Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙΕΛΕ - ΝΕΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συναδέλφων προς την ΟΙΕΛΕ ότι κάποιοι σχολάρχες μειώνουν τον μισθό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (κίνητρο απόδοσης) επικαλούμενοι ρυθ
μίσεις (αρθρ. 55 ν. 4002/2011) που αναφέρονται αποκλειστικά στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό είναι παράνομο, βάσει των εγκυκλίων Α.Π. 172/22-3-2010 και Φ8/51/13776/Δ5, υπογραφόμενες από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ κ. Μ. Κοντογιάννη και τον  Γενικό Γραμματέα κ. Β. Κουλαϊδή, αντίστοιχα.

Δυστυχώς, πληροφορούμαστε ότι και μη κερδοσκοπικά σχολεία, όπως τα Ελληνογαλλικά, πρωτοστατούντος του «Αγ. Παύλου» του Πειραιά, προτίθενται να πυκνώσουν τις τάξεις των παρανομούντων.
Η ΟΙΕΛΕ έχει εγκαίρως αντιδράσει με επιστολή της προς τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ (Α.Π. 21929/ 7-9-2011), όπου την καλεί να ενημερώσει και πάλι τα ιδιωτικά σχολεία ότι οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία και να ελέγξει όσους τυχόν δεν συμμορφωθούν.
Συνάδελφοι, ενημερώνετε αμέσως την Ομοσπονδία για κάθε περιστατικό περικοπής μισθού. Είναι ευθύνη όλων μας να σταματήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου