Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ελληνας Εκπαιδευτικός από τη Μυτιλήνη βραβεύτηκε στο 8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft

Σημαντική διάκριση που πέτυχε Ελληνας εκπαιδευτικός, από τη Μυτιλήνη, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο 8ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft.
Η εκδήλωση της βράβευσης έγινε στη Μόσχα, από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εκπαιδευτικών, οι οποίοι προήλθαν από 40 και πλέον ευρωπαϊκές χώρες.
Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κοντέλλης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, παρουσιάζοντας την «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Δορυφόρου τύπου CanSat», κέρδισε την τρίτη θέση στην ειδική κατηγορία «Επιλογή των Εκπαιδευτικών» (Educators’ Choice), όπου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η διάκριση αυτή εξασφάλισε στον έλληνα εκπαιδευτικό τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φόρουμ και στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακοί μέθοδοι διδασκαλίας από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν επενδύσει στις δυνατότητες της πληροφορικής και των ψηφιακών μέσων προκειμένου να αναβαθμίσουν το διδακτικό τους έργο και να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών τους. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, βραβεύτηκαν συνολικά 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας ανάμεσα από περισσότερες από 80 συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από ειδικούς από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής την καθηγήτρια του St. Patricks University του Δουβλίνου, Dr. Deirdre Butler.




Νικήτριες συμμετοχές ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι ακόλουθες:



Κατηγορία “Extending Learning Beyond the Classroom”: “Training Firm – Online Week” – Jasmin Jusic, Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Κατηγορία “Collaboration”: “Lost and Found Destinies” – Antonin Sekyrka, Τσεχία

Κατηγορία “Cutting Edge Use of Microsoft Technology for Learning”: “genY” – Steven Ronsijn, Βέλγιο

Κατηγορία “Knowledge Building and Critical Building”: “Forensics in the Classroom” – Roger Lister & Kara Barker, Σουηδία

Κατηγορία “Innovation in Challenging Contexts”: “Knowledge tests” - Narine Baghdasaryan, Αρμενία

Κατηγορία “Educators' Choice”: “Grandma's Games” - Marina Vasileva, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).



Εκτός από τη συμμετοχή του κ. Κοντέλλη, την Ελλάδα εκπροσώπησαν φέτος στο διαγωνισμό δύο επιπλέον διακριθείσες δράσεις εκπαιδευτικών του ελληνικού Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, που βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Πρωτοπόρου Εκπαίδευσης της Microsoft Ελλάς. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ακόμα τα ακόλουθα:



1) το «Πρόγραμμα Διαδραστικών Τηλεδιασκέψεων – ΟΔΥΣΣΕΑΣ / Περιβάλλον – Ενεργειακή Επανάσταση – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας"

2) Τα ταξίδια του καπετάν ΣΟΣ στη Μεσόγειο», που επιτρέπει τη διαδικτυακή επικοινωνία 5 σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Λεοντείου Λυκείου Πατησίων Αθήνα, Δημοτικό Σχολείο Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Ναυστάθμου Κρήτης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου Κρήτης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας) για ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, καθώς και η πρόταση διδασκαλίας του κ. Κωνσταντίνου Καλοβρέκτη, καθηγητή στο Επαγγελματικό Λύκειο Λιβαδειάς, με τίτλο «Αγώνας Ταχύτητας με την Μάθηση στο Τιμόνι».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου