Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΜΕ -Όχι στο πολυνομοσχέδιο φονιά, ΔΟΕ -Για το μισθολόγιο της ντροπής , ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ



Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο. 

Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας που ξεπερνούν ακόμα και το 40% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια φτώχιας. 

Με ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 €   και μείωση από 20-40%    ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο,  από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των
εκπαιδευτικών.Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας)  που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006
===========================================================
ΔΟΕ 

Για το μισθολόγιο της ντροπής
            Η κατάθεση από την κυβέρνηση του Νέου Μισθολογίου στη Βουλή,επιβεβαίωσε ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες του κόσμου της εργασίας.
            Οι εκπαιδευτικοί - οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι - βλέπουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους να εξανεμίζονται.
            Ο μισθός του νεοδιόριστου, χωρίς προηγούμενη εργασία στο δημόσιο γίνεται 660€ το μήνα (577€ για όσους εργάζονται για πρώτη φορά στο Δημόσιο και έχουν κρατήσεις ΙΚΑ), ενώ οι νέες τραγικές μειώσεις ξεκινούν από το 1,10% και φτάνουν μέχρι το 23,96% του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας. Όλα αυτά προστίθενται στις μειώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις περικοπές των επιδομάτων και στα αλλεπάλληλα χαράτσια που έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου