Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011– Φωνές νερού μυριάδες


O λογότυπος της εκστρατείας και Το Δέντρο της Ζωής σε τέσσερις εποχέςΕκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας -  6 - 9 Οκτωβρίου 2011Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 απευθύνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την ίδια πρόσκληση για μια γιορτή ανοιχτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων – εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση. Μέσα από μια πολύπλευρη, αειφορική θεώρηση με παραδείγματα που θα αντληθούν από αρχαιολογικά σύνολα, μνημεία και μουσεία της χώρας αλλά και από δείγματα της σύγχρονης δημιουργίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντάξει τις χρήσιμες ή βλαβερές πρακτικές του παρελθόντος στο σύγχρονο προβληματισμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού ως απειλούμενου αγαθού. 


Την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό της εκστρατείας, στην οποία συμμετέχουν Υπηρεσίες και εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 



Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη διάρκεια του Σαββάτου 8 και της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2011, ενώ την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό. 

Μέχρι την έναρξη των εκδηλώσεων ο κόμβος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα επικαιροποιείται με καταλόγους των χώρων της επικράτειας και το είδος των εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν στη διάρκεια του τετραημέρου. 

O λογότυπος «Περιβάλλον και Πολιτισμός»: 
Δεσμοί αιώνων που συνδέουν το περιβάλλον με τον πολιτισμό αποτυπώνονται στο λογότυπο της εκστρατείας: ο μίσχος που μόλις έχει βλαστήσει, σύμβολο του θαλερού περιβάλλοντος, γίνεται κύμα της θάλασσας και ιωνικό κιονόκρανο δηλώνοντας την πολιτιστική και περιβαλλοντική αειφορία.



ολοκληρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου