Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της θεατρικής παιδείας στην εκπαίδευση, φιλοξενεί κύκλο εργαστηρίων για το αρχαίο δράμα με τίτλο
Στους καθρέφτες της Ελένης
Κύκλος εργαστηρίων για το  Aρχαίο δράμα με αφορμή την Ελένη του Ευριπίδη
Αθήνα, Μάιος – Ιούνιος 2011

Ο κύκλος περιλαμβάνει τετράωρης διάρκειας βιωματικά εργαστήρια σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, κινησιολογίας, μουσικής διδασκαλίας του Χορού και κατασκευής προσωπείου. Διδάσκουν οι Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, Άννα Μαχαιριανάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Θοδωρής Οικονομίδης, ηθοποιός, Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης – καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών

Σκοπός των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από τη συνάντηση με καλλιτέχνες, να προσεγγίσουν βιωματικά την παραστασιακή πλευρά του αρχαίου δράματος. Από τις θεωρητικές επισημάνσεις και τις βασικές αρχές, η διδασκαλία θα περάσει σε συγκεκριμένες τεχνικές και θα ολοκληρωθεί με την πρακτική εφαρμογή σε αποσπάσματα από την Ελένη του Ευριπίδη.

Τα εργαστήρια δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την έννοια της σκηνοθετικής ερμηνείας, να γνωρίσουν την κατασκευή και χρήση του προσωπείου, να ασκηθούν στην κίνηση και τη μουσική διδασκαλία του Χορού και να κατανοήσουν το ρόλο και τη λειτουργία της σκηνογραφίας, στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης του αρχαίου δράματος. Έτσι, εμπλουτίζοντας τα διδακτικά τους εργαλεία, θα εργαστούν με τους μαθητές ή φοιτητές τους πάνω στο αρχαίο δράμα με βάση σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, σε θεατρολόγους, σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, σε σπουδαστές δραματικών σχολών και σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων.

Υπεύθυνη σχεδιασμού: Νατάσα Μερκούρη

ΣΥΝΤΟΜΑ πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις αιτήσεις, το κόστος στο http://www.mcf.gr/ .

Πληροφορίες: merkouri.agd@gmail.com  

Ημέρες διεξαγωγής: Παρασκευή απόγευμα και/ή Σάββατο πρωί

Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου