Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ -Βιομηχανική Κληρονομιά


«Βιομηχανική Κληρονομιά: Αξίες από το παρελθόν, παρακαταθήκη για το μέλλον…»,
που συντονίζει, προγραμμάτισε την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου στις 2 -4/12/2011.
Στο θεματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν Εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης οι οποίοι
·       υλοποιούν  στα σχολεία τους  projects Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας μ’ αυτής του δικτύου και είναι ενταγμένοι στο δίκτυο της Βιομηχανικής Κληρονομιάς
·       προτίθεται να υλοποιήσουν projects Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας φέτος ή/και την επόμενη χρονιά και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.
Το ΚΠΕ Νάουσας θα δημιουργήσει βάση δεδομένων επιμορφωμένων εκπαιδευτικών, ώστε στα εκπαιδευτικά προγράμματα (ημερήσια και πολυήμερα) που υλοποιεί να συμμετέχουν οι ήδη επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από  τα σχολικά τους τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την υποχρέωση στο τέλος του σχολικού έτους να μας αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή το αποτέλεσμα του  σχεδίου εργασίας που υλοποίησαν.
Το ΚΠΕ Νάουσας θα καλύψει μέσω του ΤΔΕ τη διαμονή  των συμμετεχόντων, δυο δείπνα, ένα γεύμα και τα coffee break. Επίσης θα δώσει στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής καθώς και τις εισηγήσεις και οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό υλικό θα παραχθεί κατά τις εργασίες του σεμιναρίου,  σε ηλεκτρονική μορφή.  

Παρακαλούμε τους Υπευθύνους Καινοτόμων Δράσεων των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους την παρούσα πρόσκληση και να μας αποστείλουν έως 14/11/2011 τις αιτήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
          Η θεματολογία του σεμιναρίου θα αφορά την υδροκίνηση  χτες και σήμερα, τα Κέντρα Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς  και ο συνεργατικός και εκπαιδευτικός τους ρόλος, η μουσειοπαιδαγωγική προσέγγιση της Βιομηχανικής κληρονομιάς καθώς και η σύνδεση των παραπάνω με το Βιώσιμο Τουρισμό.
Το πρόγραμμα  του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην Κεντρική Ιστοσελίδα του ΚΠΕ καθώς και στην ιστοσελίδα του δικτύου www.viokliron.gr σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα ΚΠΕ και οι Υπεύθυνοι Καινοτόμων δράσεων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωση, παρακαλούμε να μας αποστείλουν έως 11/11/2011 την πρόταση τους.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των συντονιστικών και συνεργαζόμενων ΚΠΕ, των συνεργατών μας Υπευθύνων Καινοτόμων δράσεων και εξωτερικών συνεργατών μας  με σκοπό το σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων μας το σχολικό έτος 2011-2012.
 Παρακαλούμε τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ να μας κοινοποιήσoυν έως και 11/11/2011 τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα τα εκπροσωπήσουν. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης των μελών των ΠΟ θα καλυφθούν από τα οικεία  ΤΔΕ τα έξοδα διατροφής από το ΤΔΕ του ΚΠΕ Νάουσας.
Παρακαλούμε τους Υπευθύνους Καινοτόμων δράσεων που επιθυμούν να συνεργαστούν να μας κοινοποιήσουν έως 11/11/2011 τις συμμετοχές τους. Το ΚΠΕ Νάουσας θα καλύψει μέσω του ΤΔΕ τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων Υπευθύνων Καινοτόμων δράσεων.

Η Πράξη υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.

Συνημμένο έντυπο αίτησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου