Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων στα πλαίσια του 5ου Πο-λύτεχνου Διαδημοτικού Μαθητικού Φεστιβάλ διοργανώνει διήμερο Επιμορφωτικό Εργα-στήρι Έκφρασης και Δημιουργίας για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Άφησέ με να έρθω μαζί σου…» και εμψυχώτρια την κ. Χάρη Αλεξάκη δραματοπαιδαγωγό και πρόεδρο της ΠΕΕΠΟΘΕ (Πανελλήνια Ένωση Εκπ/κών Πολιτιστικών Θεμάτων).

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου και την Τετάρτη 9 Μαρ-τίου 2011 στις 6:30-9.30μ.μ. στην αίθουσα του Θεάτρου του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης, Κύπρου 21-25 και Μηδείας 2 (πλησίον στάσης Τραμ: Μηδείας).

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη αίτη-ση συμμετοχής και να την στείλετε ηλεκτρονικά έως 5 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύ-θυνση tomeaspol@sch.gr .

Σας τονίζουμε ότι λόγω της φύσεως της συνάντησης οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Σας περιμένουμε με χαρά να μοιραστούμε μια ακόμη δημιουργική εμπειρία.

Με εκτίμηση

Οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων
Ξένια Σίμου
Χρύσα Δούγιου


Περιγραφή του εργαστηρίου

«ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…»

(στίχος από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» Γ. Ρίτσου)

Ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση με σένα και τον άλλο σε ένα δρόμο με στάσεις που επιφυλάσσει εκπλήξεις. Κάτι σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που παίζαμε όταν ή-μασταν παιδιά. Οι καλεσμένοι εμψυχώνονται να αφουγκραστούν το παιδί μέσα τους και τον άλλο, το συνταξιδιώτη τους, με κανόνες κοινά αποδεκτούς. Δοκιμάζουν τις αισθήσεις και τη φαντασία τους. Δοκιμάζουν να εκφράσουν την ανάγκη τους να παίξουν μαζί, να πε-ιραματιστούν, να ονειρευτούν, να νοιώσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των πραγμάτων και να την εκφράσουν ελεύθερα. Με αφορμή μια μουσική, ένα παραμύθι ή ένα ποίημα, αναδημιουργούν τις μικρές τους ιστορίες, χωρίς σκηνικά ή άλλα υλικά εμπό-δια. Κινούνται αυτόνομα στο χώρο που τους δίδεται, αφήνοντας τα δικά τους ίχνη και στο αλώνι του μεγάλου κύκλου συναντιούνται για να μοιραστούν τα δώρα της κοινής τους εμπειρίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεσή τους να ταξιδέψουν για λίγο κάπου αλλού, όπου το παιχνίδι επιτρέπεται, φορώντας άνετα ρούχα και ζεστές κάλτσες στα πόδια, σα να ήταν στο σπίτι τους και ταυτόχρονα μακριά απ ΄ αυτό. Γιατί, «Η ποίηση είναι σαν ένα εί-δος σκασιαρχείο, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύ-τρωσε ανάμεσα στο στάρι», καθώς γράφει κάποιος παιδαγωγός.



ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ονοματεπώνυμο:

Ειδικότητα:

Διεύθυνση κατοικίας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Email επικοινωνίας:

Σχολείο:

Επιθυμώ να συμμετάσχω στο διήμερο Επιμορφωτικό Εργαστήρι Έκφρασης και Δημι-ουργίας για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Άφησέ με να έρθω μαζί σου…» και εμψυχώτρια την κ. Χάρη Αλεξάκη την Τρίτη 8 Μαρτίου και την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στις 6:30-9.30μ.μ. στην αίθουσα του Θεάτρου του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης.

Υπογραφή εκπαιδευτικού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου