Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΠΘ - ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έστειλαν τα συνολικά στοιχεία ανά Περιφέρεια, τα οποία συγκεντρωτικά είναι τα κάτωθι.

Σε 14.500 σχολεία και σε συνολική δύναμη 170.000 εκπαιδευτικών:
Α. στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι  675 και σε ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (καλλιτεχνικά, μουσική, θεατρική αγωγή) 1736
Β. στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση 447 κενά και 483 σε τεχνικές ειδικότητες
Τα παραπάνω κενά θα καλυφθούν αφού δοθεί η συνολική εικόνα της αμέσως επόμενης ημέρας.
Ως προς τα βιβλία,
όπως έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτύπωση και η αποστολή τους, ενώ σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80 %. Το Υπουργείο παρουσίασε από την προηγούμενη εβδομάδα ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση του πρώτου διαστήματος, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις.   Στην προσπάθεια αυτή έχουν συστρατευθεί και άλλες δυνάμεις όπως το Εθνικό Τυπογραφείο για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου καθώς και Πανεπιστήμια και Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα.
Το Υπουργείο Παιδείας ευχαριστεί και συγχαίρει δημοσίως όλους τους εκπαιδευτικούς, που με την ευθύνη, τη συνέπεια και την εμπειρία τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, προς όφελος των παιδιών κάθε δυσκολία. Είναι μια εποχή που αυτού του είδους προσφοράς και αλληλεγγύης διδάσκει.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου