Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Διαδραστικό Φεστιβάλ «ΑΕΙΦΟΡΩ» απο το (ΚΠΕ) Έδεσσας

Το festival "ΑΕΙΦΟΡΩ" θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του μετρό στον Κεραμεικό στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2011, καθημερινά από τις 9.30 έως τις 13.30 και από τις 18.00 έως τις 20.00.Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, να συνδιοργανώσει μαζί με τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΑΠ) φορέα του ΥΠΕΚΑ και τον κο Γιώργο Αμυρά Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αθηναίων, το τριήμερο Διαδραστικό Φεστιβάλ με τίτλο "ΑΕΙΦΟΡΩ", κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
. Η παρέμβαση αυτή θα αφορά στη θεματική περιοχή των απορριμμάτων, με εστίαση στην πρόληψη-επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωσή τους.

Επίσης σημαντική θέση θα κατέχει στη διάρκεια του τριήμερου, η λειτουργία του Κοινοβουλίου των Ενεργών Πολιτών, όπου θα μπορούν οι συμμετέχοντες να συνδιαλέγονται για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης,  με πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ειδικούς στην εναλλακτική διαχείριση - ανακύκλωση.
Να μεταδίδονται οι εκδηλώσεις του festival στο διαδίκτυο συνεχώς και σύγχρονα μέσα από το σύνδεσμο http://iptv.sch.gr/live, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
 
 
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω, το ΚΠΕ Έδεσσας καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων κυρίως της Αττικής και όμορων προς αυτήν περιοχών (Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία κ. ά.) και έως του αριθμού των 30 ατόμων ανά ομάδα, να λάβουν μέρος στο festival**, αφού προηγουμένως αποστείλουν ηλεκτρονικά (mail@kpe-edess.pel.sch.gr) συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής τους (συνημμένη φόρμα), απευθείας στο ΚΠΕ Έδεσσας έως τις 25 Μαΐου 2011 (μεσημέρι). Σε περίπτωση που το πλήθος των αιτήσεων υπερβεί τον αναμενόμενο αριθμό, τότε κατά προτεραιότητα θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις μαθητικών ομάδων σχολείων μελών του ΕΘΔ Απορρίμματα: Τα χρήσιμα…«άχρηστα» και στη συνέχεια οι λοιπές αιτήσεις, με βασικό κριτήριο τη γεωγραφική διασπορά στη διάχυση της παρέμβασης.

Η τελική κατάσταση των συμμετεχόντων μαθητικών ομάδων θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του ΚΠΕ Έδεσσας (http://kpe-edess.pel.sch.gr) το αργότερο έως τις 26 Μαΐου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου