Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ»

Ο Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης σας ενημερώνει για την έκδοση νέου εκπαιδευτικού φακέλου με θέμα «Ακρόπολη και Αναστήλωση». Ο εκπαιδευτικός φάκελος περιλαμβάνει δέκα εκπαιδευτικά έντυπα χωρισμένα σε δύο ενότητες καθώς και την ταινία «Τα έργα στην Αθηναϊκή Ακρόπολη».

Στην πρώτη ενότητα των εντύπων παρουσιάζονται θεωρητικά θέματα που σχετίζονται γενικά με την αναστήλωση των αρχαίων μνημείων αλλά και ειδικά με την Ακρόπολη, όπως׃ Αποκαταστάσεις αρχαίων μνημείων – Ακρόπολη, τα προβλήματα των μνημείων και τα αίτια της επέμβασης, οι αρχές των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη, η μέθοδος των επεμβάσεων στα μνημεία της Ακρόπολης.

Στη δεύτερη ενότητα εντύπων παρουσιάζονται αναλυτικά τα αναστηλωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε κάθε μνημείο της Ακρόπολης : Παρθενώνας, Προπύλαια, Ερέχθειο, Ναός Αθηνάς Νίκης, Ο Βράχος, τα Τείχη και το Περιβάλλον.

Η ταινία «Τα έργα στην Αθηναϊκή Ακρόπολη» είναι διάρκειας 60’ λεπτών και αποτελείται από 5 θεματικές ενότητες: Ο Παρθενώνας, Η Δυτική πλευρά του Παρθενώνα, Το Ερέχθειο, Τα Προπύλαια και ο Ναός της Αθηνάς Νίκης.

Τέλος, ένα ειδικό έντυπο είναι αφιερωμένο στις προτάσεις προς τους εκπαιδευτικούς για αξιοποίηση του φακέλου στο σχολείο μέσα απ’ όλα σχεδόν τα μαθήματα.

Ο φάκελος μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως από σχολικές ομάδες γυμνασίου και λυκείου. Ο δανεισμός στα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθεί και κατά το τρέχον σχολικό έτος, στα εξής χρονικά διαστήματα:

8 Μαρτίου 2011 έως 28 Μαρτίου 2011
4 Απριλίου 2011 έως 18 Απριλίου 2011 και
2 Μαΐου 2011 έως 23 Μαΐου 2011.

Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλ.2109239186,email: education.ysma@culture.gr

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης
Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης
τηλ:210-9239186
φαξ:210-9249333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου