Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην Υπ. Παιδείας για την Ενδεχόμενη Απελευθέρωση των αδειών των Ιδιωτικών Σχολείων

OΙΕΛΕ-Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ανάμεσα στα 136 επαγγέλματα που απελευθερώνονται, αναφέρονται και τα ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας ζητά άμεση συνάντηση μαζί της για να συζητηθούν οι ενδεχόμενες ραγδαίες αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μήπως βαδίζουμε ολοταχώς προς σχολεία-αλυσίδες;


Αθήνα, 25/4/2011


Αρ. Πρωτ.: 21417





ΠΡΟΣ:

Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

κ. ΄Αννα Διαμαντοπούλου









Κυρία Υπουργέ,



Λάβαμε γνώση, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, της λίστας με τα 136 επαγγέλματα που απελευθερώνονται. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρονται και τα ιδιωτικά σχολεία. Η άρση των περιορισμών στη λειτουργία τους ενδέχεται να οδηγήσει σε ραγδαίες αλλαγές του τοπίου στην ιδιωτική εκπαίδευση, π.χ. δημιουργία franchise ή σχολείων-αλυσίδων.

Προκειμένου να μην βρεθούμε προ απροόπτου, κυρία Υπουργέ, όπως συνέβη με την περίπτωση της απελευθέρωσης των φροντιστηρίων τον Ιανουάριο, στην οποία η ΟΙΕΛΕ δεν εκλήθη να εκφέρει την άποψή της, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τις αλλαγές που θα επιφέρει η απελευθέρωση των αδειών των ιδιωτικών σχολείων. Η κρισιμότητα αυτών των αλλαγών απαιτεί ένα γόνιμο διάλογο με όλες τις πλευρές και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας.











ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου