Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών από την Unesco είναι

12 – 23 Σεπτέμβριος 2011:. Εγγραφείτε εδώ για να συμμετέχετε σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί για την Ισότητα των Φύλων» Οι συζητήσεις θα συνοψιστούν σε μια έκθεση για να δώσει τροφή σε συζητήσεις για την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών.
3 με 4 Οκτώβριος 2011: Εκπαιδευτικό Φόρουμ για την πολιτική για την ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση στο πλαίσιο του Διεθνούς Ιδρύματος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, στο Παρίσι.

5 Οκτωβρίου 2011: Η επίσημη Ημέρα εορτασμού των Εκπαιδευτικών στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι: Συμβουλευτείτε το σχέδιο πρόγραμμα http://www.unesco.org/new/en/education/themes/education-building-blocks/teacher-education/world-teachers-day/
Ο Όμιλος Σερρών για Unesco έστειλε σ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού * Eυχές για δημιουργική χρονιά * προτρέποντας τους να υποστηρίξουν το θέμα της ημέρας στην εκπαίδευση και στους μαθητές τους, με την κάρτα που δημιούργησε για την Ημέρα η Unesco
http://www.unesco.org/new/en/education/themes/education-building-blocks/teacher-education/wtd2011-e-cards/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου