Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ 17,18 ΚΑΙ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


 Το ΚΠΕ Ιεράπετρας Λασιθίου,ως συντονιστικός φορέας του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Υγροτ(ρ)οπο…ποιώ τη συμπεριφορά μου», στο πλαίσιο των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στη πράξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ» προγραμματίζει την διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης,  στις 17, 18 και 19/06/ 2011, συνολικής διάρκειας 25 ωρών, στην Ιεράπετρα, στο πεδίο και στους χώρους του ΚΠΕ με θέμα:
«Η εκπαίδευση για την αειφορία μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της συμπεριφοράς της κοινωνίας των πολιτών; Οι περιπτώσεις του υγρότοπου της αλυκής της νήσου Χρυσής και οι εκβολές του Μυρτιανού ποταμού»


Οι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή20/05/2011, στους υπεύθυνους περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των νομών τους. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με ευθύνη των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 23/05/2011, οπότε οι υπεύθυνοι θα αποστείλουν ηλεκτρονικά, σχετικό πίνακα των προτεινόμενων εκπαιδευτικών, με τους αναπληρωτές τους, στο ΚΠΕ Ιεράπετρας (με όλα τα στοιχεία της αίτησης και απαραίτητα το κινητό τους τηλέφωνο).
Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων, για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, το Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας θα ζητήσει σχετική έγκριση από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ, Τμήμα Α.Υ. & Π.Α. του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, η οποία θα διαβιβασθεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.
Το ΚΠΕ Ιεράπετρας από το ΤΔΕ/Υ θα καλύψει:
Τα έξοδα αμοιβής, διαμονής, διατροφής και μετακίνησης των εισηγητών (μέχρι 3 διανυκτερεύσεις).
Τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών και των μαθητών, από σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλ. από την έδρα του ΚΠΕ Ιεράπετρας (μέχρι 2 διανυκτερεύσεις). Τα έξοδα διατροφής και κέτερινγκ, όλων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών.
Τα έξοδα μεταφοράς στο πεδίο όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο καθώς και όσα έξοδα θα απαιτηθούν σχετικά με τη δημοσιότητα και την κάλυψη αναλώσιμων υλικών.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, μέχρι και την άφιξή τους στην Ιεράπετρα, δεν καλύπτονται. Οι ομάδες μαθητών θεωρούνται εισηγητές και θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους, με χρήση μέσων δημόσιας μεταφοράς ή ΕΙΧ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου