Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στο βιβλίο «Ήττα» του συγγραφέα Ανδρέα Κουζέλη

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδιές βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Μουσικό και Αφηγηματικό Αφιέρωμα στο Βιβλίο:
«Ήττα» του Ανδρέα Κουζέλη,
την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Mε ένα μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στο βιβλίο «Ήττα» του συγγραφέα Ανδρέα Κουζέλη, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας!

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:00 ο δεύτερος όροφος της Βιβλιοθήκης μετατρέπεται σε «σκηνή» μουσικού θεάτρου. Ο Ηθοποιός Μάκης Ρευματάς αναλαμβάνει να αφηγηθεί αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο, ενώ οι «ANEMOS» άλλοτε αυτοσχεδιάζουν μουσικά και άλλοτε ακολουθούν δικά τους γνωστά μουσικά μονοπάτια!

Ετούτη η ιδιαίτερη Βραδιά βιβλίου έχει σαν στόχο να «μιλήσει» στο κοινό για την γυναίκα ηρωίδα του βιβλίου «Ήττα» και μαζί για τον έρωτα, το πάθος, την ήττα, κι όλα αυτά με έναν τρόπο διαφορετικό.

Η «Ήττα» είναι το δεύτερο βιβλίο του Ανδρέα Κουζέλη και όπως και ο ίδιος αναφέρει αποτελεί "μήνυμα προς τις αγαπημένες γυναίκες». Κι αν ακόμη η ήττα κρύβει τον πόνο της αποτυχίας, ο Ανδρέας Κουζέλης φωνάζει «Όχι. Η ήττα δεν είναι αποτυχία. Η αποδοχή μιας αλήθειας δεν μπορεί να είναι αποτυχία. Η άρνηση να δούμε, να αποδεχθούμε την αλήθεια αποτελεί τη μοναδική ήττα!»

O Aνδρέας Κουζέλης είναι Κοινωνιολόγος και αποτελεί μια σημαντική πνευματική οντότητα στον Ελληνικό χώρο . Περνώντας άλλοτε μέσα από τον χώρο της πολιτικής και άλλοτε της λογοτεχνίας και της ποίησης, δεν παύει να είναι ουσιαστικός, και ανατρεπτικά δημιουργικός στην καθημερινή του ζωή.

Η συνεργασία του Ανδρέα Κουζέλη με τους ΑΝΕΜOS και τον Μάκη Ρευματά οργανώθηκε αποκλειστικά και μόνο χάριν της εκδήλωσις που πραγματοποιείται με αφορμή την ημέρα της γυναίκας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το μουσικό συγκρότημα «Άνεμος» (www.anemosmusic.gr), συμμετέχουν με τις δικές τους μουσικές και υπόσχονται να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα μοναδική!

Οι βραδιές βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μια σειρά από φιλικές συναντήσεις για όσους αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν μέσα από το διάβασμα να προσεγγίσουν την επιστήμη. Μία φορά το μήνα, ένα επιστημονικό βιβλίο, επιλεγμένο από τα μέλη της Βιβλιοθήκης, «ζωντανεύει» μέσα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα ή εισηγητών με ειδικές γνώσεις πάνω στα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο:8.30-14.00).

Ώρα προσέλευσης: 7.45 μ.μ. Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.


Γραφείο Τύπου:

Λία Πανταζοπούλου, τηλ.: 210 94 69 684, e-mail: liap@eugenfound.edu.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου