Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ σε ΦΟΡΕΙΣ του ΥΠΔΒΜΘ, ανακοινοποίηση στο ορθό

;ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
Ως προς το Κεφ. Δ, υποκεφάλαιο Α΄ «Έλεγχος- Αποστολή των Αιτήσεων- Διευκρινήσεις - Επισημάνσεις», παρ. 6 και το Κεφ. Δ., υποκεφάλαιο Β΄ «Διαδικασία Αποσπάσεων», παρ. (στ) που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) και στα Δημόσια ΙΕΚ.                                                           
Μαρούσι 19-5-2011
                                                                                                     Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                          ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:
<!--[if !vml]--><!--[endif]-->
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &  Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ  Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄

-----


Βαθμός Προτερ.
ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ


ΑΔΑ: 4ΑΘΓ9-Ψ3



Μαρούσι, 17-5-2011              
Αρ. Πρωτ.:   56216/Δ1    
Ταχ. Δ/νση::     Α.Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη:      151 80   ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα:      www.minedu.gov.gr





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΠΡΟΣ :
Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Περ. Δ/νσεις, Δ/νσεις Π.Ε.: Ο. Ιντζέ: 2103443266, Μ. Ασλάνογλου: 2103443246, Κ. Τουμπακάρη: 210 3442435, Γ.Μπουζιάνη: 210 3442335
ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΠ: Ε. Εμμανουηλίδου: 2103442467, Α. Μπούσουλα: 210-3442167, Σ. Γιάχου  210-3442313
Μητροπόλεις : A. Βερβέρη 210 3442120
Αρμεν. Κυαν. Σταυρός, Ισραηλιτική Κοινότητα:  Μ. Ντόβα: 210 3442315
ΚΕΓ, Ακαδημία Αθηνών: Κ. Τουμπακάρη: 210 3442435
e-mail  :   ppe3@midedu.gov.gr

Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Περ. Δ/νσεις, Δ/νσεις Δ.Ε.: Π. Φούγιαξη-210 3442192, Ξ. Ρωσσέτη -210 3442116
Μητροπόλεις:Ε. Μπιγέρη-2103442280
ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ: Αγγ. Φραϊδάκη-210 3442235
ΙΕΠ,Αρμεν.Κυαν.Σταυρός,Σιβιτανίδειος, ΚΕΓ, 
Ακαδημία Αθηνών, ΕΚΕΠ:  
Α. Κοκκινίδου- 210 3442250

1. Περιφερειακούς Διευθυντές  
     Εκπ/σης,
2. Διευθυντές  Α΄θμιας  και Β΄θμιας
     Εκπαίδευσης,
3. Προϊσταμένους Γραφείων
     Α΄θμιας  και Β΄θμιας
     Εκπαίδευσης,


ΚΟΙΝ:  Όπως ο πίνακας αποδεκτών
                 
ΘΕΜΑ:  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε  υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2011-2012.


      Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2011-2012,

Καλεί
τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία εποπτεύονται από το Υπουργείο, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), και να προσφέρουν υπηρεσία κατά το σχολικό έτος 2011-2012, να υποβάλουν αίτηση από 18.5.2011 μέχρι 25.5.2011.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
           
Οι ισχύουσες διατάξεις βάσει των οποίων πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα οι αποσπάσεις για τους προαναφερόμενους φορείς, είναι οι ακόλουθες:
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 31 παρ. 1,2 και 6 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ.Α΄), 
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 2740/1999 (ΦΕΚ 186 τ.Α΄),
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 31 του Ν. 1946/1991 (ΦΕΚ 69 τ.Α΄), σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του Ν.1946/1991, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 11 του Ν. 3391/2005 (ΦΕΚ 240 τ.Α΄), 
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 14 παρ. 29 περ. ι΄, τελευταίο εδάφιο, του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 τ.Α΄), 
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 6 παρ. 14 του Ν. 1674/86 (ΦΕΚ 203 τ.Α΄) όπως ισχύει, 
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 46 παρ. 2 του Ν. 2413/96 (ΦΕΚ 124 τ.Α΄),
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 17 παρ. 4 του Ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 τ.Α’),
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 25 του Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ 130 τ.Α΄) όπως ισχύει,
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->άρθρο 8 παρ. 14 του Ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267 τ.Α΄) όπως ισχύει,
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Ν.3149/2003 (ΦΕΚ 141 τ.Α΄)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
Α. Κ.Υ.  ΥΠΕΠΘ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ: 
Οι υποψήφιοι προς απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα κληθούν να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διοίκηση της εκπαίδευσης και αφορούν διοικητικής, οικονομικής ή μηχανογραφικής φύσεως θέματα, και θέματα προγραμματισμού και εφαρμογής εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλες τις βαθμίδες και τους τύπους εκπαίδευσης καθώς και θέματα συνεργασίας με άλλους φορείς.
Για τις αποσπάσεις αυτές τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί,τα εξής κριτήρια:
α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση, στη νομική ή οικονομική επιστήμη και στη διοίκηση της εκπαίδευσης,
β. το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοικητική, τη νομική ή οικονομική επιστήμη,
γ. την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί,
δ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α΄ ή Β΄, 
ε. την αξιόλογη διοικητική εμπειρία, κατά προτίμηση στις υπηρεσίες ή σε νομικά πρόσωπα του ΥΠΔΒΜΘ,
στ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.  
Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα επισυνάψουν τα δικαιολογητικά που αφορούν στα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράψουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν. Προκειμένου για το κριτήριο (ε) απαιτείται έκθεση αξιολόγησης του προϊσταμένου της υπηρεσίας ή του νομικού προσώπου, στο οποίο υπηρέτησαν. 
Β.  Α.Ε.Ι ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.
Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα αποσπασθούν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ  θα ασκούν με ευθύνη των Προέδρων των Τμημάτων των ΑΕΙ ή των Προϊσταμένων αντίστοιχα των ΤΕΙ έργο σχετικό μόνο με υποβοήθηση των Τμημάτων σε πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών. Για την επιλογή των υποψηφίων προς απόσπαση απαιτείται αιτιολογημένη πρόταση των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν.  
Για τις αποσπάσεις των παραπάνω περιπτώσεων τα αρμόδια καθ’ ύλη όργανα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί,τα εξής κριτήρια:
α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του εκπαιδευτικού,
β. την αξιόλογη εμπειρία στο  αντικείμενο της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί
γ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό    τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α΄ ή Β΄, 
δ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.  
Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα επισυνάψουν τα δικαιολογητικά που αφορούν στα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράψουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν.
Γ.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ (Ι.Ε.Π., Γ.Α.Κ., ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, Ακαδημία Αθηνών, κ.λ.π.). 
Οι υποψήφιοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί στους ανωτέρω φορείς θα πρέπει να ενημερωθούν για το έργο που επιτελούν οι φορείς αυτοί, προκειμένου να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους. Για την επιλογή των υποψηφίων προς απόσπαση θα υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση των φορέων με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν.  
Για τις αποσπάσεις των παραπάνω περιπτώσεων τα αρμόδια καθ’ ύλη όργανα των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί,τα εξής κριτήρια:
α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση, στη νομική ή οικονομική επιστήμη  και στη διοίκηση της εκπαίδευσης,
β. το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοικητική, τη νομική ή οικονομική επιστήμη,
γ. την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί,
δ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α΄ ή Β΄,  
ε. την αξιόλογη διοικητική εμπειρία, κατά προτίμηση στις υπηρεσίες ή σε νομικά πρόσωπα του ΥΠΔΒΜΘ, 
στ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.  
Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα επισυνάψουν τα δικαιολογητικά που αφορούν τα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράψουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Γ΄

Α΄   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων (επισυνάπτονται αναλυτικές οδηγίες) στο  πλησιέστερο Γραφείο (ή Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή Γραφείο Φυσικής Αγωγής) ή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα κατατίθενται και τα δικαιολογητικά και οι ενδιαφερόμενοι παραλαμβάνουν επικυρωμένο αντίγραφο.
            Αιτήσεις οι οποίες θα αποσταλούν είτε απευθείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου είτε στον φορέα στον οποίο ενδιαφέρονται να αποσπασθούν δεν θα ληφθούν υπόψη.
            Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλουν, σύμφωνα με αντίστοιχη εγκύκλιο αποσπάσεων που θα ακολουθήσει (από  Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή από Π.Υ.Σ.Δ.Ε σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) αίτηση απόσπασης και σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH Ι: Η αίτηση απόσπασης κατατίθεται για έναν μόνο φορέα ή υπηρεσία του   Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στην περίπτωση της αίτησης απόσπασης για Δ/νσεις Εκπαίδευσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο Δ/νσεων της ίδιας Περιφερειακής Δ/νσης. Αίτηση για απόσπαση σε διεύθυνση θα πρέπει να υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εκτελέσουν καθήκοντα που αφορούν θέματα των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και των Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH ΙΙ: Κατά τη διαδικασία αποσπάσεων προηγούνται εκείνες σε υπηρεσίες ή φορείς του ΥΠΔΒΜΘ και σε περίπτωση ικανοποίησής τους δεν εξετάζονται λοιπές αιτήσεις (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ή από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κ.λ.π.).


Β΄   ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης για απόσπαση έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι:
α) διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στα σχολεία αυτά, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3328/2005 (ΦΕΚ 80/1-4-2005 τ.Α’) σε συνδυασμό με την παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ.Α’ ),
β) διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-2011 και διανύουν την τριετή υπηρεσία τους καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄) στις οποίες σαφώς ορίζεται ότι «Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. (…) Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται»,
γ) είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει μετά τις 31-08-2011 ή
δ) υπηρετούν σε θέσεις με θητεία η οποία λήγει μετά τις 31-08-2011.

Αιτήσεις απόσπασης που τυχόν υποβάλλουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων δεν θα γίνονται δεκτές.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH ΙΙ: Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αποσπώνται και ταυτόχρονα τους χορηγείται ή ανανεώνεται η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές, θα πρέπει υποχρεωτικά να ανακαλέσουν είτε την άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης είτε την απόσπασή τους.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’

Α΄   ΕΛΕΓΧΟΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
 - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-

Α) Προς τους εκπαιδευτικούς
1. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση απόσπασης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν.1599/86 και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του παραπάνω νόμου.
2. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ελέγξουν προσεκτικά την αίτηση που θα εκτυπωθεί από το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης και να την υπογράψουν μετά την τελική εισαγωγή των στοιχείων τους. Η αίτησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία των λόγων απόσπασης τους οποίους επικαλούνται. Όλα τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί πρόσφατα.
3. Μετά την υποβολή των αιτήσεων δεν θα γίνονται δεκτές τροποποιήσεις φορέων απόσπασης.
4. Ανάκληση της αίτησης απόσπασης δεν θα γίνεται δεκτή, εκτός εάν οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο εκπαιδευτικός έχουν προκύψει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

Β) Προς τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης παρακαλούνται:
1.  Να κοινοποιήσουν άμεσα την εγκύκλιο αυτή σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, επισυνάπτοντας το αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για τη συμπλήρωση της αίτησης  και
2. Να θέσουν υπόψη των  πιστοποιημένων χρηστών του συστήματος το επισυναπτόμενο αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για τη συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής αίτησης.
            3. Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και μέχρι 30-5-2011 θα πρέπει να προβούν στον έλεγχο των αιτήσεων απόσπασης που υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί αρμοδιότητάς τους ως προς τους λόγους που συνιστούν κώλυμα απόσπασης εκπαιδευτικού, στο Ολοκληρωμένο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συλλογής και Διαχείρισης Αιτήσεων Απόσπασης (https://anaplirotes.sch.gr), σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στο συνημμένο στην παρούσα δεύτερο Έντυπο Οδηγιών για τον έλεγχο των αιτήσεων απόσπασης, αποστέλλοντας το σχετικό εκτυπωμένο έντυπο ελέγχου θεωρημένο μαζί με τις αιτήσεις όπως περιγράφεται στην επόμενη παράγραφο.
            4.   Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου, να συγκεντρώσουν όλες τις υποβληθείσες στην υπηρεσία τους αιτήσεις μαζί με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών και να τις αποστείλουν με συγκεντρωτικό Πίνακα (όπου θα αναφέρεται και η οργανική θέση του κάθε εκπαιδευτικού) ταχυδρομικά, το συντομότερο δυνατό και όχι πέραν της 6-06-2011,  σε ένα μόνο φάκελο μεγέθους Α4, ως ακολούθως:

<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Στη Διεύθυνση Διοικητικού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αποσπάσεις για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Στη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τις αποσπάσεις που αναφέρονται σε ΓΑΚ και Δημόσιες Βιβλιοθήκες του Ν. 3149/2003 και
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Στη Διεύθυνση Προσωπικού Ετέρων Κλάδων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τις αντίστοιχες αιτήσεις για τις αποσπάσεις στα ΠΕΚ, προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να προκαλέσουν σχετική γνωμοδότηση του Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.
Ειδικότερα:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠ.Ε.Π.Θ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Κεντρική Υπηρεσία
Δ/νση Διοικητικού
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Αθήνα
210 3443215
210 3443845
κ. Καστρινάκης
κ. Μανωλάς
Δημόσιες Βιβλιοθήκες και ΓΑΚ
Δ/νση Βιβλιοθηκών
και ΓΑΚ
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Αθήνα
210 3442581
210 3442719
κ. Μιχαλολιάκου
κ. Μπλετσογιάννη
Π.Ε.Κ.
Δ/νση Προσ/κού Ετέρων Κλάδων
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Αθήνα
210 3442066
210 3442704
κ. Διαμαντής
κ. Καζάκου

5) Να διαβιβάσουν άμεσα τις αιτήσεις απόσπασης σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ταξινομημένες κατά κλάδο και αλφαβητικά, προκειμένου να συνταχθεί, κατά περίπτωση, σχετική πρόταση του ΑΠΥΣΠΕ ή ΑΠΥΣΔΕ αντίστοιχα, η οποία και θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ηλεκτρονικά (Διευθύνσεις Προσωπικού Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης) το αργότερο μέχρι την ημερομηνία που θα οριστεί σε επόμενο έγγραφό μας για την έκδοση της σχετικής απόφασης, ως ακολούθως:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  Δ/ΝΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Δ/ΝΣΗ   ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝ. ΤΣΟΧΑ  15 – 17
115 21 ΑΘΗΝΑ
κ. Ψυχουντάκη Δ.
210  6450491 
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΤΕΡΜΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΟΥ
691 00 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
κ. Καλπία Β.
κ. Σγουρόπουλος Κ.
25310  83510
25310  83530
25310  83553                    
Δ/ΝΣΗ   ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  26
811 00 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
κ. Πασινιός Α. (Α/θμια)
κ. Χατζησάββα Τ. (Β/θμια)
22510  48163                    
22510  48154
Δ/ΝΣΗ   ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 25Α 
262 22 ΠΑΤΡΑ
κ. Μπούσια (Α/θμια)                                        κ. Αργυροπούλου (Β/θμια)
κ.Τόλια Κ.
κ. Πούλου Δ.

2610  362404                          

2610  362405
2610  362422
2610  362406                                
Δ/ΝΣΗ   ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ι. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ  22
501 00 ΚΟΖΑΝΗ
κ. Λαγού Ε. (Α/θμια)
κ. Γκλαβίνα Ε. (Β/θμια)
24610  21160
24610  21352
Δ/ΝΣΗ   ΗΠΕΙΡΟΥ
Φ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ & ΣΤΑΔΙΟΥ  12
453 33 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
κ. Σαΐνης Χ.
26510  83897
Δ/ΝΣΗ   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  23
412 22 ΛΑΡΙΣΑ
κ. Νικολουδάκης Κ.
2410  539220
Δ/ΝΣΗ   ΙΟΝΙΩΝ  ΝΗΣΩΝ
ΑΛΥΚΕΣ  ΠΟΤΑΜΟΥ
491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ
κ. Βασιλειάδης (Α/θμια)                                        κ. Μίαρης (Β/θμια)
26610  82194
Δ/ΝΣΗ   ΚΕΝΤΡ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΛΕΩΦ. ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 65 (Κτίριο «Zeda»)
57001 ΘΕΡΜΗ
κ. Κάντιου Π. (Α/θμια)                                       
κ. Κομψοπούλου (Β/θμια)                                       
2310  474840
2310  474828
Δ/ΝΣΗ   ΚΡΗΤΗΣ
Λ. ΚΝΩΣΣΟΥ 6
713 06 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
κ. Λούκα Ε.  (Α/θμια)                                   κ. Μαρή Μ. (Β/θμια)
2810  302442
2810  302445                
Δ/ΝΣΗ   ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΟΜΗΡΟΥ  15  &  ΕΣΤΙΑΣ  2

841 00 ΣΥΡΟΣ
κ. Βασιλείου Κ. (Α/θμια)                  κ. Ισαακίδης Χ. (Β/θμια)
22810 79615
22810 79615
Δ/ΝΣΗ   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τ. ΣΕΧΙΩΤΗ  38 – 40
221 00 ΤΡΙΠΟΛΗ
κ. Κονονέλου Α. (Α/θμια)
κ. Λαρδίκου Σ. (Β/θμια)
κ. Μπίρη Σ. (Β/θμια)
2710  230116
2710  227414
2710  230115
Δ/ΝΣΗ   ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΟΥ 8
351 00 ΛΑΜΙΑ
κ. Λιασκώνης Η. (Α/θμια)
κ. Ζαχαρόπουλος (Β/θμια)
22310  66152
 6) Να διαβιβάσουν άμεσα στις διοικήσεις των οικείων φορέων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Δημοσίων ΙΕΚ και λοιπών εποπτευομένων φορέων) τις αιτήσεις απόσπασης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου οι φορείς αυτοί να συντάξουν προτάσεις, τις οποίες και θα αποστείλουν στο Υπουργείο ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την ημερομηνία που θα οριστεί σε επόμενο έγγραφό μας.
ΦΟΡΕΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Κ.Ε.Γ.)
Καραμαούνα 1, 
Πλατεία Σκρά
 551 32  Θεσσαλονίκη

2310 459101

κος Βλάχος
Ε.Ο.Π.Π.
Λεωφ. Εθν.Αντίστασης 41,
142 34 Νέα Ιωνία Αττικής
210 2709006
κα Σερέτη Ασημίνα
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πανεπιστημίου 28,
106 79  Αθήνα
210 3664778
κος Γιαμάς
Ι.Ε.Π.
Μεσογείων 396,
153 41 Αγ. Παρασκευή Αττικής

210 6016366
210 6016364
κα Καπετανάκη
κος Βασιλάκης
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (Κ.Ε.Ε.)
Αγίου Ανδρέου 2,
105 56 Αθήνα
210 3312406
κα Κιμισκίδου
3ης Σεπτεμβρίου 42 & Πολυτεχνείου,
 104 33 Αθήνα
210 5203257
κα Πατσιάδου Μάγδα
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΓΓΔΒΜ) ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ (ΓΓΔΒΜ)
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη
213-1311633
κα Αγαλοπούλου

και λοιπούς φορείς, όπως ο πίνακας αποδεκτών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH: Πίνακες που αποστέλλονται από επί μέρους Τμήματα, Σχολές Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, ή ΙΕΚ, δεν θα γίνουν δεκτοί.

Τυχόν υποβληθείσες πριν από την έκδοση της παρούσας εγκυκλίου προτάσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.


Β΄   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

Από τις προαναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 6, παρ. 6 του Ν.2740/1999 (ΦΕΚ 186Α΄), αρ.14, παρ.29ι του Ν.2817/2000 (ΦΕΚ 78Α΄) και αρ.16, παρ.10 του Π.Δ.1/2003 (ΦΕΚ1Α΄), προκύπτει ότι:
α) Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γίνονται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.), που λειτουργεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
β) Οι αποσπάσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης γίνονται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των κατά τόπους ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ.
γ) Οι αποσπάσεις σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γίνονται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων καθ’ ύλη οργάνων των νομικών αυτών προσώπων. Στην πρόταση θα αναφέρεται το έργο που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν οι υπό απόσπαση εκπαιδευτικοί.
Ειδικότερα για τις αποσπάσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι προτεινόμενοι/υποψήφιοι για απόσπαση εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν σχέση με την ειδικότητα του Τμήματος που τους προτείνει, με σχετική αιτιολόγηση.
Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα αποσπασθούν σε Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ  θα ασκούν με ευθύνη των Προέδρων των Τμημάτων των Πανεπιστημίων ή των Προϊσταμένων αντίστοιχα των ΤΕΙ έργο σχετικό μόνο με υποβοήθηση των Τμημάτων σε πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών.
δ) Στην παρούσα εγκύκλιο δεν περιλαμβάνεται η κατηγορία αποσπάσεων σε σχολικές ή άλλες βιβλιοθήκες παρά μόνο σε Δημόσιες του Ν.3149/2003 (ΦΕΚ 141Α΄).
ε) Για τις αποσπάσεις που αφορούν στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης αρμόδια είναι η Διεύθυνση Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων του ΥΠΕΠΘ, όπου οι αιτήσεις γίνονται χειρόγραφα βάσει ειδικής εγκυκλίου της ίδιας της Διεύθυνσης (Τμήμα Α΄, τηλ. 210 3442337, 210  3443432).
στ) Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για απόσπαση στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και στα Δημόσια ΙΕΚ, θα υποβάλλονται στο  πλησιέστερο Γραφείο ή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα :
Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις για την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και τα Δημόσια ΙΕΚ θα καταχωρίζονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα στο πεδίο «Δημόσια ΙΕΚ - Γ.Γ.Δ.Β.Μ.», όπου θα μπορούν να επιλέγουν έως και 5 ΙΕΚ μιας Περιφέρειας ή 4 ΙΕΚ μιας Περιφέρειας και την Κεντρική Υπηρεσία της ΓΓΔΒΜ ή μόνο την Κεντρική Υπηρεσία της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
Οι αιτήσεις απόσπασης των εκπ/κών και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποσταλούν από τις Δ/νσεις και τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  στη  Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Τμήμα Διοικητικού  Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
                               213-1311633 κ. Αγαλοπούλου Ελένη
                               213-1311634 κ. Βενεδίκη Μαρία
                               213-1311630 κ. Μπάδα Άννα
                               213-1311637 κ. Παπαγιάννης Δημήτριος
                               213-1311636 κ. Διονυσοπούλου Δανάη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣH: Σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολεία καμία απόσπαση δεν θα πραγματοποιηθεί.

                                                                                                     Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                                                          ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συνημμένα: Αναλυτικές οδηγίες
Πίνακας Αποδεκτών:
<!--[if !supportLists]-->1.      <!--[endif]-->Γραφείο Υπουργού
<!--[if !supportLists]-->2.      <!--[endif]-->Γραφεία Υφυπουργών                
<!--[if !supportLists]-->3.      <!--[endif]-->Γραφείο Γεν. Γραμματέα
<!--[if !supportLists]-->4.      <!--[endif]-->Γραφεία Ειδικών Γραμματέων   
<!--[if !supportLists]-->5.      <!--[endif]-->Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Ανεξάρτητα Τμήματα ΚΥ ΥΠΕΠΘ 
<!--[if !supportLists]-->6.      <!--[endif]-->ΑΕΙ – ΤΕΙ  της χώρας
<!--[if !supportLists]-->7.      <!--[endif]-->Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων
<!--[if !supportLists]-->8.      <!--[endif]-->Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης
<!--[if !supportLists]-->9.      <!--[endif]-->ΕΑΙΤΥ
<!--[if !supportLists]-->10.  <!--[endif]-->Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
<!--[if !supportLists]-->11.  <!--[endif]-->Ε.Κ.Ε.Π.
<!--[if !supportLists]-->12.  <!--[endif]-->Ο.ΕΠ.ΕΚ.
<!--[if !supportLists]-->13.  <!--[endif]-->Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας
<!--[if !supportLists]-->14.  <!--[endif]-->Ε.Ο.Π.Π.
<!--[if !supportLists]-->15.  <!--[endif]-->Ι.Ε.Π. (πρώην Π.Ι.)
<!--[if !supportLists]-->16.  <!--[endif]-->Ακαδημία Αθηνών
<!--[if !supportLists]-->17.  <!--[endif]-->ΚΥΣΔΕ
<!--[if !supportLists]-->18.  <!--[endif]-->ΚΥΣΠΕ
<!--[if !supportLists]-->19.  <!--[endif]-->ΚΥΣΔΙΠ
<!--[if !supportLists]-->20.  <!--[endif]-->Κ.Υ. ΥΠΕΠΘ
<!--[if !supportLists]-->21.  <!--[endif]-->ΟΛΜΕ
<!--[if !supportLists]-->22.  <!--[endif]-->ΔΟΕ
  
24.   Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Σ    Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Ε Σ ( Ν. Π. Δ. Δ )


ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τ.Κ.
Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας
Πανεπιστημίου 32, Αθήνα
10672
Αίγινας
Κυβερνείου 6, Αίγινα
18010
Αμφίκλειας
Αμφίκλεια
35002
Ανδρίτσαινας
Ανδρίτσαινα
27061
Αρεόπολης
Αρεόπολη
23062
Αταλάντης
Πλ. Δημαρχείου, Αταλάντη
35200
Βέροιας (Κεντρική)
Έλλης 8, Βέροια
59100
Βυτίνας
Βυτίνα, Βυτίνα
22010
Γρεβενών (Κεντρική)
Πλ.Ελευθερίας, Γρεβενά
51100
Δελφών
Αγγ.& Εύα Σικελιανού, Δελφοί
33054
Δημητσάνας
Δημητσάνα
22007
Δράμας (Κεντρική)
Αγ.Βαρβαρας 5, Δράμα
66100
Έδεσσας (Κεντρική)
Φιλίππου 32-34, Έδεσσα
58200
Ελευθερούπολης (Κεντρική)
Πλ.Αγ.Νικολάου, Ελευθερούπολη
64100
Ζαγοράς
Ζαγορά
37001
Ζακύνθου
Πλ.Διονυσίου Σολωμού, Ζάκυνθος
29100
Ιωαννίνων (Κεντρική)
Ελευθ.Βενιζέλου & Μπότσαρη, Ιωάννινα
45444
Καλαμάτας (Κεντρική)
Αριστομένους 28, Καλαμάτα
24100
Καρπενησίου (Κεντρική)
Εθνική Καρπενησίου-Αγρινίου, Καρπενήσι
36100
Κέρκυρας (Κεντρική)
Αγγλ.Στρατώνες-Παλιό Φρούριο, Κέρκυρα
49100
Κιλκίς (Κεντρική)
Γ.Καπετά, Κιλκίς
61100
Κόνιτσας (Κεντρική)
Πλ.Ελευθερίας, Κόνιτσα
44100
Λαμίας (Κεντρική)
Αινιάνων 6, Λαμία
35100
Λάρισας (Κεντρική)
Παπακυριαζή 47, Λάρισα
41110
Λειβαδιάς (Κεντρική)
Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λειβαδιά
32100
Λευκάδας
Ροντογιάννη 11, Λευκάδα
31100
Ληξουρίου (Κεντρική)
Αικατερίνης Τουλ 1, Ληξούρι
28200
Μήθυμνας
Δ.Χατζηαποστόλη 18, Μήθυμνα
81108
Μηλεών
Μηλιές, Βόλου
37010
Μολάων
Μολάοι Λακωνίας
23052
Μουζακίου
Μουζάκι Καρδίτσας
43060
Μυτιλήνης (Κεντρική)
Σμύρνης 11, Μυτιλήνη
81100
Ναυπάκτου (Κεντρική)
Κοζώνη 7, Ναύπακτος
30300
Ναυπλίου (Κεντρική)
Κωλέττη 3, Ναύπλιο
21100
Πεταλιδίου
Πεταλίδι
24005
Πύργου (Κεντρική)
Γερμανού & Μυρτίλου, Πύργος
27100
Ρεθύμνου (Κεντρική)
Αγ.Βαρβάρας 26, Ρέθυμνο
74100
Ρόδου (Κεντρική)
Αριστοτέλους 1, Ρόδος
85100
Σάμου (Κεντρική)
Θεμ.Σοφούλη 47, Σάμος
83100
Σερρών (Κεντρική)
Π.Κωστοπούλου 2, Σέρρες
62122
Σιάτιστας (Κεντρική)
Πλ.Τσιστοπούλου 3, Σιάτιστα
50300
Σπάρτης (Κεντρική)
Λυκούργου 135, Σπάρτη
23100
Τρίπολης (Κεντρική)
Γεωργίου Α' 41, Τρίπολη
22100
Φλώρινας (Κεντρική)
Αργυροκάστρου 1, Φλώρινα
53100
Χαλκίδας (Κεντρική)
Μ.Κακαρά 2, Χαλκίδα
34100
Χίου (Κεντρική)
Κοραή 2, Χίος
82100
Αργοστόλι  (Ν.Π.Ι.Δ)
Ηλ.Ζερβού 12, Αργοστόλι
28100


23. ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ:

ΓΑΚ
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τ.Κ.
ΓΑΚ-Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΨΑΛΗ,  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
302 00
ΓΑΚ-Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Β. ΧΑΛΗ 12- Τ. Θ. 119           ΝΑΥΠΛΙΟ
211 00
ΓΑΚ-Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΝΕΥΜ.ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΙΠΟΛΗ
221 00
ΓΑΚ- Ν. ΑΡΤΑΣ
Β΄ΠΑΡ/ΛΟΣ ΠΕΡΙΦ. ΟΔΟΥ/    Τ.Θ. 125 ΑΡΤΑ
471 00
ΓΑΚ-Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 200,         ΠΑΤΡΑ
26 221
ΓΑΚ-Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, ΤΕΡΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗ, ΓΡΕΒΕΝΑ
511 00
ΓΑΚ-Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ 16,  ΔΡΑΜΑ
661 00
ΓΑΚ-Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  1,           ΡΟΔΟΣ
851 00
ΓΑΚ- Ν. ΕΒΡΟΥ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ 6,   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
681 00
ΓΑΚ-Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΖΑΒΕΛΑ 5,  ΧΑΛΚΙΔΑ
341 00
ΓΑΚ-Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΨΑΡΩΝ 1,       ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
361 00
ΓΑΚ-Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΠΛ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ,  ΖΑΚΥΝΘΟΣ
291 00
ΓΑΚ- Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ & ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΥ ΔΟΥΚΑ 30, ΠΥΡΓΟΣ
271 00
ΓΑΚ- Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΟΛΓΑΝΟΥ 23 ,      ΒΕΡΟΙΑ
59 100
ΓΑΚ- Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΟΝΗ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΗΣ 30/ Τ.Θ. 1274   ΗΡΑΚΛΕΙΟ
711 10
ΓΑΚ-ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ. ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ & ΓΛΥΚΗΔΩΝ,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
452 21
ΓΑΚ-Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 1 &ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ/ Τ.Θ. 1158, ΚΑΒΑΛΑ
654 03
ΓΑΚ-Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΤΕΡΜΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
431 00
ΓΑΚ-Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ
491 00
ΓΑΚ-Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΓΕΡΜΕΝΗ 1, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
281 00
ΓΑΚ- Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΠΛΑΤΩΝΟΣ 16/ Τ. Θ. 152    ΚΙΛΚΙΣ
611 00
ΓΑΚ-Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 2, ΚΟΖΑΝΗ
501 00
ΓΑΚ- Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  17α,  ΚΟΡΙΝΘΟΣ
201 00
ΓΑΚ-ΙΣΤ.ΑΡΧ.ΚΡΗΤΗΣ
Ι. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ 20,  ΧΑΝΙΑ
731 34
ΓΑΚ-Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ /ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ,  ΣΥΡΟΣ
841 00
ΓΑΚ-Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΒΡΑΣΙΔΟΥ 174, ΣΠΑΡΤΗ
231 00
ΓΑΚ-Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΚ. ΣΟΥΤΣΟΥ 10,  ΛΑΡΙΣΑ
412 22
ΓΑΚ-Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΛ. ΔΙΟΙΚΗΤ., ΑΝΑΠ. ΠΟΛΕΜΟΥ 3, ΝΕΑΠΟΛΗ
724 00
ΓΑΚ-Ν. ΛΕΣΒΟΥ
8ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 21-23,  ΜΥΤΙΛΗΝΗ
811 00
ΓΑΚ-Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Θ. ΣΤΡΑΤΟΥ 1, ΛΕΥΚΑΔΑ
311 00
ΓΑΚ-Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΜΑΓΝΗΤΩΝ& ΣΠΥΡΙΔΗ/ Τ. Θ. 1291,  ΒΟΛΟΣ
381 10
ΙΣΤ.ΑΡΧ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 21, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
546 39
ΓΑΚ-Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 36, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
241 00
ΓΑΚ- Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 30,  ΞΑΝΘΗ
671 00
ΓΑΚ-Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΛΕΩΦ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ 38, ΕΔΕΣΣΑ
582 00
ΓΑΚ- Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 40,   ΚΑΤΕΡΙΝΗ
601 00
ΓΑΚ-Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ 1, ΠΡΕΒΕΖΑ
481 00
ΓΑΚ- Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΚΩΝ. ΣΑΘΑ 18/  Τ. Θ. 154,  ΡΕΘΥΜΝΟ
741 00
ΓΑΚ- Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΘΕΜ. ΣΟΦΟΥΛΗ 6,  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
691 00
ΓΑΚ-Ν. ΣΑΜΟΥ
ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΦΥΛΑΚΩΝ,  ΣΑΜΟΣ
831 00
ΓΑΚ- Ν. ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1,  ΣΕΡΡΕΣ
621 23
ΓΑΚ- Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΡΙΖΑΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
421 00
ΓΑΚ-Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΙΝΙΑΝΩΝ 6, ΛΑΜΙΑ
351 00
ΓΑΚ-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΒΕΡΩΦ 36,  ΦΛΩΡΙΝΑ
531 00
ΓΑΚ- Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑ
331 00
ΓΑΚ- Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Β. ΦΡΑΝΤΖΗ 9 ,  Τ.Θ.1680,  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
631 00
ΓΑΚ-Ν. ΧΙΟΥ
ΚΟΡΑΗ 2,  ΧΙΟΣ
821 00
ΓΑΚ- ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΑΓΙΑΣ
ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 1,  ΑΓΙΑ
400 03
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΑΙΓΙΝΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ/ Τ.Θ. 67,   ΑΙΓΙΝΑ
180 10
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΑΙΓΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΩΝΟΣ 14,  ΑΙΓΙΟ
251 00
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΙΘΑΚΗΣ
ΒΑΘΥ,   ΙΘΑΚΗ
283 00
ΓΑΚ- ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΚΥΘΗΡΩΝ
ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ, ΚΥΘΗΡΑ
801 00
ΓΑΚ- ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΛΕΡΟΥ
ΠΛΑΤΑΝΟΣ,  ΛΕΡΟΣ
854 00
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,  ΛΕΩΝΙΔΙΟ
223 00
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΛΙΜΝΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ,  ΛΙΜΝΗ
340 05
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΝΑΞΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΛ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
843 00
ΓΑΚ- ΤΟΠ. ΑΡΧ.ΠΑΞΩΝ
ΜΑΓΑΖΙΑ, ΠΑΞΟΙ
490 82
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΠΛ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ 14,  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
462 00
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΠΟΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΡΟΥ
180 20
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 29,  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
189 00
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΣΠΕΤΣΩΝ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΠΕΤΣΩΝ, ΣΠΕΤΣΕΣ
180 50
ΓΑΚ-ΤΟΠ. ΑΡΧ. ΥΔΡΑΣ
ΥΔΡΑ
180 40
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΓΑΚ
ΔΑΦΝΗΣ 61,  ΨΥΧΙΚΟ   /ΑΘΗΝΑ
154 52


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου