Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ


Κ.Π.Ε. ΦιλίππωνΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: "ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ"

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Φιλίππων, θα υλοποιήσει μονοήμερη εκπαιδευτική δράση με θέμα:. «Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στα τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς». Η δράση απευθύνεται σε 60 ενήλικες της ευρύτερης περιοχής.

Ο σχεδιασμός της δράσης βασίζεται στο γεγονός ότι το τραγούδι δείχνει την αισθητική, τις αντιλήψεις αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους. Στους στίχους μπορούμε να ανιχνεύσουμε πλευρές της παραδοσιακής ελληνικής ζωής που σχετίζονται τόσο με το οικιστικό περιβάλλον (κατοικίες, γέφυρες, κρήνες, παραδοσιακά επαγγέλματα), όσο και με το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα, πανίδα, καιρικές συνθήκες-εναλλαγή εποχών). Η ανάδειξη των συγκεκριμένων παραδοσιακών τραγουδιών και χορών έχει διδακτικό περιεχόμενο για τη σχέση των ανθρώπων με το αειφορικό τους περιβάλλον.  
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλίππων
Η δαπάνη μετακίνησης των συμμετεχόντων  βαρύνει τους ίδιους.
 
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΦΑΞ (2510 516497) Η ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (kpefilip@yahoo.gr) ΣΤΟ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΩΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2510 516661. ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου