Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΙΕΛΕ - Για την περικοπή μισθών στα ιδιωτικά εκπ/τήρια


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΙΕΛ  22/10/2011

 Η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόϊκας, την πολιτική της ανεργίας, των μισθών και των συντάξεων πείνας, των λουκέτων, της ελαστικής και μαύρης εργασίας, της βάρβαρης και άδικης φορολογίας, των περικοπών στην υγεία, στην παιδεία και σε κάθε δημόσιο αγαθό, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και της κινεζοποίησης της χώρας. Θεωρούμε πως η περαιτέρω παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία μόνο κακό μπορεί να επιφέρει στη χώρα και είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ανατροπή της.
Καταγγέλλει επίσης τη δραματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και την πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έρμαιο στους επιχειρηματίες εκείνους που βλέπουν τα σχολεία ως οίκους εμπορίου.
Η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ καταγγέλλει ακόμα την κατευθυνόμενη προπαγάνδα συγκεκριμένων ΜΜΕ και πολιτικών δυνάμεων που βαφτίζουν ως «συντεχνίες» και κατασυκοφαντούν την κάθε κοινωνική ομάδα που τολμάει να αντισταθεί και να διεκδικήσει.
Ενόψει της απόπειρας των ιδιοκτητών να περικόψουν τις αποδοχές μας (κίνητρο απόδοσης , εξομοίωση των μισθών μας με τους νέους μισθούς του δημοσίου) αποφασίζουμε τα εξής βήματα:
1)     Οι εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν εγγράφως στο οικείο Γραφείο Εκπαίδευσης την περικοπή του μισθού τους. Ξεκινά έτσι η πειθαρχική διαδικασία.

2)     Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές με φυλλάδια, ντουντούκες, πανό κ.λπ. ότι το συγκεκριμένο σχολείο περικόπτει, παράνομα, τις αποδοχές των εκπαιδευτικών.
3)     Κηρύσσουμε στάση εργασίας στα σχολεία που κάνουν παράνομες περικοπές και οργανώνουμε συνέλευση των εκπαιδευτικών εκείνη την ώρα. Η Γ.Σ. αποφασίζει:
§         Επίσχεση εργασίας
§         Απεργία
§         Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας
§         Ομαδικές δικαστικές αγωγές
4)     Εξουσιοδοτούμε την ΟΙΕΛΕ για κήρυξη απεργίας σε όλα τα σχολεία εάν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου