Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τα διάβασες; Άστα ελεύθερα…

θέλουμε να κάνουμε οργανωμένα κάτι που και οι περισσότεροι από σας, έχετε ίσως σκεφτεί, αλλά δεν ξέρατε το πώς: Μια βιβλιοθήκη σε κάθε φυλακή.
Ξεκινάμε στις 3 Ιουνίου συμβολικά στην έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης που φέτος κλείνει 30 χρόνια τη πανελλήνια εκστρατεία να συγκεντρώσουμε βιβλία για να κάνουμε βιβλιοθήκες στις φυλακές. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. 
Τα διάβασες; Άστα ελεύθερα… τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι… 

info: Χώροι συγκέντρωσης βιβλίων για τις φυλακές: 
Πρωινά: γραφεία περιοδικού CITY Ιπποδρομίου 7 στον 8ο όροφο
Απογεύματα: περίπτερο 128 περιοδικού CITY στην Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης (το πρώτο περίπτερο από τη πλευρά του Μακεδονία Παλλάς) 
e-mail ss@cityportal.gr 
www.cityportal.gr 
τηλ. 2310288277 

Οσοι διαβάζουμε το κάνουμε γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε.. όπως ακριβώς «ένα Άρλεκιν σε ταξιδεύει», (όσο και να το ειρωνευόμουνα κάποτε) ένα από τα πιο σοφά και έντιμα σλόγκαν που έχω ακούσει. Μα και ο Ντοστογιέφσκι, ο Όμηρος, ο Σεφέρης, ο Καβάφης, ο Τζόυς, ο Προυστ, ο Τολστόι, αυτό ακριβώς μας χάρισαν, το δικαίωμα στο ταξίδι, σε ένα ταξίδι βαθύ εσωτερικό αλλά και σε ένα διαχρονικό φεύγα… 

Και πέστε μου κάτι, εσείς οι ομοϊδεάτες μου, ποια είναι η μεγαλύτερη πίκρα ενός αναγνώστη; Μα φυσικά να του στερήσεις τη δόση του… να μην έχει το αντίτιμο του βιβλίου που λιγουρεύεται. Να ξυπνήσει ένα πρωί εν μέσω της βραχονησίδας που αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει και να ανακαλύψει ότι η βαλίτσα με τα βιβλία παρέμεινε στο πλοίο. 

Καταλάβετε σύντροφοι και συνοδοιπόροι βιβλιόφιλοι τι σημαίνει αυτό… στέρηση… Η στέρηση του βιβλίου συντρόφου της μοναξιασμένης μας πλευράς. Και ως γνωστό η στέρηση τίποτε καλό δεν προμηνύει… Εσείς που είστε αναγνώστες βιβλίων μπορείτε να αντιληφθείτε τι τιμωρία είναι να σου κόψουν τον ορό που σε κρατάει σε μια σχετική αρμονία με τους γύρω και σου επιτρέπει να φέρεσαι τουλάχιστον ως φυσιολογικός άνθρωπος. 

Αυτή την τιμωρία, την πέρα από κάθε σωφρονιστική αντίληψη, θέλουμε να την καταργήσουμε και στις φυλακές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου