές έρευνες. 
Συγκεκριμένα, εκνευρισμός, δυσφορία, απώλεια ακοής, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, ψυχολογικές διαταραχές, ακροαστική κόπωση, επιθετική συμπεριφορά, διαταραχές ύπνου, δυσάρεστες ορμονικές αντιδράσεις, μειωμένη απόδοση στη δουλειά και στο σχολείο, αλλά και προβλήματα επικοινωνίας είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα. 
Η έννοια και ο χαρακτηρισμός του περιβαλλοντικού θορύβου περιλαμβάνουν το σύνολο της ηχητικής όχλησης που προέρχεται από τις μεταφορές, τη βιομηχανία, τις δραστηριότητες αναψυχής και εστίασης, καθώς και από οικιακές δραστηριότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου