Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βραβείο στον «Ικαροµένιππο»

Μέσα σε πέντε µέρες – τόσο χρόνο είχαν µέχρι να λήξει η προθεσµία υποβολής αιτήσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισµό ∆ιαστήµατος (ESA) – οι µαθητές αλλά και ο καθηγητής Φυσικής του σχολείου, Γιώργος Κοντέλλης, κατάφεραν να φτιάξουν το προσχέδιο για τον «Ικαροµένιππο», τον εκπαιδευτικό δορυφόρο. Για δύο ώρες µετά το τέλος του µαθήµατος η νεανική οµάδα... ροµποτικής δούλευε µε πυρετώδεις ρυθµούς, προκειµένου να είναι έτοιµος ο µικρών διαστάσεων δορυφόρος
Τελικά, η εκτόξευση έγινε µε επιτυχία στη Νορβηγία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και ο «Ικαροµένιππος» κατάφερε να προσγειωθεί, έχοντας φέρει πίσω στους νεαρούς ερευνητές τα δεδοµένα που κατέγραψε.
«Κατά τη διάρκεια της καθόδου, λοιπόν, κατέγραψε πληροφορίες για την ατµοσφαιρική πίεση, τη θερµοκρασία του αέρα αλλά και το στίγµα του δορυφόρου – πληροφορίες που µελέτησαν και ανέλυσαν τα παιδιά στο κέντρο εδάφους που είχε στηθεί», λέει  ο Γιώργος Κοντέλλης.
Ο «Ικαροµένιππος» δεν κατάφερε µόνο να κάνει µία επιτυχηµένη εκτόξευση πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο αλλά και να διακριθεί στον φετινό Πανελλήνιο ∆ιαγωνισµό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft. 

Απο την ιστοσελιδα του 3 λυκειου Μυτιλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου